Roadtrips με τον σκύλο σας; Σε ποιό μέρος του αυτοκινήτου νιώθει πιο άνετα ;

Κοινοποίησε το άρθρο

Για τους σκύλους και τους γονείς τους, τα ταξίδια με αυτοκίνητο μπορεί να είναι είτε μια ευχάριστη εμπειρία είτε μια εμπειρία που δεν θα προτιμούσαν να κάνουν. Με μόλις 18 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα πολλοί από μας θα ταξιδέψουν για να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

VIDEO – MINI Vision X : Ψηφιακό όνειρο

Δείτε πως ονειρεύεται το μελλοντικό ΜΙΝΙ ένας νεαρός σχεδιαστής   Οι τεράστιες δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας, που πλέον ενισχύονται και από την τεχνητή νοημοσύνη, έχουν ως...

HONDA- NISSAN : Συμμαχία για την ηλεκτρική απειλή της Κίνας

Μνημόνιο, βάσει του οποίου θα ξεκινήσουν μια μελέτη σκοπιμότητας στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα των εξηλεκτρισμένων οχημάτων υπέγραψαν η HONDA και η NISSAN     Η ραγδαία εξάπλωση...

XIAOMI SU7 : Έρχεται με … φόρα (video)

  Το πρώτο αυτοκίνητο της XIAOMI ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει προκαλώντας, με τις επιδόσεις και τις τεχνολογίες του, ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία   Η...επίθεση της αυτοκινητοβιομηχανίας της Κίνας συνεχίζεται,...

Για να είναι το ταξίδι ευχάριστο για τα αγαπημένα μας τετράποδα, η Compare the Market πραγματοποίησε μια έρευνα για να αποκαλύψει αν η μουσική ηρεμεί τα σκυλάκια αλλά και τις περιοχές του αυτοκινήτου στις οποίες αισθάνονται πιο ήρεμα οι τετράποδοι φίλοι μας.

Χρησιμοποιώντας συσκευές παρακολούθησης καρδιακών παλμών, η μελέτη διεξήχθη με τέσσερις διαφορετικές ράτσες σκύλων, και διαφορετικών επίσης μεγεθών, για να προσδιοριστεί σε ποιες τοποθεσίες κουνούσαν την ουρά τους και σε ποιες περιοχές αυξάνονταν περισσότερο οι καρδιακοί παλμοί τους.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι τα σκυλιά ένιωθαν πιο άνετα όταν έβλεπαν τον ιδιοκτήτη τους, με τους καρδιακούς παλμούς τους να μειώνονται κατά 6,8% στο μπροστινό κάθισμα και 9,5% στο πίσω, σε σύγκριση με τον μέσο καρδιακό τους ρυθμό.

Αντίθετα, τα σκυλιά ένιωθαν πιο άβολα όταν ήταν στο πορτ μπαγκάζ με τον ιδιοκτήτη τους εντελώς εκτός οπτικού πεδίου (αύξηση 20,4% από τον μέσο καρδιακό ρυθμό τους).

Τα αναλυτικά αποτελέσματα είναι τα εξής:

Όνομα σκύλουΡάτσα σκύλουΜέσος όρος καρδιακών παλμώνΔιαφορά στο εμπρός κάθισμα (%)Διαφορά στο πίσω κάθισμα βλέποντας τον ιδιοκτήτη (%)Διαφορά στο πίσω κάθισμα χωρίς να βλέπει τον ιδιοκτήτη (%)Διαφορά στο πορτ μπαγκάζ (%)
MiloJack Russell57-11.9-10.112.922.1
BertiePoochon66-8.4-12.76.320
RaffyCocker Spaniel74-0.5-5.41416.2
MontyRed Fox Labrador68-6.7-9.99.223.5

Αν μη τι άλλο, η γνώμη των ειδικών προτείνει ότι για τους τετράποδους φίλους μας, οι άνθρωποι είναι συχνά η κύρια κοινωνική τους σύνδεση και έτσι το να αποχωριστούν από αυτούς για ένα ταξίδι με αυτοκίνητο, ειδικά στο πορτ μπαγκάζ, μπορεί να είναι πραγματικά απομονωτικό και μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα άγχους.

Εάν το ταξίδι είναι αναπόφευκτο και ο σκύλος σας δείχνει σημάδια ενόχλησης, η έρευνα προτείνει ότι η μουσική με 50 ή 60 χτύπους το λεπτό είναι η καλύτερη για να διατηρείται ο σκύλος σας χαλαρός.