Δοκιμή: Kia Rio 1,2 84 PS – Αποδοτικός συνδυασμός!

Κοινοποίησε το άρθρο

Το μικρό μοντέλο της Kia έγινε ακόμα καλύτερο, πλησιάζοντας ολοένα και περισσότερο τη κορυφή της κατηγορίας! Το νέο Kia Rio έχει προικιστεί από τη μαμά Kia με όλα τα καλούδια ώστε να κερδίζει με άνεση τις εντυπώσεις, τόσο σε ότι αφορά το φαίνεσθαι, όσο και σε ότι αφορά την οδική συμπεριφορά του. Κερασάκι στην τούρτα ο πλούσιος εξοπλισμός άνεσης κι ασφάλειας.

 

Πλήρης ανανέωση

Είναι γεγονός πως η Kia έχει βάλει σκοπό να ανανεώσει πλήρως και να διευρύνει τη γκάμα της. Έτσι λοιπόν το Rio, το οποίο είναι και το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της κορεάτικης εταιρείας δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτή την αλλαγή. Αισίως μπήκε στην τέταρτη γενιά του, διαθέτοντας μεγαλύτερες διαστάσεις, με το μήκος να αγγίζει τα 4,065 μ. Ξεχωρίζει με την νεανική του εμφάνιση, όντας πιο ώριμο από ποτέ! Στο εμπρόσθιο μέρος ξεχωρίζει με το μακρύ καπό, το περιβόητο tiger nose, αλλά και την ευμεγέθη εισαγωγή του αέρα στο κατώτερο μέρος του προφυλακτήρα. Στις άκρες του υπάρχουν οι προβολείς ομίχλης, στο πλάι τη δυναμική ενισχύουν οι παράλληλες με το έδαφος γραμμές, η πιο λεπτή κατά 87 mm τρίτη κολόνα και η κλίση της οροφής, ενώ στο πίσω μέρος, τα όμορφης σχεδίασης φωτιστικά σώματα κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Με ευρωπαϊκή φινέτσα!

Από την πρώτη επαφή, ακόμα κι ο πλέον αδαής με την αυτοκίνηση, αντιλαμβάνεται ότι το νέο Rio, βρίθει πολυτέλειας. Λιτό, αλλά εργονομικό και τρομερά ευχάριστο στο σύνολό του, το εσωτερικό του Kia Rio θα σας κερδίσει. Γίνεται χρήση ποιοτικών υλικών, που μπορεί να είναι ελαφρώς σκληρά, αλλά έχουν καλή συναρμογή και φινίρισμα. Η πρακτικότητα είναι κι αυτή αυξημένη μιας και υπάρχουν αρκετές θήκες για μικροαντικείμενα, εύκολα προσβάσιμες.

Επιπλέον το Rio διαθέτει κι αρκετά τεχνολογικά καλούδια, όπως τα πρωτόκολλα Android Auto και Apple CarPlay. Όλα αυτά συνοδεύονται από την μεγάλη οθόνη αφής των επτά ιντσών, στην οποία απεικονίζονται όλες οι πληροφορίες του συστήματος infotainment. Σε ότι αφορά τους προσφερόμενους χώρους επιβατών, αυτοί είναι άνετοι, μεταφέροντας άνετα 5 επιβάτες, με το χώρο αποσκευών να αγγίζει τα 325 λίτρα.

Τίμιο μοτέρ!

Στο άκουσμα των 1,2 λίτρων και των 84 ίππων μπορεί να μην πετάτε από τη χαρά σας, όμως εμείς έχουμε να σας πούμε πως ο κινητήρας αυτός κάνει ότι υπόσχεται. Κινεί αξιοπρεπώς το αμάξωμα των σχεδόν 1.100 κιλών, χωρίς να απαιτεί πολλά σε καύσιμο. Με νορμάλ οδήγηση, εύκολα θα δείτε 6 λτ./100 χλμ στο trip computer. Το θετικό για τον βασικό ατμοσφαιρικό κινητήρα της Kia, είναι η προθυμία και η ελαστικότητα που τον χαρακτηρίζει ακόμα και από χαμηλά, καθώς και η ήσυχη και πολιτισμένη λειτουργία του. Τα πρώτα 100 χλμ/ώρα έρχονται σε 12,9 δλ., ενώ το 5ταχυτο κιβώτιο διαθέτει μακριά κλιμάκωση που βοηθάει στην επίτευξη της λογικής κατανάλωσης.

Ασφαλές κι ευχάριστο στο δρόμο!

Η ελαφρώς σφιχτή ανάρτηση του Kia Rio ελέγχει εξαιρετικά τις κινήσεις του πλαισίου, με μικρές μόνο κλίσεις να δηλώνουν παρούσες. Πέραν όμως της καλής αίσθησης που προσφέρει υπό πίεση, απορροφά καλά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος προσφέροντας πολύ καλή άνεση στους επιβαίνοντες. Το τιμόνι με τη σειρά του είναι άμεσο, με σωστό βάρος σε κάθε ταχύτητα, με την προσφερόμενη πληροφόρηση να είναι μέτρια. Αντίθετα, το ιδιαίτερα ακριβές κιβώτιο είναι απολαυστικό ακόμα και σε πιεσμένη χρήση.

Thumbs up!

Το 4ης γενιάς Kia Rio ενστερνίζεται μια ευρωπαϊκή φιλοσοφία, η οποία γίνεται απτή από την πρώτη επαφή. Στιλάτο, φινετσάτο και τεχνολογικά προηγμένο το Kia Rio διαθέτει ότι θα ζητήσει ο σύγχρονος οδηγός, ενώ μεγάλο δέλεαρ αποτελεί και η 7ετης εργοστασιακή εγγύηση.

Ο μικρός ατμοσφαιρικός κινητήρας κλείνει το μάτι στην εφορία, προσφέρει καλές επιδόσεις και οικονομία, συμπληρώνοντας το καλό αγοραστικό πακέτο!

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε τους πολύ καλούς χώρους και την ποιότητα κατασκεύης και μόλις φτιάξατε ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί άνετα να καλύψει τις ανάγκες μιας μικρής οικογένειας!

(+) Σχεδίαση, χώροι, ποιότητα κατασκευής, κατανάλωση

(-) Αίσθηση τιμονιού, χροιά κινητήρα στις υψηλές στροφές