JEEP Avenger: Το ευρωπαϊκό Car Of The Year 2023

Κοινοποίησε το άρθρο

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της JEEP, το Avenger, κέρδισε τον τίτλο Car Of The Year 2023.

To JEEP Avenger είναι το πρώτο μοντέλο της αμερικάνικης φίρμας που κατακτά την πρώτη θέση, στα 60 χρόνια του ευρωπαϊκού θεσμού “Car Of The Year”.

Το νέο B-SUV της JEEP, που αναμένεται σύντομα στην Ελλάδα, συγκέντρωσε 328 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν τα VW ID Buzz (241), NISSAN Ariya (211), KIA Niro (200), RENAULT Austral (163), PEUGEOT 408 (149) και SUBARU Solterra/TOYOTA bZ4X (133). Πρόκειται δηλαδή για αυτοκίνητα που δεν έχουν έρθει ακόμα στην Ελλάδα. Τον αντίστοιχο τίτλο το 2022 είχε κερδίσει το ΚΙΑ EV6.

Υπενθυμίζουμε ότι ένα άλλο ΚΙΑ, το Sportage, κέρδισε πρόσφατα τον τίτλο «Αυτοκίνητο του 2023» για την Ελλάδα, που αφορούσε νέα μοντέλα που ήρθαν στη χώρα μας μέσα στο 2022. Τον αντίστοιχο τίτλο του 2016 είχε κερδίσει το JEEP Renegade.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς αυτή η διάκριση από τους Ευρωπαίους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου, οι οποίοι επέλεξαν το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της JEEP, ως Car of The Year», δήλωσε ο κ. Christian Meunier, CEO της JEEP. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο της JEEP φτάνει στην τελική 7αδα, αλλά και που κερδίζει τον τίτλο. Αυτή η επιτυχία δείχνει τη σημασία του Avenger ως βασικού στοιχείου στην παγκόσμια πορεία εξηλεκτρισμού της μάρκας, ώστε να καταστεί ηγέτιδα δύναμη στα SUV μηδενικών ρύπων. Συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους φιναλίστ.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