Ο Diess της VW επικρίνει το G-7 γιατί δεν έχει ορίσει ημερομηνία μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW τονίζει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν νόημα μόνο με την χρήση πράσινης ενέργειας

Του Νίκου Μιχαλόπουλου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Group, Herbert Diess, επέκρινε την ομάδα των επτά ηγετών που δεν κατάφεραν να ορίσουν συγκεκριμένη ημερομηνία για τη σταδιακή απεξάρτηση από την ενέργεια από ορυκτά καύσιμα, λέγοντας ότι είναι παράλογο να αφήσουμε τα ηλεκτρικά οχήματα να λειτουργούν με ρυπογόνα ενέργεια.

Σε ανάρτηση του στο Twitter την Τρίτη, ο Diess εξέφρασε την απογοήτευση του, λέγοντας
«Αυτό δεν είναι αρκετό, @ G7. Απογοητευτικό αποτέλεσμα. Πρέπει να απεξαρτηθούμε από τον άνθρακα πολύ νωρίτερα!

Τα EV είναι το κλειδί για την επίτευξη των κλιματικών στόχων το 2030. Αλλά τα EV έχουν νόημα μόνο με την χρήση πράσινης ενέργειας, το να αφήνουμε τα EV να λειτουργούν με άνθρακα είναι κανονιστική ανοησία».

Στο τελικό ανακοινωθέν που προέκυψε από τη σύνοδο κορυφής της περασμένης εβδομάδας, η G-7 δεσμεύτηκε να τερματίσει τη διεθνή χρηματοδότηση για ενέργεια από ορυκτά καύσιμα υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα το συντομότερο δυνατό και να επιταχύνει την έξοδο, αποκαρβονίζοντας τους τομείς ηλεκτρικής ενέργειας τη δεκαετία του 2030.

Αλλά δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε μια πιο συγκεκριμένη ημερομηνία λόγω αντίστασης από ένα μέλος της ομάδας.

Ο Diess ηγείται της πιο επιθετικής ώθησης στα EV από μια καθιερωμένη αυτοκινητοβιομηχανία, με σχέδια να κυκλοφορήσει περίπου 70 μοντέλα με μπαταρία έως το τέλος της δεκαετίας.

Επέκρινε τη Γερμανία πέρυσι για το γεγονός ότι ήταν πολύ αργή και διστακτική στην αποχώρησή της από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα.