Honda CR-V Hybrid AWD : H απόλαυση της τεχνολογίας

Κοινοποίησε το άρθρο

Από το 1995 που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά του μοντέλου, το Honda CR-V βελτιώνεται και εξελίσσεται συνεχώς. Αυτή η τελευταία έκδοση του δημοφιλούς compact SUV δημιουργήθηκε για να ξεπεράσει τις προσδοκίες των πελατών, με βελτιωμένα και μοναδικά χαρακτηριστικά.

Το νέο CR-V προσφέρει τώρα μία σειρά προηγμένων τεχνολογιών, ενώ είναι εμφανής η έμφαση στην ποιότητα από κάθε άποψη.

 

Tο νέο Honda CR-V διατίθεται με προηγμένη υβριδική τεχνολογία κινητήρα. Το υβριδικό σύστημα χρησιμοποιεί ευφυή τεχνολογία Multi Mode Drive technology (i-MMD) συνδυάζοντας 2 ηλεκτροκινητήρες, έναν βενζινοκινητήρα κύκλου Atkinson, μπαταρία ιόντων λιθίου και κιβώτιο μιας σχέσης. Στην περίπτωση της δοκιμής μας είχαμε την έκδοση AWD ενώ διατίθεται και σε έκδση FWD.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...
Επιβλητική σχεδίαση

Το CR-V διαθέτει φρέσκια κα προηγμένη εξωτερική σχεδίαση, με φαρδύτερους, πιο μυώδεις θόλους τροχών, πιο έντονες καμπύλες στο καπό και στα πίσω πλαϊνά πάνελ, καθώς και το νέο, εξελιγμένο ‘πρόσωπο’ της οικογένειας Honda με ένα χαρακτηριστικό γραφικό στους προβολείς.

Εμφανής βελτίωση σε χώρους και ποιότητα υλικών

Οι ελαφρώς μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις του νέου CR-V, το μακρύτερο μεταξόνιο και το αυξημένο πλάτος, συνθέτουν ένα σημαντικά μεγαλύτερο εσωτερικό. Το νέο μοντέλο ανεβάζει τον πήχη στον τομέα της ποιότητας του εσωτερικού, της εξέλιξης και της ευρυχωρίας. Εξελιγμένο από κάθε άποψη, το νέο CR-V προσφέρει καλύτερη άνεση, πρακτικότητα και συνδεσιμότητα από ποτέ..

Η βέλτιστη εκμετάλλευση χώρου αναδεικνύεται από την ευρυχωρία που προσφέρει σε όλους τους επιβάτες, και από το φαρδύτερο, βαθύτερο χώρο αποσκευών με μεγαλύτερη επιφάνεια φόρτωσης.

Το νέο CR-V υιοθετεί πολλά έξυπνα χαρακτηριστικά που το κάνουν πιο πρακτικό σε καθημερινή χρήση. Για παράδειγμα, το ύψος της πίσω πόρτας όταν ανοίγει, μπορεί να ρυθμίζεται  για αποφυγή επαφής με χαμηλά ταβάνια, ενώ η ευελιξία της καμπίνας αυξάνεται με έναν αποθηκευτικό χώρο στην κεντρική κονσόλα σε τρεις εκδοχές, και βύθιση – ‘με μία κίνηση’ – των διαιρούμενων 60:40 / αναδιπλούμενων πλατών των καθισμάτων της δεύτερης σειράς, για ταχύτερη και ευκολότερη φόρτωση.

Το νέο SUV πετυχαίνει μία ισορροπία κομψότητας και σπορτίφ στυλ. Οι πιο έντονες ακμές στο καπό και τα πίσω πάνελ συνδυάζονται με τη νέα πρόσοψη που εκπροσωπεί το πιο μοντέρνο ‘πρόσωπο’ της Honda με τα χαρακτηριστικά φώτα. 

Στο δρόμο…

Συγκρινόμενο με προϊόντα πολυτελών μαρκών, προσφέρει βελτιωμένη οδηγική ποιότητα, αμεσότητα του συστήματος διεύθυνσης και έλεγχο του αμαξώματος ανά πάσα στιγμή.

