Νέο Hyundai i20: Ριζική αναβάθμιση με διατήρηση των ηγετικών χαρακτηριστικών

Κοινοποίησε το άρθρο

Προχωρώντας σε μία πολύ σημαντική αναβάθμιση και πιο κοντά στη νέα γενιά, η Hyundai Motor έχει ως στόχο την συνέχιση της εξαιρετικής εμπορικής πορείας του μοντέλου στην κατηγορία. Πέρα από την δυναμικότερη εμφάνιση, το νέο i20 διαθέτει πληθώρα νέων στοιχείων όπως το σύνολο ασφαλείας Hyundai SmartSense. Για όλες τις εκδόσεις του i20 και για ακόμη πιο απολαυστική οδήγηση η Hyundai προσφέρει το καινούργιο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις (7DCT), όταν το σύστημα Idle Stop and Go (ISG) αποτελεί στάνταρ στοιχείο εξοπλισμού για ακόμη χαμηλότερες εκπομπές CO2.

“Το i20 είναι ένα από τα DNA μοντέλα μας και ένα από τα καλύτερα σε πωλήσεις στην Ευρώπη εδώ και μία δεκαετία. Το κορυφαίο αυτό μοντέλο ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού για τεχνολογία, απόδοση και πρακτικότητα αποτελώντας ένα ισχυρό θεμέλιο για την επιτυχία της μάρκας στην Ευρώπη” δηλώνει ο Andreas-Christoph Hofmann, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ & Προϊόντων στην Hyundai Motor Europe. “Προσδίδοντας στο i20 μια νέα δυναμική εμφάνιση, διευρυμένη ασφάλεια και συνδεσιμότητα καθώς και αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων, στόχος μας είναι να διατηρηθούμε στις καλύτερες θέσεις της κατηγορίας και να συνεχίσουμε την πετυχημένη πορεία του”.

Από το λανσάρισμα της 2ης γενιάς το 2014, το i20 εμφανίζει συνεχώς μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων από χρονιά σε χρονιά. Το 2017 ήταν η πρώτη χρονιά που το Hyundai i20 ξεπέρασε σε ένα μόνο έτος στην Ευρώπη τις 100.000 πωλήσεις. Και προς τα τέλη Μαΐου του τρέχοντος έτους, έχουν πωληθεί συνολικά και από το ξεκίνημα του λανσαρίσματος της 1ης γενιάς i20 πάνω από 760.000 μονάδες. Το σύνολο των πωλήσεων επιβεβαιώνει πως οι πελάτες στην Ευρώπη επιλέγουν το πιο ολοκληρωμένο σύνολο. Για να καλυφθούν οι απαιτήσεις των Ευρωπαίων πελατών σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, το Hyundai i20 σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάζεται στην Ευρώπη για την Ευρώπη. Αυτό το αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει την ουσία της μάρκας Hyundai: ποιότητα, αξιοπιστία και λειτουργικότητα σε συνδυασμό με μοντέρνα σχεδίαση προσφέροντας προσιτά αυτοκίνητα για καθημερινή χρήση.

Σύγχρονη και δυναμική σχεδίαση για τα δύο δημοφιλέστερα Hyundai

Το νέο i20 συνδυάζει την σύγχρονη δυναμική του εμφάνιση με σήματα κατατεθέν την μάσκα Cascading Grille με ένα ευρύχωρο και άνετο εσωτερικό. Επιλέγοντας μία πανοραμική οροφή και τη νέα διχρωμία Phantom Black προκύπτουν συνολικά 17 διαφορετικοί χρωματικοί συνδυασμοί για να εξατομικεύσουν οι πελάτες το νέο τους αυτοκίνητο. Επιπλέον υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε νέας σχεδίασης τροχούς ελαφρού κράματος 15 και 16 ιντσών που συμπληρώνουν την κομψή και μεταμοντέρνα εξωτερική εμφάνιση του νέου i20.

H καμπίνα του Hyundai i20 προσφέρει απαράμιλλη ευρυχωρία για τους επιβάτες και ασυναγώνιστο χώρο αποσκευών 326 λίτρων (VDA). Οι νέες χρωματικές επιλογές Red και Blue Point αντανακλούν το νεανικό χαρακτήρα του εσωτερικού με φρέσκους συνδυασμούς και όμορφες αντιθέσεις.

Αναβαθμισμένοι και αποδοτικότεροι κινητήρες

Το νέο i20 εφοδιάζεται με 2 αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης. Όλοι έχουν αναβαθμιστεί για να πληρούν τις νέες προδιαγραφές Euro 6d Temp και διαθέτουν στάνταρ το σύστημα Idle Stop and Go (ISG) για μείωση των εκπομπών CO2 και της κατανάλωσης καυσίμου.

Ο κινητήρας 1,0-λίτρου T-GDI είναι διαθέσιμος στην ισχυρότερη έκδοση 88,3 kW/ 120 PS και στη στάνταρ των 73,6 kW/ 100 PS. Επιπρόσθετα της στάνταρ μετάδοσης, η Hyundai εισάγει ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων που έχει εξελιχθεί από την ίδια τη μάρκα ειδικά για αυτήν την κατηγορία. Ο κινητήρας 1,2-λίτρου Kappa συνδυάζεται με ένα πεντατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και αποδίδει 55,2 kW/ 75 PS   και 61,8kW/ 84 PS.

 

Η Hyundai εισάγει το SmartSense στο i20

Το νέο ενεργητικό σύνολο ασφαλείας Hyundai SmartSense εμπλουτίζεται με νέα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων Lane Keeping Assist (LKA) και Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) για τα οποία ακολουθεί αναλυτική περιγραφή. Το σύστημα υποβοήθησης Driver Attention Warning (DAW), μία περαιτέρω εφαρμογή του SmartSense, ελέγχει την κατάσταση του οδηγού, όταν το High Beam Assist (HBA) ρυθμίζει αυτόματα την δέσμη των προβολέων.

Ευρεία γκάμα επιλογών συνδεσιμότητας

Το νέο i20 προσφέρει διευρυμένες επιλογές και δυνατότητες συνδεσιμότητας για να καλύψει τις απαιτήσεις των πελατών προσφέροντας τέσσερα διαφορετικά ηχοσυστήματα. Η βασική έκδοση διαθέτει μία οθόνη 3,8 ιντσών. Οι πελάτες μπορούν εναλλακτικά να επιλέξουν μία νέα μονόχρωμη οθόνη 5,0 ιντσών. Η έγχρωμη 7 ιντσών Display Audio υποστηρίζει τα Apple CarPlay και Android Auto και επιτρέπει την απεικόνιση του περιεχομένου της οθόνης ενός smartphone, συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης, στην οθόνη του αυτοκινήτου. Για πλήρη ενημέρωση της συνδεσιμότητας, υπάρχει η προαιρετική έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών με ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, πολυμέσων και συνδεσιμότητας σύμφωνη με τα πρωτόκολλα Apple CarPlay και Android Auto.

Την αξιοπιστία και τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας επιβεβαιώνει η μοναδική 5ετής, πλήρως μεταβιβάσιμη και ανεξαρτήτως χιλιομέτρων, εγγύηση για όλες τις εκδόσεις του i20 που διατίθενται στην Ευρώπη.