Maserati Levante Trofeo με bi-turbo V8 by Ferrari

Κοινοποίησε το άρθρο

Στον χορό των πολυτελών SUV-Crossover μπήκε πλέον και η Maserati. Η Levante Trofeo ανήκει πλέον σε μια οικογένεια αυτοκινήτων την οποία πριν μερικά χρόνια ξόρκιζαν οι εταιρίες που τώρα πρωτοπορούν με τα ψηλές, περιορισμένης  εκτός δρόμου δυνατότητας λιμουζίνες των 500 και πλέον ίππων.

Το ιταλικό super-SUV έρχεται να καλύψει ένα κενό, αυτό που δημιουργείται από την ιδιαίτερα έντονη προσωπικότητα της Lamborghini Urus και την ελκυστική αλλά όχι και τόσο γρήγορη Alfa Romeo Stelvio.

Έτσι την έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης η Maserati θα προσπαθήσει να πείσει το κοινό πως το κενό καλύπτει η Levante Trofeo με την τεράστια γρίλια πίσω από τη οποία κρύβεται ο 3.8 λίτρων bi-turbo V8 by Ferrari απόδοσης 582 ίππων.

Η επιτάχυνση 0-100 σε 3.9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα λίγο πάνω από τα 300 χλμ./ώρα σημαίνουν πως θα πρέπει να συναντήσεις μια Urus ή μια Bentayga στον σηματοδότη για να χάσεις.

Η Levante είναι απόλυτα ζυγισμένη 50:50, 4Χ4, «κάθεται» πάνω σε τροχούς 22 ιντσών, διαθέτει το corsa driving mode συν το χαμήλωμα των αναρτήσεων που είναι άλλο ένα συστατικό που προτρέπει για γρήγορη οδήγηση.