Δοκιμή: BMW 418d

Κοινοποίησε το άρθρο

Αν πρόκειται να γίνεται σύντομα ένας ευτυχής κάτοχος μια BMW Σειρά 4, θα σας προτείνουμε να εντάξετε, ένα ακόμα στοιχείο στο βασικό της εξοπλισμό! Το ματόχαντρο για να μην σας πιάνει το μάτι!

Είναι γεγονός πως η BMW έχει βρει το τρόπο και κατασκευάζει αυτοκίνητα τα οποία κυριολεκτικά σου κόβουν την ανάσα, με την ομορφιά, αλλά και συνάμα με την αρμονία και τον δυναμισμό που εκπέμπουν οι γραμμές τους. Ένα από αυτά είναι η προσφάτως ανανεωμένη BMW Σειρά 4.

Δεν είναι για ινκόγκνιτο μετακινήσεις

Αν είστε άνθρωποι χαμηλών τόνων, η 418d δεν είναι για εσάς! Γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να περάσετε από πουθενά απαρατήρητοι, μιας και τα βλέμματα όλων, είτε αντρών, είτε γυναικών, ακόμα και παιδιών, θα καρφώνονται πάνω στο πορτοκαλί και προκλητικό αμάξωμα της 4αρας! Άλλωστε η BMW έχει μακρά παράδοση στην κατασκευή όμορφων κι εντυπωσιακών κουπέ μοντέλων.

Η 418d, ξεχωρίζει για το επιβλητικό κι αθλητικό παρουσιαστικό της, με το μήκος να αγγίζει τα 4,6 μέτρα, ενώ το κυρτό ρύγχος της σου δίνει την αίσθηση μιας «τρισδιάστατης» εικόνας, λες και θέλει να αγκαλιάσει το δρόμο. Η πιο χαρακτηριστική αλλαγή, συγκριτικά με το προ facelift μοντέλο, είναι η μεγάλη εισαγωγή αέρα χαμηλά, η οποία μεγεθύνεται στις γωνίες, προσδίδοντας μια αίσθηση μεγαλύτερου πλάτους. Εξίσου εντυπωσιακό όμως είναι και το πίσω μέρος με τον νέο προφυλακτήρα, αλλά και τα φωτιστικά σώματα LED.

Γνώριμο ποιοτικά και σχεδιαστικά το εσωτερικό

Ανοίγοντας τη βαριά και χωρίς πλαίσιο πόρτα της 418d διαπιστώνεις ότι για ακόμα μια φορά, η BMW έχει ανεβάσει κατά πολύ τον πήχη στη κατασκευή της καμπίνας των μοντέλων της. Τα υλικά που απαρτίζουν την καμπίνα είναι ποιοτικά, μαλακά στην πλειοψηφία τους. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι νέος, ο οποίος μάλιστα αλλάζει και χρωματισμό, με βάση το mode οδήγησης που έχει επιλεγεί. Κόκκινο για τα προγράμματα Sport και Sport+, μαύρο για το Comfort, μπλε ψυχρό για το EcoPro. Αλλαγές εντοπίζονται και στο iDrive, το ολοκληρωμένο σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας, που πλέον θυμίζει κάτι από τις νεότερες Σειρές 5 και 7. Όμως αυτό που θα αγαπήσει ο λάτρης της οδήγησης, είναι το γεγονός πως κάθεται χαμηλά, κάτι που του επιτρέπει να νιώθει άμεσα κάθε κίνηση του αμαξώματος, συμβάλλοντας έτσι στη σπορ οδήγηση.

Στο προσκήνιο η οικονομία καυσίμου!

Μπορεί όταν οδηγείτε την 4αρα να σας κοιτάνε όλοι, αλλά αυτός που θα κάνει μαύρα μάτια να σας δει θα είναι ο βενζινάς της γειτονιάς σας! Κάτι που οφείλεται στον εξαιρετικό 2λιτρο κινητήρα των 150 ίππων, που κινεί την 418d. Η ροπή του ανέρχεται στα 320 Nm, διαθέσιμα από τις 1.500 σ.α.λ., διακρίνεται για την πολυτισμένη λειτουργία του, ,με την δύναμη να αποδίδεται γραμμικά, με την κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες και σύμφωνα με το trip computer, να μην ξεπερνάει τα 7 λτ./100 χλμ! Αρωγός τόσο των επιδόσεων, όσο και της λογικής κατανάλωσης καυσίμου είναι το εξαιρετικό, σε όλα τα επίπεδα, 8αρι αυτόματο κιβώτιο. Αυτό φροντίζει να αλλάζει σωστά και γρήγορα τις σχέσεις έχοντας πάντα το κινητήρα στο ωφέλιμο εύρος λειτουργίας του.

Απλά χαράξτε διαδρομή!

Η οδήγηση για εμάς τους λάτρεις των τεσσάρων (ή ακόμα και δυο) τροχών είναι αγχολυτικό και είθισται να μην επιλέγουμε τη συντομότερη διαδρομή από το σημείο Α στο σημείο Β. H BMW 418d είναι ένα από τα αυτοκίνητα που θα σε συντροφεύσει ιδανικά σε μια από αυτές τις περιπτώσεις φυγής! Η διαδρομή δεν θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για το fun to drive σας, μιας και η BMW 418d ανταποκρίνεται εξαιρετικά είτε στον ανοιχτό δρόμο, είτε στο επαρχιακό δίκτυο. Αν και γνώμη μας είναι, ότι για να την απολαύσετε πλήρως θα πρέπει να συνδυάσετε αυτά τα δυο. Όπως κάναμε κι εμείς τις μέρες της δοκιμής. Η 4αρα μπορεί να κινηθεί με ρυθμούς αστραπής στον αυτοκινητόδρομο, εμπνέοντας τρομερή ασφάλεια, με το Adaptive Cruise Control και το Lane Assist να κάνουν όλη τη δουλειά. Στην καλή άσφαλτο των εθνικών οδών, θα απολαύσετε την ποιοτική κύλιση και το στιβαρό πλαίσιο, αλλά και την εξαιρετική ηχομόνωση, όσο κι αν ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα στο ψηφιακό κοντέρ!

Αμέσως μετά σας προτείνουμε να επιλέξετε μια διαδρομή μαγευτική, φιδίσια, που θα σας επιτρέψει να «παίξετε» λίγο με την πίσω κίνηση της BMW, αφού πρώτα απενεργοποιήσετε όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα της.

Τα χορευτικά της ουράς θα σας υπενθυμίζουν κάθε φορά ότι το πλαίσιο σηκώνει πολλά άλογα ακόμα και πως το τιμόνι πραγματικά ξυρίζει! Αυτό όμως που θα εκτιμήσετε δεόντως και ειδικότερα τη νύχτα στο πλήρες σκοτάδι, είναι τα φώτα LED τα οποία φωτίζουν έως και 400 μέτρα μακριά, κάνοντας τη νύχτα μέρα, κι αποκαλύπτοντας κάθε πιθανό εμπόδιο στο δρόμο σας!

Σε αναζωογονεί!

Η νέα 4αρα είναι ένα θελκτικό αυτοκίνητο, το οποίο σε κάνει να θες να κάνεις άπειρα χιλιόμετρα μαζί της. Το ζύγισμα είναι εξαιρετικό, όπως κι η οδική συμπεριφορά, συνδυάζοντας άψογα, πολυτέλεια, εμφάνιση και σπορ οδική συμπεριφορά. Παρά την αλμυρή τιμή απόκτησης, είναι ένα μεσαίο coupe που αξίζει την προσοχή σας.

(+) Εμφάνιση, πλαίσιο-ανάρτηση, οδική συμπεριφορά, ποιότητα κατασκευής
(-) Χώρος για τα κεφάλια των πίσω επιβατών