Κορονοϊός: Η απολύμανση για το αυτοκίνητό σας

Κοινοποίησε το άρθρο
Ο πρώτος κανόνας για να αποφύγουμε τον κορονοϊό είναι βέβαια η προσωπική υγιεινή. Πρώτα στο σπίτι και έπειτα στους χώρους που πρέπει υποχρεωτικά να κινούμαστε. Ένας από αυτούς είναι το αυτοκίνητό μας. Για πολλούς ανθρώπους είναι απαραίτητο όταν πρέπει να πάνε στην εργασία τους ή να βγουν για τις απαραίτητες αγορές. Έτσι ο κορονοϊός είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη προσοχή.
Η απολύμανση, λοιπόν, των επιφανειών υψηλής αφής όπως είναι αυτές του αυτοκινήτου είναι από τους καλύτερους τρόπους για την άμυνα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Έτσι αναφέρουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Μιας και ο κορονοϊός εξαπλώνεται σίγουρα οι περισσότεροι πολίτες έχουν μάθει κάποια κατάλληλη τεχνική για το πλύσιμο των χεριών. Επίσης γνωρίζουν ποια οικιακά καθαριστικά μπορούν να καταστρέψουν τον ιό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

Έτσι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το αυτοκίνητό μας. Να καθαρίζουμε πολύ καλά τις συχνά αγγιζόμενες επιφάνειες. Σε αυτές ανήκει το τιμόνι και οι χειρολαβές των θυρών. Επίσης ο μοχλός αλλαγής ταχυτήτων διακόπες ή η οθόνη αφής και οι λεβιέδες ρύθμισης των καθισμάτων, όπως επισημαίνει η Jennifer Stockburger διευθύντρια των επιχειρήσεων Auto Test Center στο Consumer Report.

Κορονοϊός: Ποια είναι τα ιδανικά καθαριστικά για το αυτοκίνητό σου

Τα διαλύματα αλκοόλης που περιέχουν τουλάχιστον 70% αλκοόλ είναι αποτελεσματικά κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με το Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Στην πλειοψηφία τους, σχεδόν κάθε εσωτερική επιφάνεια ενός οχήματος μπορεί να καθαριστεί με αλκοόλη, λέει ο Jeff Stout, εκτελεστικός διευθυντής της Yanfeng Automotive Interiors.

Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει κανείς για τον καθαρισμό του εσωτερικού κάποιου οχήματος λευκαντικό ή υπεροξείδιο του υδρογόνου καθώς από τη μία μπορεί να σκοτώνει τον κορονοϊό αλλά από την άλλη είναι πολύ πιθανό να βλάψει την ταπετσαρία του αυτοκινήτου.
Επίσης δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθαριστικά με βάση την αμμωνία στις οθόνες αφής των αυτοκινήτων καθώς μπορεί να βλάψουν τα αντιολισθητικά και αντιδακτυλικά αποτυπώματά τους.
Το σαπούνι και το νερό είναι επίσης ασφαλή για τους περισσότερους εσωτερικούς χώρους αυτοκινήτων. Απλά φροντίστε να μην τρίβετε πάρα πολύ σκληρά, λέει ο Larry Kosilla, πρόεδρος της εταιρίας AMMO NYC.

Όσον αφορά τα αυτοκίνητα με δέρμα και δερμάτινες απομιμήσεις, αυτά έχουν επιχρίσματα ουρεθάνης για προστασία, τα οποία είναι ασφαλή για καθαρισμό με αλκοόλ. Αλλά τα περισσότερα δέρματα είναι βαμμένα, και ο καθαρισμός πολύ δυνατά μπορεί να αφαιρέσει τη βαφή. Εάν το αυτοκίνητό σας έχει ταπετσαρία υφάσματος, ο Kosilla αναφέρει ότι δεν θα πρέπει να τα καθαρίζετε με πολύ νερό ή πολύ σαπούνι. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να το σαπούνι να εισχωρήσει βαθιά στο κάθισμα. Στο τέλος μπορεί να καταλήξει στη δημιουργία μιας μούχλας.

Καλό είναι να προμηθευτείτε με ένα πανί μικροϊνών για τον καθάρισμα. Όταν τελειώσετε με το καθάρισμα μην ξεχάσετε να πλύνετε τα χέρια σας πριν και μετά την οδήγηση. Έτσι θα περιορίσετε την εξάπλωση του κορονοϊού. Επιπλέον θα διατηρηθούν καθαρές οι επιφάνειες που αγγίζετε συχνά στο αυτοκίνητο.

Σημαντικό

Αν είσαι οδηγός ταξί ή οδηγείς όχημα το οποίο μεταφέρει πολλούς επιβάτες θα πρέπει ανά πολύ τακτά χρονικά διαστήματα να καθαρίζεις τις επιφάνειες που ακουμπούν οι πελάτες. Ωστόσο να θυμάσαι ότι ο ο κορονοϊός είναι λιγότερο ανθεκτικός στο εσωτερικό αυτοκινήτου απ’ ο,τι σε έναν πάγκο κουζίνας ή νεροχύτη.