Δοκιμή: Mercedes C200d 136ps

Κοινοποίησε το άρθρο

H κατηγορία των μεσαίων sedan είναι μία κατηγορία η οποία μπορεί να δέχεται “πόλεμο” από την νέα τάξη πραγμάτων που ακούει στο όνομα SUV/Crossovers όμως παραδοσιακά έχει το κοινό της αλλά επενδύουν σε αυτή και όλοι οι δυνατοί παίκτες της βιομηχανίας με premium και όχι μόνο προτάσεις.

 DSC 0162

Με βασικό τους χαρακτηριστικό την άνεση και την ασφάλεια που προσφέρουν στα ταξίδια, είναι σχεδόν μονόδρομος η επιλογή πετρελαιοκίνητων εκδόσειων που προσφέρουν και την ανάλογη οικονομία στις μετακινήσεις μας. Οσο αφορά στην Mercedes C εμείς δοκιμάζουμε την πιο κατάλληλη, θεωρούμε,  diesel έκδοση για την Ελληνική αγορά, την C 200 d, που συνδυάζει οικονομία στα ταξίδια, τιμή που δεν γίνεται απαγορευτική για να αποκτήσεις μία ΜΒ αλλά και επιδόσεις που ικανοποιούν κάθε οδηγικό προφίλ που μπορεί να έχει κάποιος.

DSC 0016

Σχεδίαση

Η σχεδίαση της Mercedes C-Class είναι αυτό που λέμε “διαχρονική”, αφού το γερμανικό μοντέλο, παρά το ότι δεν είναι “φρέσκο” μοντέλο στην αγορά δεν περνάει απαρατήρητο, μιας και διαθέτει κομψές γραμμές, δυναμικά χαρακτηριστικά χωρίς “κραυγαλέες” πινελιές, ενώ το προφίλ της ισχυροποιείται από τα εντυπωσιακά LED φώτα που διαθέτει. Είναι μία σιλουέτα που εντυπωσιάζει ανεξαρτήτως γούστου, είναι κοινώς αποδεκτή και εκτιμητέα από τον καθένα.

DSC 0027

DSC 0040

Εσωτερικό

Το εσωτερικό της C-Class ακουλουθεί την ίδια λογική με το εξωτερικό στυλ του αυτοκινήτου. Η αίσθηση πολυτέλειας παράλληλα με μοντέρνες παρεμβάσεις όπως η κεντρική οθόνη συνυπάρχουν άψογα ενώ είναι σαφής και η οδηγοκεντρική προσέγγιση, έτσι όπως είναι τοποθετημένα όλα γύρω από την θέση του οδηγού. Επιπλέον, η μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό και ο περιστροφικός διακόπτης του συστήματος πολυμέσων ενισχύουν την νέα τάση με το σύστημα infotainment  να δεσπόζει και σε αυτό το εσωτερικό. Σε ότι αφορά την ποιότητα των υλικών δεν χωράνε παράπονα, ενώ το ίδιο ισχύει και για την συναρμογής τους. Οι διαθέσιμοι χώροι είναι αρκετά ικανοποιητικοί και κινούνται σε υψηλά επίπεδα για την κατηγορία με τους επιβάτες να φιλοξενούνται άνετα στα καθίσματα ενώ και ο χώρος αποσκευών που φθάνει τα 480 λίτρα θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας. 

DSC 0050

Κινητήρας

Και ενώ περιμένεις να ακούσεις για κάποιο θηριώδες και ενεργοβόρο κινητήρα να πλαισιώνει αυτή τη C-Class της δοκιμής, εκεί σου έρχεται μια ευχάριστη έκπληξη μιας και με την μεσαία Γερμανίδα συνεργάζεται ένας 1.600άρης πετρελαιοκινητήρας που αποδίδει 136 ίππους και έχει 300 Nm μέγιστης ροπής.  Είναι αρκετά ήσυχος και καθόλου τραχύς με ραφιναρισμένη λειτουργία και καλές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 9,7 δλ.). Και επειδή έχουμε φθάσει σε σημείο να μας ενδιαφέρει πρωτίστως η κατανάλωση, να αναφέρουμε ότι διακρίναμε  μέση κατανάλωση  6,5 λτ./100 χλμ.  

DSC 0116

Στο δρόμο

Φύσει και θέσει ταξιδιάρα σε δικαιώνει στα ταξίδια και δεν θα αρνηθεί να κινηθείς και σε πιο γρήγορους ρυθμούς. Σε αυτό βοηθάει και το τιμόνι που προσφέρει άμεση πληροφόρηση. Η ανάρτησή της είναι ρυθμισμένη με γνώμονα την άνεση και φιλτράρει τις ανωμαλίες του δρόμου με την ποιότητα κύλισης να  είναι υψηλή ενώ δύσκολα θα περάσουν θόρυβοι στην καμπίνα.

DSC 0163

Συμπέρασμα
Η C200 d είναι μία κυρία που δεν περνά απαρατήρητη σε κανέναν τομέα. Από την εμφάνιση της που την καθιστά σύγχρονη, από την ποιότητα που αντιλαμβάνεσαι με το πού θα καθίσεις στο εσωτερικό της, μέχρι και από τον τρόπο που σε μετακινεί εντός και εκτός πόλης.