Πότε δεν επιτρέπεται να βάλουμε μπροστά με καλώδια ;

Κοινοποίησε το άρθρο
φόρτιση μπαταρίας με καλώδιο

Είναι η εποχή, όπου το κρύο είναι εχθρικό για την μπαταρία του αυτοκινήτου μας και εύκολα αυτή αδειάζει.  Βέβαια υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που “αδειάζουν” τη μπαταρία, όπως το να έχουμε ξεχάσει το ραδιόφωνο σε λειτουργία όλη τη νύχτα.

Η λύση σε αυτό το ζήτημα έρχεται να λυθεί με την χρήση καλωδίων όπου συνδέουμε την μπαταρία μας με κάποια άλλη, άλλου οχήματος. Μήπως όμως αυτή η λύση δεν είναι για όλα τα οχήματα και τις περιπτώσεις;
Πάμε να τις δούμε …
  • Θα πρέπει να συνδυαστούν οχήματα  με ίδια τάση κυκλώματος και όχι με διαφορετική (πιο υψηλή ή πιο χαμηλή) από του αυτοκινήτου σας. Αν η δική σας μπαταρία είναι 12 βολτ, δεν πρέπει να επιχειρήσετε με οχηματα που διαθέτει μπαταρίες 6 ή 24 βολτ.
  • Η σύνδεση οχημάτων με κινητήρες βενζίνης με οχήματα με κινητήρες ντίζελ δεν είναι καλό να γίνεται, μιας και οι μπαταρίες τους διαθέτουν διαφορετικά αμπέρ ψυχρής εκκίνησης (CCA), με αποτέλεσμα η προσπάθεια είτε να μην έχει κανένα αποτέλεσμα, είτε να προκαλέσει βλάβες στις ηλεκτρικές συσκευές του.
  • Αν η μπαταρία του δεύτερου οχήματος δεν είναι εντελώς φορτισμένη, προτείνουμε να μην επιχειρήσετε να συνδέσετε το όχημά σας.
  • Δεν πρέπει το αυτοκίνητο να παρουσιάζει διαρροές ρεύματος, ή να έχει φθαρμένη καλωδίωση.