Το νέο MINI John Cooper Works Cabrio

Κοινοποίησε το άρθρο

Όταν το πάθος για αγωνιστική οδήγηση είναι η κινητήρια δύναμη και η ανυπέρβλητη ‘open-top’ απόλαυση ο στόχος, το νέο MINI John Cooper Works Cabrio φέρεται ως η ιδανική πρόταση από την πρώτη στιγμή.

Το δεύτερο μοντέλο John Cooper Works της τελευταίας γενιάς συνδυάζει τεχνολογία κινητήρα και ανάρτησης βελτιστοποιημένη για αγωνιστική χρήση με ξεχωριστά χαρακτηριστικά σχεδίασης και εξοπλισμού και την εξαιρετική φινέτσα του νέου MINI Cabrio. Αυτή επιτείνει τη γοητεία της φιλοσοφίας ενός ανοιχτού 4θέσιου με απαράμιλλες σπορ επιδόσεις που παραμένει μοναδικό στη μικρή κατηγορία.

Η τελευταία έκδοση του MINI John Cooper Works Cabrio (κατανάλωση μικτού κύκλου: 6,5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 152 g/km) προσφέρει την απόλυτη διασκεδαστική οδήγηση. Με άμεση απόκριση και απολαυστικό ήχο, ο ισχυρότερος κινητήρας στη γκάμα της Βρετανικής φίρμας με 170 kW/231 hp είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Η πλήρως ηλεκτρική υφασμάτινη οροφή είναι απίστευτα αθόρυβη, και ανοίγει ή κλείνει σε 18 δευτερόλεπτα με το πάτημα ενός μπουτόν. Στην επιμηκυμένη σιλουέτα και τις ανάγλυφες επιφάνειες προστίθενται αποκλειστικά σχεδιαστικά στοιχεία για βελτιστοποίηση του αέρα εισαγωγής και της συνολικής αεροδυναμικής. Η τεχνολογία ανάρτησης, με σετάρισμα βασισμένο σε αγωνιστική τεχνογνωσία και ειδικές ενισχύσεις Cabrio, εγγυάται άριστη ευελιξία και ελεγχόμενη με ακρίβεια συμπεριφορά σε δυναμικές οδηγικές συνθήκες. Αισθητά εξελιγμένο είναι επίσης το νέο MINI John Cooper Works Cabrio σε σχέση με τον προκάτοχό του στον τομέα τις επιτάχυνσης, της ευρυχωρίας και της ποιότητας εσωτερικού όπου τα rollover bars τα οποία εκτείνονται αυτόματα εάν χρειαστεί, είναι τώρα πλήρως ενσωματωμένα πίσω από τα πίσω καθίσματα.

P90217441 highRes mini-john-cooper-wor

Μία πραγματικά αγωνιστική αίσθηση με την οροφή ανοιχτή προσφέρει ένας δίλιτρος, τετρακύλινδος κινητήρας βασισμένος στην τελευταία γενιά της Τεχνολογίας MINI Twin Power Turbo, με τη μέγιστη ισχύ να υπερβαίνει αυτή του προηγούμενου μοντέλου κατά 15 kW/20 hp. Ειδικά για το νέο MINI Cooper S Cabrio, η αύξηση ισχύος του κορυφαίου μοντέλου με σήμα John Cooper Works φτάνει τους 29 kW/39 hp. Ο νέος κινητήρας παράγει μέγιστη ροπή 320 Nm και επιταχύνει το MINI John Cooper Works Cabrio με στάνταρ 6-εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο σε 6,6 δεύτερα από στάση στα 100 km/h – 0,3 δευτ. λιγότερο από το προηγούμενο μοντέλο. Σε συνδυασμό με τη νέα γενιά του προαιρετικού 6-τάχυτου σπορ κιβωτίου Steptronic, η ίδια κούρσα ολοκληρώνεται σε 6.5 δευτ. (μείον 0,6 δευτ.). Η ρεπρίζ έχει βελτιωθεί κατά 10% με την επιτάχυνση 80 – 120 km/h να επιτυγχάνεται σε 6,1 δευτ.

Οι συναρπαστικές επιδόσεις και η συμπεριφορά του νέου MINI John Cooper Works Cabrio είναι πάντα υπό τον έλεγχο του οδηγού ακόμα σε περιπτώσεις ακραίας σπορ οδήγησης. Βασικός συντελεστής είναι ένα διαμορφωμένο με ακρίβεια συνολικό πακέτο που περιλαμβάνει τον ισχυρό κινητήρα και ένα σπορ σύστημα εξαγωγής, σπορ ανάρτηση τις 17άρες ζάντες αλουμινίου John Cooper Works, σπορ σύστημα φρένων που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την ειδικό στα φρένα Brembo, το John Cooper Works Aerodynamics Kit και μία ξεχωριστή σχεδίαση cockpit με σπορ καθίσματα John Cooper Works. Τα χαρακτηριστικά επιδόσεων, η εμφάνιση και η συναρπαστική οδηγική εμπειρία χαρίζουν στην κορυφαία σπορ έκδοση μία αυθεντικότητα που αντανακλά τη μακροχρόνια εμπειρία από το μηχανοκίνητο αθλητισμό και τη διαχρονική σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ MINI και John Cooper Works. Μέχρι σήμερα, το όνομα του θρυλικού σχεδιαστή σπορ αυτοκινήτων John Cooper – ο οποίος κάποτε άνοιξε το δρόμο στο κλασικό Mini για την αγωνιστική πίστα – συμβολίζει την υπέρτατη διασκεδαστική οδήγηση και τα επιτεύγματα του μικρού Βρετανικού αυτοκινήτου στο μηχανοκίνητο αθλητισμό

P90217467 highRes mini-john-cooper-wor

Ο αποκλειστικός χαρακτήρας του νέου MINI John Cooper Works Cabrio αντικατοπτρίζεται και στον εκτενή στάνταρ εξοπλισμό του. Επιπλέον του πλήρως αυτόματου soft top, τα στάνταρ χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν σύστημα A/C και το Radio MINI Boost με AUX-IN και θύρα USB καθώς και προβολείς LED, Προφίλ Οδήγησης MINI (Driving Modes) και Park Distance Control. Για πιο διασκεδαστική οδήγηση, αυξημένη άνεση και ακόμα πιο εξατομικευμένο στυλ, υπάρχει η ειδική γκάμα αξεσουάρ βελτίωσης John Cooper Works Tuning επιπλέον του προαιρετικού εξοπλισμού που προσφέρεται για το νέο MINI Cabrio. Άλλες αποκλειστικές προτάσεις για τα μοντέλα John Cooper Works είναι η απόχρωση Rebel Green, 18άρες ζάντες αλουμινίου John Cooper Works και ρίγες καπό John Cooper Works. Επιπλέον, το προαιρετικό σύστημα απεικόνισης MINI Head-Up Display του νέου MINI John Cooper Works Cabrio περιλαμβάνει πρόσθετο περιεχόμενο οθόνης και υποστηρίζει μία εξαιρετικά σπορ, διασκεδαστική οδήγηση.

{gallery}parousiaseis/MINI/cabriocooperworks{/gallery}