Αυτές είναι οι πιο ενοχλητικές καταστάσεις που προκαλούν άγχος

Κοινοποίησε το άρθρο

«Οτιδήποτε αναστατώνει ή ανατρέπει το καθημερινό μας πρόγραμμα μπορεί να μας τρελάνει και να μας αγχώσει υπερβολικά!»: Αυτό παραδέχονται 6 στους 10 ανθρώπους που ρωτήθηκαν, στο πλαίσιο πρόσφατης έρευνα της εταιρείας ελαστικών, General Tire, σχετικά τις αιτίες που προκαλούν stress στην καθημερινότητά μας, ειδικά όταν βρισκόμαστε σε κάποιο ταξίδι διακοπών, που σχεδιάζαμε εδώ και καιρό.

 

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα αξιολόγησαν τις απρόσμενες ή άγνωστες κλήσεις στο κινητό τους, ως την πιο αγχωτική ενόχληση, ενώ εξίσου στρεσογόνο και ενοχλητική θεωρούν την απώλεια σύνδεσης WiFi στις ηλεκτρονικές συσκευές τους, τα μποτιλιαρίσματα στους δρόμους, κατά την οδήγηση, και τα κλαταρίσματα των ελαστικών τους!

 

Με βάση την έρευνα, η λίστα με τις 20 πιο ενοχλητικές καταστάσεις που προκαλούν άγχος στην καθημερινότητά μας είναι:

  1. Απρόσμενες κλήσεις στο κινητό
  2. Απώλεια σύνδεσης Wi-Fi
  3. Μποτιλιαρίσματα στους δρόμους
  4. Κλατάρισμα ελαστικού
  5. Διακοπή ρεύματος
  6. Απρόσμενες κλήσεις στο σταθερό
  7. Οι πονηροί που παρακάμπτουν τις ουρές αναμονής
  8. Δυνατή μουσική
  9. Βλάβη θερμοσίφωνα τον χειμώνα
  10. Ξαφνικό ξύπνημα κατά τη διάρκεια του ύπνου
  11. Απώλεια σήματος στο κινητό
  12. Ανυπόμονοι οδηγοί που κορνάρουν στην κίνηση
  13. Όταν μας διακόπτουν ενώ μιλάμε
  14. Όσοι ζητούν χρήματα για αγαθοεργίες στον δρόμο
  15. Άδεια μπαταρία στο κινητό
  16. Αναβάθμιση λειτουργικού στις ηλεκτρονικές συσκευές
  17. Η ανάγκη για τουαλέτα, ενώ είμαστε στο κρεβάτι για ύπνο
  18. Έλλειψη μετρητών σε κατάστημα που δεν έχει POS
  19. Ξαφνική βροχή χωρίς ομπρέλα
  20. Όταν μένουμε από καύσιμα

 

Επιπλέον, από τα αποτελέσματα τις έρευνας, φαίνεται ότι, ενώ ενοχλούμαστε πολύ από τις διάφορες καταστάσεις που περιγράψαμε πιο πάνω, στην πραγματικότητα, δε διστάζουμε να κάνουμε κι εμείς τα ίδια, ενοχλώντας τους γύρω μας. Για παράδειγμα, 1 στους 5 ερωτηθέντες αποκάλυψαν ότι έχουν, χωρίς τύψεις, ξυπνήσει με κλήση στο κινητό, γνωστούς και φίλους, για κάτι που ήθελαν!

 

Κι ακόμη είναι τόσο μεγάλη η επιθυμία να αποφύγουμε τις ενοχλήσεις των άλλων, ώστε 1 στους 5 νέους 18 έως 24 ετών φορούν ακουστικά, χωρίς να ακούνε τίποτε, μόνο και μόνο για να μην ενοχλούνται από τρίτους! Άλλοι τρόποι για να ξεφύγουμε από το άγχος είναι να κρατάμε πάντα πάνω μας λίγα μετρητά για να πληρώσουμε το parking, να έχουμε γεμάτο το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου με καύσιμα και να βάζουμε το κινητό μας στο αθόρυβο, για να γλυτώσουμε από αδιάκριτα μηνύματα και τηλεφωνήματα.

 

Οι ερευνητές της General Tire βρήκαν τις αιτίες που οι ενοχλήσεις αυτές προκαλούν stress, όπως και το γεγονός ότι επηρεάζουν τη διάθεσή μας κατά την οδήγηση, παρόλο που η κατάλληλη προετοιμασία του αυτοκινήτου και ο σωστός εξοπλισμός μπορούν να μειώσουν τους παράγοντες άγχους. Πάντα θα βρίσκουμε ευφάνταστους τρόπους για μη μας χαλά κάποιος την ηρεμία, μέσα στην ημέρα, και το ίδιο ακριβώς κάνουν οι ειδικοί της General Tire, για να διαφυλάξουν την καλή διάθεση των οδηγών. Αναγνωρίζοντας τη συμβολή των σκασμένων ελαστικών στην ταλαιπωρία και την αύξηση του άγχους, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν αυξάνονται τα περιστατικά με κλαταρίσματα, η General Tire έχει αναπτύξει τεχνολογίες που, όχι μόνο ενημερώνουν τους οδηγούς για την έγκαιρη αντικατάσταση των φθαρμένων ελαστικών, αλλά επίσης προειδοποιούν για την πιθανή ανομοιόμορφη φθορά τους.