Η ACEA επανεκλέγει τον CEO της BMW Oliver Zipse ως Πρόεδρο για δεύτερη θητεία

Κοινοποίησε το άρθρο
Oliver Zipse

Η ACEA, η ένωση των Ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών, επανεξέλεξε τον CEO της BMW, Oliver Zipse, ως Πρόεδρο για δεύτερη μονοετή θητεία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...

Του Νίκου Μιχαλόπουλου

Η ένωση των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών αντιμετωπίζει βασικά ρυθμιστικά ζητήματα, καθώς και τις πανδημικές επιπτώσεις αλλά και την έλλειψη ημιαγωγών.

Ο Zipse συνεχίζει τη θητεία του καθώς ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας αντιμετωπίζει μια σειρά από κρίσιμες ρυθμιστικές αποφάσεις για το 2022, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης των προτύπων εκπομπών που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολική απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, στην ανάπτυξη των επερχόμενων προτύπων ρύπανσης του Euro 7 και στην αναθεώρηση των κανονισμών υποδομής εναλλακτικών καυσίμων που θα καθορίζουν την ανάπτυξη σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η βιωσιμότητα και η παγκόσμια ανταγωνιστικότητα μπορούν να βαδίσουν χέρι-χέρι – ακόμη και να ενισχύσουν η μία την άλλη – εάν και οι δύο οδηγούνται από την τεχνολογική καινοτομία», δήλωσε ο Zipse.

«Ως εκ τούτου, ανυπομονούμε για το επόμενο έτος, όταν η ΕΕ θα καθορίσει θεμελιώδη νομοθεσία που θα διαμορφώσει το μέλλον του κλάδου μας», πρόσθεσε.

Ο Zipse επανεξελέγη την Πέμπτη από τις 16 εταιρείες μέλη της ACEA.

Εκτός από τους επόμενους κανονισμούς, η βιομηχανία αναζητά επίσης μια διέξοδο από την κρίση της έλλειψης ημιαγωγών που έχει καθηλώσει την παραγωγή για περισσότερο από ένα χρόνο.

Η έλλειψη chip κόστισε στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες 3 εκατομμύρια μονάδες σε χαμένη παραγωγή σε σύγκριση με το 2019 πριν από την πανδημία, είπε η ACEA, και οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 30% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με το 2020, τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα πτώσης.

Μέσω της ACEA, ο Zipse ζήτησε λύσεις με βάση την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της έλλειψης.

«Για χάρη της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας του κλάδου μας, η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει την τεχνολογική της κυριαρχία για να είναι σε θέση να παρέχει βασικά στοιχεία στις βασικές βιομηχανίες της περιοχής», τόνισε.