Νέο Ford Puma – Καινοτόμο και οδηγικά απολαυστικό !

Κοινοποίησε το άρθρο
Το νέο Ford Puma συνδυάζει την προηγμένη και αποδοτική ήπια υβριδική τεχνολογία της Ford με πρακτικότητα και σχεδίαση που δεν περνά απαρατήρητη για τους πελάτες της κατηγορίας των κόμπακτ crossover μοντέλων.
Πίσω από τις κορυφαίες επιδόσεις, την άμεση απόκριση, αλλά και τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου βρίσκεται η τεχνολογία EcoBoost Hybrid 48-volt της Ford. Το κινητήριο σύνολο ήπιας υβριδικής τεχνολογίας ενσωματώνει ηλεκτρική υποβοήθηση ροπής με έναν χαμηλών τριβών τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0L EcoBoost, ο οποίος αποδίδει έως 155 ίππους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

FORD Tourneo Connect τώρα και Plug-In Hybrid

  Με ένα plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης εφοδιάζεται τώρα το, πολλαπλών δραστηριοτήτων FORD Tourneo Connect     Ακολουθώντας την τάση της εποχής και τα μεγαλύτερα ή επαγγελματικών...

FORD Ranger MS-RT: «Ασφάλτινο» pick-up επιδόσεων (video)

  Το MS-RT είναι ένα εντυπωσιακό FORD Ranger, το οποίο απευθύνεται σε όσους χρειάζονται ένα επαγγελματικό όχημα, το οποίο θα μπορεί να ανταποκρίνεται και στις...

FORD Puma 2024 : «Καταφύγιο» σε τέσσερις τροχούς (τιμή)

Το FORD Puma ανανεώθηκε, προσφέροντας πολυάριθμες νέες τεχνολογίες, συνδεσιμότητα υψηλού επιπέδου, αλλά και ένα εσωτερικό που οι δημιουργοί του υποστηρίζουν ότι δεν θα θέλεις...

Το Ford Puma εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στη σχεδιαστική ταυτότητα της Ford, με χαρισματικά στιλιστικά στοιχεία, όπως οι προβολείς, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στην κορυφή των φτερών και οι αθλητικές αεροδυναμικές γραμμές. Οι εμπνευσμένες από SUV αναλογίες προσφέρουν αυξημένη απόσταση από το έδαφος, για μία μοναδική οδηγική εμπειρία, εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα κορυφαίο ωφέλιμο χώρο αποσκευών χωρητικότητας 456 λίτρων.

 

Το Ford Puma είναι επίσης το πρώτο αυτοκίνητο στην κατηγορία του που προσφέρει πίσω πόρτα με hands-free λειτουργία ανοίγματος και καθίσματα με λειτουργία οσφυϊκού μασάζ αναβαθμίζοντας το επίπεδο άνεσης και πρακτικότητας – και τα δύο προσφέρονται στάνταρ στην πολυτελή έκδοση Titanium X. Το Puma ST-Line, μία έκδοση εμπνευσμένη από τις δημιουργίες της Ford Performance, υιοθετεί χαρακτηριστικά σπορ στοιχεία, όπως προαιρετικές ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών σε ματ μαύρο χρώμα, σπορ ανάρτηση και τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα. Η νέα έκδοση Puma ST-Line X Vignale προάγει περαιτέρω την άνεση και την πολυτέλεια με στάνταρ δερμάτινα καθίσματα Windsor και premium σύστημα ήχου της B&O.

Με τη χρήση της τεχνολογίας Hybrid 48-volt, το νέο Ford Puma ανεβάζει τον πήχη στους τομείς της κατανάλωσης καυσίμου και των επιδόσεων ενισχύοντας ταυτόχρονα τον απολαυστικό οδηγικό του χαρακτήρα

 

Προηγμένη τεχνολογία κινητήρων

Πέρσι, η Ford ανακοίνωσε ότι όλα τα μοντέλα της που θα λανσαριστούν από το νέο Focus και μετά θα περιλαμβάνουν μία ηλεκτροκίνητη έκδοση. Το Puma είναι το πρώτο από 14 εξηλεκτρισμένα οχήματα που θα λανσαριστούν από τη Ford μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Οι αγοραστές του νέου Puma θα είναι από τους πρώτους που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα οφέλη της προηγμένης, ήπιας υβριδικής αρχιτεκτονικής της Ford, η οποία είναι προσαρμοσμένη ώστε να αυξάνει την απόδοση, την απόκριση, τις επιδόσεις και συνολικά την απολαυστική οδηγική εμπειρία.

Η τεχνολογία EcoBoost Hybrid αναβαθμίζει τον βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost του νέου Puma με μία ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) 11.5 kW που παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα. Αντικαθιστώντας τον στάνταρ εναλλάκτη, το σύστημα BISG επιτρέπει την ανάκτηση και αποθήκευση της ενέργειας που συνήθως χάνεται κατά το φρενάρισμα και το ρολάρισμα σε μία αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου των 48 Volt.

