Χέλμουτ Μάρκο: “Αν ήμουν η Φερράρι θα πήγαινα τον Σβάρτσμαν στην Άλφα Ρομέο την επόμενη σεζόν”

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο “συμβουλάτορας” της Ρεντ Μπουλ Χέλμουτ Μάρκο δήλωσε ότι αν ήταν στην θέση της  Φερράρι θα επέλεγε την επόμενη σεζόν τον Ρόμπερτ Ζβάρτσμαν για την Άλφα Ρομέο και όχι τον Μικ Σουμάχερ.

Την φετινή σεζόν ο Ρόμπερτ Ζβάρτσμαν πλαισίωσε τον Μικ Σουμάχερ στην Prema Racing στην F2, με τον Ρώσο οδηγό να έχει ήδη δύο νίκες την φετινή σεζόν, στο GP της Στυρίας (δεύτερο GP της Αυστρίας) και της Ουγγαρίας, ενώ βρέθηκε στο βάθρο ως τρίτος στο πρώτο Αυστριακό Grand Prix της φετινής σεζόν.

Ο Ζβάρτσμαν έχει μαζέψει 81 βαθμούς και βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στην F2, ενώ ο Μικ Σουμάχερ είναι στην τέταρτη θέση με 39 βαθμούς.

Ο Χέλμουτ Μάρκο δήλωσε χαρακτηριστικά στο F1-Insider.com ότι: “Είναι πολύ έξυπνος, προστατεύει τα λάστιχα (με τον τρόπο οδήγησής του), είναι πολύ special. Αν ήμουν η Φερράρι θα τον τοποθετούσα στην Άλφα Ρομέο την επόμενη σεζόν.

Σχετικά με τον Μικ Σουμάχερ, ο Ματίας Μπινότο είχε δηλώσει ότι: ” Ο Μικ οδηγεί καλά, καλύτερα από την περσινή χρονιά. Είναι σημαντικό ότι δείχνει πρόοδο στην δεύτερη σεζόν του στην Formula 2. Τα πήγε πολύ καλά στην Ουγγαρία, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πάρουμε αποφάσεις για τον επόμενο χρόνο”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης