Δοκιμή: BMW X1 xDrive 25d

Κοινοποίησε το άρθρο

Βάζουμε στο χέρι την κορυφαία έκδοσης της BMW X1, η οποία συνδυάζει κορυφαίες επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, ενώ δεν «μασάει» να σε ταξιδέψει κι εκτός οριοθετημένης διαδρομής χάρη στη 4κινηση που διαθέτει!

Αγγίζει τα όρια του κλισέ, αλλά είναι γεγονός: κάθε φορά που τυγχάνει να βρεθούμε πίσω από το βολάν μιας Χ1, μένουμε έκπληκτοι από το γεγονός το πόσο οδηγοκεντρικό μοντέλο είναι το SUV της BMW. Η Χ1 έχει μια μαγική ικανότητα να σε συναρπάζει, είτε τα ελαστικά της πατάνε στην άσφαλτο, είτε σε κάποια χωμάτινη διαδρομή. Το ίδιο άνετα κι «αέρα – πατέρα» μπορεί να σε ταξιδέψει και ειδικότερα στην έκδοση xDrive 25d, με τον πανίσχυρο diesel κινητήρα των 231 ίππων!

Δεν χορταίνεις να το κοιτάς!

Ναι το πάθαμε! Πιάσαμε τον εαυτό μας πολλές φορές, είτε μόνοι μας, είτε με παρέα να κοιτάμε την Χ1 με θαυμασμό! Δυναμικό παρουσιαστικό, όπως χρήζει άλλωστε σε ένα αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας, με την εμβληματική μάσκα να κεντρίζει το βλέμμα, όπως και οι μεγάλες εισαγωγές αέρα!

Εξίσου δυναμικό όμως είναι και το πίσω μέρος της Χ1, με τα υπέροχα φωτιστικά σώματα, ενώ οι δυο απολήξεις της εξάτμισης συμπληρώνουν τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Εσωτερικό υψηλής ποιότητας

Η καμπίνα του βασικού βαυαρικού SUV, ξεχωρίζει από την ποιότητα των υλικών που την απαρτίζουν, όπως επίσης και για τον πλούσιο εξοπλισμό της. Η θέση οδήγησης ειναι πολύ καλή και θα βρείτε εύκολα αυτή που σας βολεύει, ενώ το σύστημα infotainment παρέχει κάθε είδους συνδεσιμότητα και μαθαίνεται εύκολα και γρήγορα.

Σε ότι αφορά τους χώρους επιβατών, οι πίσω επιβάτες έχουν αρκετό χώρο στη διάθεσή τους για τα γόνατα και το κεφάλι τους. Πολύ καλός κρίνεται και ο χώρος αποσκευών που αγγίζει τα 505 λίτρα.

Κινητήρας – κιβώτιο: Ονειρικός συνδυασμός!

Η κορυφαία έκδοση της Χ1 κινείται από έναν 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 231 ίππους και 450 Nm ροπής, «εκτοξεύοντας» το μυώδες αμάξωμά της στα πρώτα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 6,6 δλ., με το κοντέρ να σταματάει στα 235 χλμ/ώρα. Πέρα όμως από τα στεγνά νούμερα, ο οδηγός βιώνει στο πετσί του την συνεχόμενη αίσθηση της επιτάχυνσης, γεγονός που ενισχύεται κι από το εξαιρετικό αυτόματο κι 8ταχυτο κιβώτιο! Ο κινητήρας είναι πρόθυμος από το χαμηλό φάσμα, ενώ διακρίνεται και για το μεγάλο εύρος λειτουργίας τους. Κι όλα αυτά με μια άκρως λογική κατανάλωση, η οποία σύμφωνα με την BMW ανέρχεται στα 5,2 λτ./100 χλμ!
Οδοστρωτήρας!

Τα χιλιόμετρα σε οποιαδήποτε διαδρομή δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την BMW X1, μιας και ανταποκρίνεται εξαιρετικά όπου κι αν την οδηγήσετε. Το πλαίσιο δείχνει και είναι ικανό να σηκώσει πολλά παραπάνω άλογα από τα 231 που παράγει ο 2λιτρος diesel, η 4κινηση προσφέρει άφθονη πρόσφυση, όπου σε συνδυασμό με το κοφτερό και τρομερά επικοινωνιακό τιμόνι επιτρέπουν στον οδηγό να «παίξει» στην αγαπημένη του στριφτο-διαδρομή. Δεν θα ήμασταν υπερβολικοί να πούμε πως η BMW X1 είναι από τα απολαυστικότερα SUV που μπορεί να αποκτήσει κανείς (οκ, καταβάλλοντας ένα αλμυρό αντίτιμο η αλήθεια είναι, αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις). Στο χώμα δεν θα αρνηθεί να σας οδηγήσει, απλά καλό θα ήταν να είστε ελαφρώς προσεκτικοί, μιας και η μικρή απόσταση από το έδαφος και τα ελαστικά θα σας θέσουν γρήγορα τα όριά τους.

Τι λέει; Τα καλύτερα!

Ας ξεκινήσουμε από τη λυπητερή! Ναι, η BMW X1 ξεκινάει από τα 52.890 ευρώ, αλλά θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως αποτελεί μία έκδοση που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, με άμεση προτεραιότητά τις επιδόσεις, αλλά και την κορυφαία οδική συμπεριφορά. Χαρακτηριστικά που η Χ1 xDrive25d τα προσφέρει απλόχερα! Οι έχοντες και όσοι βολιδοσκοπείται την αγορά ενός SUV που προσφέρει πολλά, σε συνδυασμό με χαμηλή – λογική κατανάλωση καυσίμου, η Χ1 είναι το μοντέλο που ψάχνετε!

 

(+) Εμφάνιση, λειτουργία κινητήρα, οδική συμπεριφορά, λειτουργία 4κινησης

(-) Απόσταση από το έδαφος