MITSUBISHI SpaceStar 1.2 CVT

Κοινοποίησε το άρθρο
Mitsubishi Space Star

Μέσα στην πληθώρα των επιλογών των προτάσεων της αγοράς, ο παράγοντας «Value For Money» βρίσκεται πολύ ψηλά για τον δυνητικό αγοραστή και το Mitsubishi Space Star εστιάζει σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

Του Νίκου Μιχαλόπουλου 

Ο όρος Value For Money υποδηλώνει την σχέση τιμής – αξίας. Φυσικά δεν πρόκειται απαραίτητα για ένα φθηνό προϊόν, αλλά εκφράζει πως αυτό αξίζει τα λεφτά του. 

Αυτήν την σχέση τιμής – αξίας εκφράζει το Mitsubishi Space Star 1.2 CVT και θα αναλύσουμε τους παράγοντες που το καθιστούν ως ένα «Value for Money» αυτοκίνητο. 

Space Star

Εξωτερική σχεδίαση 

Η Mitsubishi επιμελήθηκε την εξωτερική εμφάνιση του ανανεωμένου μικρού της, εκσυγχρονίζοντας το στα βασικά σημεία. Συνολικά έχουμε ένα χαριτωμένο σύνολο που στο πίσω μέρος θυμίζει manga, με όμορφα τριγωνικά φώτα και κάθετη πέμπτη πόρτα με χαμηλό κατώφλι φόρτωσης, που δίνει την εντύπωση χαμογελαστού προσώπου. Αντιθέτως το μπροστινό έχει πιο δυναμικές γραμμές και ακολουθεί την σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, ενσωματώνοντας την μάσκα “Dynamic Shield”. Το πλαϊνό μέρος διαθέτει λιτές γραμμές που δεν κουράζουν. 

Παράλληλα η Mitsubishi βάζει την σπορτίφ πινελιά της, εξοπλίζοντας το με ένα ενδιαφέρον αεροδυναμικό πακέτο που αποτελείται από εμπρός και πλαϊνά σπόιλερ, πίσω προφυλακτήρα με υποψία αεροδυναμικούς διάχυτη και μια στιλάτη αεροτομή στην πέμπτη πόρτα, περιμετρικά του αμαξώματος η ιαπωνική εταιρεία έχει τοποθετήσει στοιχεία με απομίμηση ανθρακονήματος, δίνοντας μια νότα δυναμισμού. Τέλος οι όμορφες ζάντες αλουμινίου με διαμαντέ φινίρισμα 15 ιντσών συμπληρώνουν την σπορτίφ εικόνα. 

Mitsubishi Space Star

Ποιοτικό και πρακτικό εσωτερικό 

Ποιοτικό με μαλακά υλικά και καλή συναρμογή, δημιουργούν καλή αίσθηση αφής. Το ταμπλό σχεδιασμένο με λιτές γραμμές δίνει μια αίσθηση σοβαρότητας, ενώ κεντρικά σε αυτό ξεχωρίζει η οθόνη 7 ιντσών του συστήματος ψυχαγωγίας, συμβατό με Android Auto και Apple AirPlay. Τα θερμαινόμενα καθίσματα παρέχουν καλή στήριξη του σώματος των επιβατών. Τέλος έχει δωθεί έμφαση στην πρακτικότητα με θήκες για αντικείμενα με πιο χαρακτηριστικό το άνοιγμα στο ταμπλό μπροστά από τον συνοδηγό.

Mitsubishi Space Star

Εξοπλισμός 

Ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής, η Mitsubishi έχει εφοδιάσει το Space Star πολύ καλά, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη αστική πρόταση. Ήδη από την βασική έκδοση είναι εξοπλισμένο με συστήματά ασφαλείας όπως το ABS με ABD, Active Stability Control με Traction Control, σύστημα υποβοήθησης πέδησης, Hill Start Assist [HSA], Emergency Stop Signal system [ESS], SRS με 6 αερόσακους, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, [TPMS], αισθητήρας φώτων, αισθητήρας βροχής, ηλεκτρικοί καθρέπτες θυρών στα χρώματα του αμαξώματος,

Mitsubishi Space Star ηλεκτρικό τιμόνι και καταλήγει στις πιο πλούσιες εκδόσεις να διαθέτει σύστημα αποφυγής προπορευόμενου οχήματος, LED πίσω φώτα, κάμερα οπισθοπορίας, Cruise Control σύστημα μη απόκλισης από την λωρίδα, Automatic High Beam Assist, αυτόματος κλιματισμός και σύστημα έξυπνης εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί. Εξοπλισμός δηλαδή που βλέπουμε σε αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών.

Στον δρόμο 

Το πολύ καλό πλαίσιο και η ρύθμιση της ανάρτησης που εστιάζει στην άνεση, προσφέρουν ικανοποιητική ποιότητα κίνησης. Σε κάθε συνθήκη, είτε αφορά αστικό ιστό, είτε επαρχιακό δίκτυο, είτε αυτοκινητόδρομο κινείται με άνεση παραμένοντας σταθερό και προβλέψιμο. Φυσικά θα θέλαμε μεγαλύτερη ιπποδύναμη καθώς υστερεί σε δύναμη. Ωστόσο ο ρόλος του δεν είναι να βάζει φωτιά στην άσφαλτο αλλά να εστιάζει στην οικονομική οδήγηση. 

Τιμή; 

Η βασική έκδοση Entry ξεκινάει από τα 12.500 ευρώ με τον πλούσιο εξοπλισμό που αναφέραμε πιο πριν, ενώ η κορυφαία έκδοση intense CVT, την οποία είχαμε στην κατοχή μας και διαθέτει κυριολεκτικά τα πάντα, κοστίζει 16.400 ευρώ. 

Λένε πως ότι πληρώνεις, παίρνεις. Το Mitsubishi Space Star είναι ένα καλοεξοπλισμένο ποιοτικό αυτοκίνητο και ο τιμοκατάλογος του ανταποκρίνεται σε αυτό που υπόσχεται, όποτε μπορεί να χαρακτηριστεί τίμιο με ιδανική σχέση τιμής αξίας.