Η νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer και Gran Tourer

Κοινοποίησε το άρθρο

Η BMW Σειρά 2 Active Tourer και η BMW Σειρά 2 Gran Tourer ξεχωρίζουν με την ευρυχωρία, ευελιξία, άνεση και τη γνώριμη δυναμική συμπεριφορά των BMW. Εξοπλισμένα με την τελευταία γενιά κινητήρων, τα αναβαθμισμένα premium compact μοντέλα της κατηγορίας Sports Activity Tourer (SAT) θα διατίθενται από το Μάρτιο του 2018.

Οι ανανεωμένες BMW Σειρά 2 Active Tourer και BMW Σειρά 2 Gran Tourer θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το Μάρτιο του 2018. Οι πωλήσεις του πρώτου Sports Activity Tourer (SAT) της BMW στην premium compact κατηγορία ξεπέρασαν τις 380.000 μονάδες το διάστημα μεταξύ 2014 και 2017. Τα δύο μοντέλα – τα οποία ξεχωρίζουν με τη λειτουργική χωροταξική φιλοσοφία τους – κατατάσσονται μεταξύ των bestseller της μάρκας. Μεγαλύτερη αγορά τους είναι η Γερμανία και ακολουθούν η Κίνα και η Μ. Βρετανία. Το ποσοστό κατάκτησης είναι υψηλό, πάνω από το 70% των πελατών είναι νέοι στη μάρκα BMW.

Διακρίνουμε νέα εμφάνιση εμπρός τμήματος, με φαρδιά, μονοκόμματη εισαγωγή αέρα και πιο εντυπωσιακή μάσκα (με τη χαρακτηριστική μάσκα-νεφρά) υπογραμμίζουν τη σπορ και κομψή εμφάνιση του αυτοκινήτου. Η νέας σχεδίασης πίσω ποδιά με μεγαλύτερες απολήξεις εξαγωγής (διπλές για όλα τα τετρακύλινδρα μοντέλα), δίνουν έμφαση στο πλάτος του αυτοκινήτου. Εξαιρετικά δυναμική σχεδίαση για τα μοντέλα BMW Σειρά 2 Active Tourer και BMW Σειρά 2 Gran Tourer εξοπλισμένα με το νέο πακέτο M Sport.

Επίσης έχουν προστεθεί δύο νέες εξωτερικές αποχρώσεις (Jucaro Beige και Sunset Orange) και έξι νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου 17, 18 και 19-ιντσών αυξάνουν τις δυνατότητες εξατομίκευσης. Αποκλειστικά υλικά και νέα καλύμματα καθισμάτων σε ύφασμα / Sensatec και δέρμα χαρίζουν πρόσθετη φινέτσα στο εσωτερικό. Νέος ηλεκτρονικός επιλογέας σε μοντέλα με επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Steptronic ή οκτατάχυτο Steptronic.

Τέλος έχουμε νέο σχέδιο για τους προαιρετικούς προβολείς LED και τους προσαρμοζόμενους προβολείς LED (Adaptive LED Headlights) με αντιθαμβωτική μεγάλη σκάλα φώτων. Οι γνώριμοι δίδυμοι στρογγυλοί προβολείς, εδώ σε εξαγωνικό σχήμα, δημιουργούν μία ακόμα προηγμένη και εντυπωσιακή εικόνα. Νέα είναι επίσης η σχεδίαση των προαιρετικών, εμπρός προβολέων ομίχλης LED.

Η τελευταία γενιά κινητήρων βενζίνης και diesel με εκτενείς βελτιώσεις της απόδοσης, π.χ. στον στρόφαλο, τη διαχείριση θερμότητας, το σύστημα βαλβίδων και την υπερσυμπίεση. Οι κινητήρες της BMW Σειράς 2 Active Tourer αποδίδουν από 80 kW/109 hp έως 170 kW/231 hp, και της BMW Σειράς 2 Gran Tourer από 80 kW/109 hp έως 141 kW/192 hp. Η κατανάλωση μικτού κύκλου για τη νέα οικογένεια κινητήρων BMW EfficientDynamics κυμαίνεται μεταξύ 6,4 και 4,3 l/100 km, που ισοδυναμεί με εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο 147–112 g/km*.

Από τον Μάρτιο του 2018 όλοι οι κινητήρες diesel θα υιοθετούν τεχνολογία επεξεργασίας καυσαερίων, συμπεριλαμβανομένου ενός φίλτρου σωματιδίων diesel, καταλύτη οξειδίων του αζώτου NOX και συστήματος SCR (Selective Catalytic Reduction), που χρησιμοποιεί ψεκασμό με διάλυμα ουρίας (AdBlue) για την αποτελεσματική μείωση των οξειδίων του αζώτου από τα καυσαέρια του αυτοκινήτου. Όλοι οι τετρακύλινδροι diesel διαθέτουν τώρα τεχνολογία BMW TwinPower Turbo με δύο υπερσυμπιεστές.

Η Plug-in υβριδική BMW 225xe iPerformance Active Tourer με ηλεκτρική αυτονομία 45 km, ισχύ συστήματος 224 hp και κατανάλωση μικτού κύκλου 2,5–2,3 l/100 km  (εκπομπές CO2: 57–52 g/km)**.

Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πώς το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Steptronic διατίθεται για πρώτη φορά στα δύο μοντέλα μαζί με ένα οκτατάχυτο Steptronic και ένα εξατάχυτο μηχανικό. Η 220i είναι στάνταρ εξοπλισμένη με το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Steptronic, οι 225i xDrive και 220d με το οκτατάχυτο Steptronic.