Κορονοϊός: Ανοιχτές οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών

Δεν περιλαμβάνονται τελικά στις επιχειρήσεις των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία οι αντιπροσωπείες πώλησης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Audi, Alfa Romeo, Jeep Cherokee σε δημοπρασία από 30 ευρώ (ΛΙΣΤΑ)

0
Αυτοκίνητα με τιμές από 30 ευρώ βγάζει σε πλειστηριασμό την ερχόμενη Τρίτη η Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΔΔΔΥ). ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Στις 16-06-2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 09:00...

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Φέτος και χωρίς πρόστιμο

0
Την επόμενη εβδομάδα εκτός απροόπτου θα κατατεθεί νομοσχέδιο στο οποίο θα περιλαμβάνεται και ρύθμιση για τα τέλη κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα των τελών...

Ράλι Ακρόπολις 1998 με εντυπωσιακά πλάνα

0
Aς θυμηθούμε τι έγινε στο ράλι Ακρόπολις του 1998. Τότε που συμμετείχαν πολλοί Έλληνες αγωνιζόμενοι, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κυριαρχούσε ο αείμνηστος Colin Mc Rae...

Ο κλάδος δεν είχε λάβει ξεκάθαρες διευκρινήσεις και οι πληροφορίες σχετικά με το αν τα καταστήματα πώλησης οχημάτων θα λειτουργήσουν ή όχι ήταν αντικρουόμενες. Την κατάσταση ήρθε να εξομαλύνει σχετική ενημέρωση από το Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων χθες, 17 Μαρτίου 2020, το βράδυ. Τελικά, μαζί με τα συνεργεία, ανοιχτές θα είναι και οι εκθέσεις πώλησης οχημάτων.

Λειτουργούν λόγω… μεγέθους

Καθώς συνήθως οι εκθέσεις αυτοκινήτων και μοτοσικλετών είναι μεγάλοι χώροι και οι πελάτες ελάχιστοι μέσα σε αυτούς, δεν δημιουργούνται συνθήκες συνωστισμού.

Ταυτόχρονα, κάποιες εταιρείες έχουν ενεργοποιήσει πρωτόκολλα απομακρυσμένης επικοινωνίας με τους ούτως ή άλλως λιγοστούς πελάτες, ενώ, παράλληλα, προσφέρουν υπηρεσίες απολύμανσης τόσο στα αυτοκίνητα που παραδίδουν στους πελάτες, όσο και στα test drive.Αναφορικά με τα συνεργεία των αυτοκινήτων, κρίθηκε αναγκαία η λειτουργία τους ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί το κοινό απρόσκοπτα από τα οχήματα ιδιωτικής χρήσης που διαθέτει. Με στόχο να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μόνο με ραντεβού στο συνεργείο σε πολλές περιπτώσεις

Μεγάλες αλυσίδες εξουσιοδοτημένων συνεργείων, όπως για παράδειγμα η Karenta, ενημερώνουν το κοινό ότι για την προστασία των εργαζομένων αλλά και των πελατών τους από τη μετάδοση του κοροναϊού, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αποκλειστικά και μόνο μέσω ραντεβού.

Την ίδια πρακτική αναμένεται να ακολουθήσουν και πολλά ακόμα συνεργεία επίσημων αντιπροσώπων ή μεμονωμένα, ενώ ήδη κάποια δίκτυα εξουσιοδοτημένων συνεργείων έχουν ενεργοποιήσει και υπηρεσίες παραλαβής – παράδοσης των αυτοκινήτων στο χώρο των πελατών τους. Προσφέροντας, ταυτόχρονα, και απολύμανση του αυτοκινήτου πριν την παράδοση.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν είναι καλό να επικοινωνείτε πρώτα με το συνεργείο της επιλογής σας, πριν ξεκινήσετε να το επισκεφτείτε, ώστε να ενημερωθείτε τι ακριβώς ισχύει.