Ρεκόρ ταχύτητας με την όπισθεν (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Ρεκόρ ταχύτητας, που καταγράφηκε στο βιβλίο Guinness, έκανε ένας οδηγός από την Κροατία, οδηγώντας ένα ηλεκτρικό RIMAC Nevera

 

Η κατάρριψη των ρεκόρ ταχύτητας, με διάφορα οχήματα και σε διαφορετικές συνθήκες, ανέκαθεν ήταν ένας στόχος πολλών φιλόδοξων οδηγών και κατασκευαστών.

Και ενώ όλοι κοιτάζουν…εμπρός και βάζουν νέους στόχους, κάποιοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν αντίθετη διαδρομή. Και να κάνουν ρεκόρ, κοιτάζοντας…πίσω.

Έτσι, στην πίστα του Papenburg στη Γερμανία, ο Κροάτης οδηγός Goran Drndak, κατάφερε οδηγώντας με…την όπισθεν να αναπτύξει ταχύτητα 275,74 χλμ./ώρα.

Η επίδοση αυτή είναι νέο ρεκόρ ταχύτητας, για οδήγηση…προς τα πίσω. Πιστοποιήθηκε μάλιστα από επιτροπή του Guinness World Records και καταγράφηκε στο περίφημο βιβλίο.

Το προηγούμενο ρεκόρ, είχε καταγραφεί το 2001, όταν ο Βρετανός Darren Manning, οδηγώντας ένα CATERHAM 7 Fireblade, είχε καταφέρει να φτάσει την ταχύτητα των 165,08 χλμ./ώρα.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την επίτευξη του στόχου, ήταν το εντυπωσιακό supercar Nevera, της RIMAC. Μιας εταιρείας από την Κροατία, που κατασκευάζει εξωπραγματικά υπεραυτοκίνητα.

 

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, είναι αμιγώς ηλεκτρικό και αποδίδει 1.914 ίππους! Χρειάζεται 1,84 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση ως τα 100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική του ταχύτητα, αν βρει ελεύθερο δρόμο, μπορεί να φτάσει τα 412 χλμ./ώρα! Επίδοση, που το καθιστά το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής.

Η τιμή του υπολογίζεται κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ και η RIMAC έχει ανακοινώσει ότι από το εργοστάσιό της, στα προάστια του Ζάγκρεμπ, θα βγουν μόνο 150 Nevera.

Ο πρώτος…πελάτης που παρέλαβε το RIMAC Nevera, ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2016 στη Φόρμουλα-1, Nico Rosberg.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

FORD DFV V8: Ο θρυλικός κινητήρας που άλλαξε τη Φόρμουλα 1

0
Ο κινητήρας FORD DFV V8 έκανε ντεμπούτο το 1967 και άλλαξε τη Φόρμουλα 1, κατακτώντας 155 νίκες και 22 Παγκόσμια Πρωταθλήματα έως το 1983.

Η ZXMOTO στην Ελλάδα – Ποιος είναι ο εισαγωγέας

0
Ο Όμιλος Σφακιανάκη αναλαμβάνει την αποκλειστική εισαγωγή της ZXMOTO σε Ελλάδα και Βουλγαρία, φέρνοντας στην αγορά μια νέα δυναμική μάρκα μοτοσικλετών.

VOLKSWAGEN Mission Efficiency: Το πιο αποδοτικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο με 3 νέα ρεκόρ!

0
Η VOLKSWAGEN παρουσιάζει το Mission Efficiency, ένα near-production ηλεκτρικό μοντέλο που συντρίβει τα ρεκόρ αεροδυναμικής (Cd 0.158) και αυτονομίας.

Το «αυτοκίνητο» που θα κυκλοφορεί στη Σελήνη έχει αυτονομία 1.000 χλμ.

0
Η LOCKHEED MARTIN εξελίσσει το Lunar Mobility Vehicle, ένα προηγμένο σεληνιακό όχημα με αυτονομία άνω των 1.000 χλμ. και δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης.

DEEPAL S07 PRO: 258 ίπποι και 500 χλμ. αυτονομία με τιμή κάτω από 39.000...

0
Το νέο DEEPAL S07 PRO έρχεται με μπαταρία LFP 77,94 kWh, 258 ίππους, αυτονομία έως 500 χλμ. και πλούσιο εξοπλισμό, με τιμή από 38.990 ευρώ.

GEELY E5: Νέες εκδόσεις PRO+ και TECH+ με αυτονομία 475 χλμ. – Τιμές

0
Το GEELY ΕΧ5 γίνεται E5, αποκτά νέες εκδόσεις PRO+ και TECH+ με μπαταρία 68 kWh, αυτονομία έως 475 χλμ. και τιμές από 29.990 ευρώ.

Ράλι Χιλής 2026: Νίκη Solberg και ιστορικός τίτλος για την TOYOTA στο WRC (video)

0
Ο Oliver Solberg θριάμβευσε στο Rally Chile BIOBÍO, ενώ η TOYOTA GAZOO Racing πανηγύρισε τον έκτο συνεχόμενο και 10ο συνολικά τίτλο Κατασκευαστών στο WRC.

Φόρμουλα 1- Ισπανικό GP 2026: Ο Kimi Antonelli πήρε την 8η νίκη του και...

0
Ο Kimi Antonelli επικράτησε στο γκρα πρι της Ισπανίας 2026 και πανηγύρισε την 8η νίκη του στη Φόρμουλα 1, αυξάνοντας στους 81 βαθμούς το προβάδισμά του στη βαθμολογία.