Αλλάζει ή όχι το όριο για τα άτομα σε αυτοκίνητο ;

Κοινοποίησε το άρθρο
Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητο εκτός νομού ;

Άνοιξαν οι οργανωμένες πλαζ, την Δευτέρα οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες ενώ το πλάνο περιλαμβάνει το άνοιγμα των θερινών σινεμά στις 21 Μαΐου και στις 28 Μαΐου οι συναυλίες και τα θέατρα.

Ωστόσο, ένα μέτρο που δεν έχει αλλάξει εδώ και μήνες είναι τα πόσα άτομα επιτρέπονται μέσα σε κάθε αυτοκίνητο.

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων μέσα σε κάθε αυτοκίνητο δεν έχει αλλάξει εδώ και μήνες. Τι ισχύει λοιπόν για ΙΧ, ταξί αλλά και με την χρήση μάσκας σε αυτοκίνητα και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έχει ανακοινώσει ότι στα ΙΧ αυτοκίνητα και στα ταξί επιτρέπονται δύο άτομα, εκτός του οδηγού. Κάτι που σημαίνει, ότι σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να βρίσκονται μέχρι τρεις επιβάτες.

Εξαίρεση σε αυτό το μέτρο έχουμε μόνο στην περίπτωση που χρειάζεται η μεταφορά ανήλικων παιδιών που συνοδεύονται από τους γονείς τους ή άτομα που χρήζουν βοήθειας και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Την ίδια στιγμή στα Ταξί επιτρέπονται μέχρι δύο επιβάτες, ένα μέτρο που ευτυχώς άλλαξε προ δύο μηνών καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούσαν να επιβαίνουν στο ίδιο ταξί ένα ανδρόγυνο.

Αναφορικά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η πληρότητα των επιβατών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 65%.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική, όταν οι επιβάτες είναι μέλη της ίδιας οικογένειας (π.χ. γονείς μόνοι ή γονείς με τέκνα) ή όταν ο οδηγός είναι ο μόνος επιβάτης του αυτοκινήτου.