Ισχυρή βάση για το μοντέλο αποτελεί η αποκλειστική δομή αμαξώματος ACE™ (Advanced Compatibility Engineering) επόμενης γενιάς της Honda, με ένα δίκτυο συνδεδεμένων δομικών στοιχείων για πιο ομοιόμορφη κατανομή της ενέργειας σύγκρουσης. Επιπλέον, στάνταρ προσφέρεται σε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις το Honda Sensing™, από τις πιο ολοκληρωμένες φιλοσοφίες ενεργητικής ασφάλειας, συνδυάζοντας ραντάρ και πληροφορίες κάμερας για την υποστήριξη του οδηγού.

Η κατανάλωση με σβέλτο ρυθμό σε μικτές συνθήκες δεν ξεπέρασε τα 7,2 λίτρα, κάτι που πραγματικά δεν περιμέναμε λόγω βάρους και όγκου του αυτοκινήτου και εκεί είναι που καταλάβαμε τις ευεργετικές ιδιότητες του υβριδικού συστήματος της Honda που αναλύουμε στην συνέχεια…

Το “θαύμα” της υβριδικής τεχνολογίας Honda

Το CR-V Hybrid υιοθετεί τη μοναδική τεχνολογία i-MMD της Honda, με έξυπνες και αυτόματες αλλαγές τριών προγραμμάτων  – EV Drive, Hybrid Drive και Engine Drive – για βελτιστοποίηση των επιδόσεων και της απόδοσης.

Το σύστημα δύο μοτέρ i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive) του CR-V Hybrid Prototype περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα, ένα 2.0L i-VTEC τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα κύκλου Atkinson για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και ελκτικής ισχύος, αλλά και έναν ανεξάρτητο ηλεκτροκινητήρα-γεννήτρια.

Το υβριδικό σύστημα δε χρειάζεται συμβατικό κιβώτιο και αντί αυτού εξοπλίζεται με μία μόνο σχέση που δημιουργεί άμεση σύνδεση μεταξύ κινούμενων εξαρτημάτων, επιτρέποντας ομαλή μεταφορά ροπής στο σύστημα.

Το σύστημα i-MMD καθορίζει τη χρήση καυσίμου και ηλεκτρικής ενέργειας με τον πιο αποδοτικό τρόπο, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ο οδηγός να επιλέγει μεταξύ των τριών προγραμμάτων οδήγησης, EV Drive, Hybrid Drive και Engine Drive.

Στο EV Drive, ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί ενέργεια αποκλειστικά από τις μπαταρίες, προσφέροντας οδήγηση μηδενικών ρύπων. Στο Hybrid Drive, ο βενζινοκινητήρας παρέχει ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα-γεννήτρια, που με τη σειρά του τροφοδοτεί με ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα. Στο πρόγραμμα αυτό, η περίσσεια ενέργειας από τον βενζινοκινητήρα επιστρέφει μέσω της γεννήτριας για την επαναφόρτιση της μπαταρίας. Στο Engine Drive, οι τροχοί κινούνται απευθείας από τον βενζινοκινητήρα, με μία ‘on-demand’ στιγμιαία αύξηση μέγιστης ισχύος από τον ηλεκτροκινητήρα.

Το ηλεκτρικό όραμα λοιπόν της Honda όπως και η στροφή του ενδιαφέροντος του καταναλωτικού κοινού σε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα της Honda εν όψει του εξηλεκτρισμού των ευρωπαϊκών μοντέλων ευρείας κυκλοφορίας της μάρκας έως το 2022, οδήγησε τη Honda να μειώσει αισθητά την τιμή του CRV Hybrid, που πλέον ξεκινά από 39.990€ για την έκδοση Comfort 2.0 Hybrid CVT 2WD, κάτι που θα βοηθήσει στην σταδιακή μετάβαση των πωλήσεων του CR-V στην υβριδική έκδοση.

CR–V HYBRIDΝέα Μειωμένη Τιμή
COMFORT 2.0 HYBRID CVT 2WD39.990€
ELEGANCE 2.0 HYBRID CVT 2WD42.990€
ELEGANCE 2.0 HYBRID CVT AWD44.990€