Με Sandero Stepway 1.0 TCe 100 LPG στη Μεσορόπη Καβάλας και στο Παγγαίο

Κοινοποίησε το άρθρο

Το Dacia Sandero Stepway παρουσίασε την νέα γενιά του πρόσφατα, διατηρώντας όμως την τιμή πρόκληση, η οποία το κατατάσσει ως το καλύτερο value for money της κατηγορίας των Crossover.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

Είναι γεγονός πως η Dacia έχει βελτιωθεί αρκετά έπειτα από την εξαγορά της από τη Renault, κάτι που αποτυπώνεται και απτά, όπως για παράδειγμα στη περίπτωση του Duster.  Όμως αυτό που αποτελεί δέλεαρ για την αγορά ενός Sandero Stepway, είναι αναμφίβολα η δελεαστική τιμή απόκτησής του.

Νέα εμφάνιση, σύγχρονη !

Το Sandero Stepway, ανανεώθηκε στο κομμάτι της εξωτερικής εμφάνισης, αποκτώντας νέο πρόσωπο, με σημείο αναφοράς τα νέα φωτιστικά σώματα. Είναι τόσο διαφορετικό αλλά ταυτόχρονα και γνώριμο, χωρίς να θέλει να αποβάλλει το πετυχημένο παρελθόν του, αλλά να το “φρεσκάρει” για να συνεχίσει την εμπορική του πορεία.

Κερασάκι στη τούρτα, τα προστατευτικά εμπρός και πίσω, αλλά και οι μπάρες οροφής, τα οποία ενισχύουν τον crossover χαρακτήρα του Sandero Stepway.

Νέα πλατφόρμα, σύγχρονος εξοπλισμός, πιο δυναμική και σύγχρονη σχεδίαση για το νέο DACIA SANDERO STEPWAY. Mε τιμή από 14.380€, 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 3 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια

 

Πρόθυμος κι ολιγαρκής κινητήρας

Ο 1.0 TCe 100 LPG: turbo, 3κύλινδρος, 1 λίτρου, διπλού καυσίμου (βενζίνης- υγραερίου), συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η ροπή δηλώνει παρούσα, από το χαμηλό φάσμα στροφών, ενώ η μελετημένη κλιμάκωση του κιβωτίου, συνδράμει στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Αυτή, σε μικτές συνθήκες οδήγησης άγγιξε τα 6 λτ./100 χλμ την περίοδο της δοκιμής μας.


Σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο κινητήρας είναι εναρμονισμένος με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ρύπων, Euro 6D-Full, που ισχύουν από 1 Ιανουαρίου του 2021.

Στην γραφική Μεσορόπη Καβάλας και στο Παγγαίο

Η Μεσορόπη είναι χωριό του Δήμου Παγγαίου στο νομό Καβάλας.

Η ονομασία προήλθε από την αρχαία πρόταση εν μέσω ορέων οπή και μετεξελίχθηκε σε Μεσορόπη, που έγινε και η τελική ονομασία του χωριού για πολύ καιρό μέχρι και σήμερα.

Περιληπτικά, έχουν περάσει από το χωριό μεγάλες προσωπικότητες και λαοί είτε σαν επισκέπτες είτε σαν κατακτητές της αρχαίας αλλά και της νεότερης ιστορίας, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Λέων Γ’ Ίσαυρος, ο Κοσμάς ο Αιτωλός και άλλοι.  

Το 1890, έγινε απογραφή των κατοίκων, των σπιτιών καθώς και των δραστηριοτήτων του χωριού: έτσι λοιπόν υπήρχαν 1600 μόνιμοι ντόπιοι κάτοικοι, 100 μεγάλα σπίτια με κήπους και αυλές, 2 μεγάλα καταστήματα καπνού, αγροτική και κτηνοτροφική ζωή. Σήμερα οι κάτοικοι είναι 610 και η ζωή των ανθρώπων είναι κυρίως αγροτική και κτηνοτροφική με λίγες εξαιρέσεις.

Τα τελευταία τρία χρόνια γίνεται μία συλλογική προσπάθεια από τους κατοίκους του χωριού και από τον Δήμο Πιερέων για την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και του φυσικού πλούτου με την δημιουργία ξενώνων, εστιατορίων, καφενείων, καθώς και την διάνοιξη μονοπατιών στο βουνό. Η προσπάθεια αυτή γίνεται στα πλαίσια του Αγροτουρισμού και ταυτόχρονα για καινούργιες θέσεις εργασίας, με σκοπό και στόχο να μείνει η νεολαία στο χωριό και να προσελκυστούν νέοι επισκέπτες στο μέρος.

Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 350 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στους πρόποδες του Παγγαίου Όρους, 30 λεπτά από την Καβάλα και 1 ώρα και 30 λεπτά από την Θεσσαλονίκη.

Ολική αναβάθμιση στο εσωτερικό

Το εσωτερικό αναβαθμίστηκε σημαντικά σε όλα τα επίπεδα. Το ολοκαίνουριο ταμπλό είναι ακόμα πιο εργονομικό, κατασκευασμένο από αναβαθμισμένα υλικά, προσδίδοντας μια πιο σύγχρονη και ποιοτική συνολική εικόνα στο εσωτερικό, η οποία ενισχύεται από τα νέα υλικά που χρησιμοποιούνται στις πόρτες και στις ταπετσαρίες.

Το μεγάλο ατού όμως του Sandero Stepway, είναι οι προσφερόμενοι χώροι επιβατών, οι οποίοι απολαμβάνουν άνετο χώρο για τα κεφάλια και τα πόδια τους.

Προτεραιότητα η άνεση

Όλα στη ζωή λένε πως είναι θέμα προτεραιοτήτων, κάτι που βρίσκει εφαρμογή και στη περίπτωση του Sandero Stepway, μιας και θέτει την άνεση, νούμερο ένα στη λίστα του. Η ποιότητα κύλισης είναι πολύ καλή, ενώ και η ανάρτηση φροντίζει να αφήνει έξω από τη καμπίνα κάθε δυσάρεστη ανωμαλία και κραδασμό.

Το νέο SANDERO  STEPWAY διαθέτει νέο εμπρός άξονα, με μπράτσα τετραγωνικής διατομής, επιτυγχάνοντας καλύτερη απορροφητικότητα κραδασμών και καλύτερη απόκριση από το σύστημα διεύθυνσης.

Η σταθερότητα έχει βελτιωθεί και το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει με στόχο την καλύτερη απόκριση του αυτοκινήτου στις στροφές. Οι νέες βάσεις του κινητήρα ελαχιστοποιούν τους κραδασμούς που περνούν στην καμπίνα των επιβατών.

Value for Money επιλογή

Στην εποχή που όλα μετρώνται με την τιμή, το Dacia Sandero Stepway, προσφέρεται με μια τιμή άκρως ανταγωνιστική για την κατηγορία του. Επιπρόσθετες αξίες, όπως ο οικονομικός κινητήρας, η μεγάλη αυτονομία, οι άνετοι χώροι επιβατών, αλλά και η στιβαρότητα της καμπίνας, είναι μερικά ακόμα συν στο checklist για την αγορά του.