Δοκιμή: SKODA Fabia Cup Edition

Κοινοποίησε το άρθρο

Η SKODA είναι ξεκάθαρα η αρχηγός της κατηγορίας WRC2 αφού εδώ και τρία συνεχή χρόνια η Fabia R5 δεν αφήνει σε κανέναν αντίπαλο περιθώρια διεκδίκησης του τίτλου στην WRC 2 κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Για αυτόν τον λόγο δημιουργήθηκε και η έκδοση Cup Edition με κάποιες σπορ πινελιές, χωρίς υπερβολές, διατηρώντας όμως σε πολύ προσιτά επίπεδα την τιμή απόκτησής του. Και εγένετο η Fabia Cup Edition, μία έκδοση που υπόσχεται να δώσει άλλο χρώμα και σπορ χαρακτήρα στις καθημερινές μετακινήσεις. Βέβαια μην περιμένετε κάποιο καυτό GTi , μιας και οι παρεμβάσεις είναι μόνο αισθητικές και όχι μηχανικές.

Για την υλοποίηση της Fabia Cup Edition επελέγη η έκδοση 1.0L TSI Style, με μέγιστη ιπποδύναμη 110 PS, ανώτατη τελική ταχύτητα 196 χ.α.ω. και επιτάχυνση 0-100 χ.α.ω. σε 9,5΄΄.

Στο εσωτερικό, τα επιπλέον στοιχεία εξοπλισμού που διαφοροποιούν αυτή την ξεχωριστή Fabia, είναι το 3-άκτινο δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι Supersport και τα σπορ καθίσματα εμπρός.

Εξωτερικά, οι ζάντες αλουμινίου 16΄΄ σε μαύρο χρώμα, συνδυάζονται με το ειδικό πακέτο διχρωμίας με λευκό χρώμα αμαξώματος, μαύρους καθρέφτες και μαύρη οροφή. Η σκίαση των πίσω τζαμιών “Sunset, προσδίδει ακόμα πιο επιθετικό look στην ειδική αυτή έκδοση.

Τέλος, η σήμανση EDITION CUPστο πλάι και το πίσω μέρος, έρχεται να κάνει γνωστή την ταυτότητα του μοντέλου, που κατά τα άλλα εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τις παραδοσιακές αξίες της Fabia: βραβευμένο design, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, εξαιρετικό value for money.

Το τελευταίο, υποστηρίζεται με τον καλύτερο τρόπο από την τιμή του αυτοκινήτου. Η Fabia Cup Edition προσφέρεται με προτεινόμενη τιμή λιανικής μόλις 14.900 €, όση και η τιμή της «απλής» έκδοσης, χωρίς τον επιπλέον σπορ εξοπλισμό, διχρωμίες κλπ. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη έκδοση θα διατίθεται αποκλειστικά στον χρωματικό συνδυασμό λευκό αμάξωμα με μαύρη οροφή και καθρέπτες.

Φωτoγραφίες: Skoda/GoNews