MG3: Tι είναι η τεχνολογία Hybrid +

Κοινοποίησε το άρθρο

Το ολοκαίνουργιο MG3, το οποίο εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του και, όχι μόνο φέρνει και μια νέα τεχνολογία, η οποία είναι κάτι…παραπάνω από υβριδική.

 

 

Τα υβριδικά μοντέλα πλέον έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιλογές των υποψήφιων αγοραστών. Πρόσφατα μάλιστα οι ταξινομήσεις τους στην ελληνική αγορά, πέρασαν και αυτές των βενζινοκίνητων.

Μέχρι τώρα ξέραμε για τα Plugin Hybrid μοντέλα, τα Hybrid και τα Mild Hybrid 48V. Η άφιξη όμως του νέου MG3, φέρνει κάτι…επιπλέον στην γκάμα των υβριδικών αυτοκινήτων. Άλλωστε, οι πιο παρατηρητικοί ίσως θα έχουν προσέξει το + δίπλα στο HYBRID του MG3.

Η τεχνολογία Hybrid Plus της MG, σε αυτό το καινοτόμο υβριδικό σύστημα, ουσιαστικά προσφέρει μια μεγαλύτερη μπαταρία και έναν πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα υβριδικά μοντέλα της κατηγορίας Β.

Το σύστημα αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων με 102 ίππους και έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων (100 kW). Με τη συνολική ισχύ να φτάνει τους 195 ίππους!

Αυτή η αποδοτικότητα ενισχύεται περαιτέρω από μια μπαταρία με χωρητικότητα 1,83kWh. Η οποία εξασφαλίζει σημαντική αυτονομία οδήγησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, η οποία μπορεί να φτάσει και τα 80 χιλιόμετρα.

Φυσικό επακόλουθο βέβαια είναι οι εξαιρετικές επιδόσεις. Η επιτάχυνση από στάση ως τα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε 8 δευτερόλεπτα και από τα 80 στα 120 χλμ./ώρα, σε 5 δευτερόλεπτα. Αριθμοί που αναμφίβολα παραπέμπουν σε σπορ μοντέλα.

Παράλληλα εξαιρετική είναι και η οικονομία καυσίμου, η οποία σύμφωνα με την MG είναι 4,4 λτ./100 χλμ. Εκπέμποντας μάλιστα μόλις 100 γραμ./χλμ. CO2.

Επιπλέον, το σύστημα κίνησης του MG3 με τους διάφορους τρόπους λειτουργίας, παρέχει ευελιξία και προσαρμοστικότητα σε διάφορες συνθήκες οδήγησης.

Και όλα αυτά με τη σημαντική έμφαση στην ασφάλεια που έχει το νέο μοντέλο της MG. Tο οποίο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS) και την τεχνολογία MG Pilot. Αυτό περιλαμβάνει αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και έξυπνο έλεγχο μεγάλης σκάλας φώτων.

Τελικά αυτό το +, προσφέρει πολλά περισσότερα από ό,τι θα περίμενε κάποιος αντικρίζοντας το MG3 Hybrid+ Το οποίο είναι το ταχύτερο σε επιτάχυνση υβριδικό μοντέλο της κατηγορίας Β. Προφέρει δηλαδή, το…κάτι παραπάνω.

Υπενθυμίζουμε ότι όλα τα μοντέλα MG που διατίθενται στην Ελλάδα, καλύπτονται από την τριπλή φροντίδα “Triple 7”. Που σημαίνει 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, 7 χρόνια δωρεάν έλεγχο οχήματος και 7 χρόνια οδική βοήθεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

To FORD Explorer ήρθε στην Ελλάδα: Οδηγήστε το

Το νέο FORD Explorer βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να πραγματοποιήσουν άμεσα test drive.     Το νέο Explorer, το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό...

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Σε…διακοπές η αγορά

Η ανοδική πορεία της αγοράς αυτοκινήτων στην Ελλάδα, πάτησε...φρένο τον Αύγουστο. Με τις ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών να παρουσιάζουν πτώση σε σχέση με τον αντίστοιχο...

DS SM Tribute: Η ιστορία ξαναγράφεται (video)

Η SM Tribute είναι μια σχεδιαστική άσκηση πάνω σε ένα ιστορικό μοντέλο της CITROEN. Το οποίο με τα σήματα της DS Automobiles πλέον, μας...

KG Mobility: Η εταιρεία που «επιστρέφει» στην Ελλάδα (video)

Η ΚGM είναι άλλη μια εταιρεία μπαίνει ή μάλλον...επιστρέφει στην ελληνική αγορά και μάλιστα δεν προέρχεται από την Κίνα.     Η KGM είναι μια εταιρεία που...

Άνοιξαν τα σχολεία, άρχισαν οι παραβάσεις των σχολικών λεωφορείων!

Περισσότερες από 200 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία βεβαιώθηκαν την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς.   Τα σχολεία άνοιξαν και τα ανέμελα χαμόγελα των μαθητών γέμισαν...

Τα αυτοκίνητα του Evan Fournier

Με ένα KIA Sportage κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά ο Evan Fournier.   Η επιστροφή του Evan Fournier στην Ευρώπη, μετά από 12...

LEAPMOTOR: Έρχεται στην Ελλάδα

H Italian Motion φέρνει στην Ελλάδα τα μοντέλα της LEAPMOTOR, μιας εταιρείας στην οποία πλέον μέτοχος είναι και Όμιλος Stellantis.   H επέλαση στην Ευρώπη, των...

VIDEO: Ράλι Ακρόπολις 2024

Δείτε εντυπωσιακά στιγμιότυπα από το ιδιαίτερα σκληρό Ράλι Ακρόπολις του 2024.   Το Ράλι Ακρόπολις του 2024 πέρασε στην ιστορία, σαν ένας ακόμα αγώνας επιβίωσης. Οι...