Το σύστημα BISG επέτρεψε επίσης στους μηχανικούς της Ford να μειώσουν τη σχέση συμπίεσης του 1.0L EcoBoost κινητήρα χρησιμοποιώντας παράλληλα ένα μεγαλύτερο υπερσυμπιεστή. Έτσι, περιορίζεται η υστέρηση στην απόκριση (turbo-lag) μέσω της παραπανήσιας ροπής του ηλεκτροκινητήρα που επιτρέπει στον κινητήρα εσωτερικής καύσης να περιστρέφεται ταχύτερα διατηρώντας έτσι ψηλά την πίεση στο τούρμπο.

 

Το BISG επανεκκινεί τον κινητήρα σε περίπου 300 χιλιοστά του δευτερολέπτου – όσο διαρκεί το ανοιγόκλειμα του ματιού. Αυτό επιτρέπει στην τεχνολογία Auto Start-Stop του νέου Puma EcoBoost Hybrid να λειτουργεί σε ένα ευρύτερο φάσμα σεναρίων για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων που το όχημα ρολάρει για να σταματήσει με ταχύτητα κάτω από 15 km/h ή ακόμα και με επιλεγμένη σχέση στο κιβώτιο με το πεντάλ του συμπλέκτη πατημένο.

«Ο κινητήρας μας 1.0L EcoBoost έχει ήδη αποδείξει ότι η απόδοση και οι επιδόσεις μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά. Η τεχνολογία EcoBoost Hybrid προάγει αυτή τη φιλοσοφία στο επόμενο επίπεδο», δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης. «Πιστεύουμε ότι οι πελάτες θα ενθουσιαστούν από την αθόρυβη λειτουργία και την άμεση απόκριση των EcoBoost Hybrid, αλλά και από τις μειωμένες επισκέψεις στα πρατήρια καυσίμου.»

Επιπλέον, οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν εκδόσεις μέσα από την προηγμένη γκάμα κινητήρων βενζίνης (Ford EcoBoost) και ντίζελ (Ford EcoBlue) που υποστηρίζονται από λειτουργία Auto Start-Stop, για μειωμένο λειτουργικό κόστος και 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Ο κινητήρας 1.0 EcoBoost των 125 ίππων θα εξασφαλίζει εκπομπές CO2 από 131 g/km και κατανάλωση 5,7 l/100 km σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP (από 103 g/km και 4,5 l/100 km – NEDC)1 ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά θα διατίθεται με ένα νέο, επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που θα προσφέρει ομαλές αλλαγές ταχυτήτων για βελτιστοποιημένη, αθόρυβη λειτουργία και κατανάλωση2.

Τα κινητήρια σύνολα 1.0 EcoBoost και EcoBoost Hybrid διαθέτουν επίσης το πρώτο στην αυτοκινητοβιομηχανία σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρου της Ford για τρικύλινδρο κινητήρα, που θέτει αυτόματα εκτός λειτουργίας τον έναν κύλινδρο όταν δεν είναι απαραίτητη όλη η ισχύς, όπως συμβαίνει στο ρολάρισμα ή στο ταξίδι με χαμηλό φορτίο. Το σύστημα μπορεί να απενεργοποιεί και να ενεργοποιεί εκ νέου τον έναν κύλινδρο μέσα σε 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Η έκδοση ντίζελ 1.5L EcoBlue με απόδοση 120 ίππων θα λανσαριστεί επίσης αργότερα μέσα στη χρονιά προσφέροντας γραμμική απόδοση τόσο της ισχύος όσο και της ροπής. Η συγκεκριμένη έκδοση προβλέπεται να έχει εκπομπές CO2 από 117 g/km και κατανάλωση από 4,5 l/100 km στον WLTP (από 99 g/km και 3,8 l/100 km – NEDC).2

Οι εκδόσεις του Puma αποτυπώνουν διαφορετικές προσωπικότητες που αντανακλούν τις προτιμήσεις των πελατών, όπως το σπορ Puma ST-Line, το κομψό Puma Titanium, το υψηλών προδιαγραφών Puma Titanium X και το πολυτελές, νέο Puma ST-Line X Vignale που έρχεται να καλύψει τις ιδιαίτερες προτιμήσεις συγκεκριμένων αγοραστών.

Τιμοκατάλογος Εκδόσεων

ΈκδοσηΑμάξωμαΚινητήραςΚιβώτιο ΤαχυτήτωνC02Ανώτατη Λιανική Τιμή Πώλησης με ΦΠΑ & Τέλος Ταξινόμησης
Titanium1.0L EcoBoost, 125PS, mHEV6-τάχυτο μηχανικό9620.097€
Titanium1.0L EcoBoost, 155PS, mHEV6-τάχυτο μηχανικό9922.681€
ST-Line X1.0L EcoBoost, 125PS, mHEV6-τάχυτο μηχανικό9924.254€
ST-Line X1.0L EcoBoost, 155PS, mHEV6-τάχυτο μηχανικό10125.793€