Επειδή περιέχει εύφλεκτα υλικά, το αντισηπτικό μπορεί να γίνει επικίνδυνο, αν συνδυαστεί με υψηλές θερμοκρασίες, όπως αυτές που επικρατούν σε ένα αυτοκίνητο τους θερινούς μήνες. Με την πανδημία του κοροναϊού, να έχει εξαπλωθεί στον πλανήτη, το αντισηπτικό έχει μετατραπεί σε είδος πρώτης ανάγκης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
Αποκαλύφθηκε το SKODA Elroq: Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα – Τιμές
«Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2025» για την Ελλάδα: Οι διεκδικητές του τίτλου
LIVE TV: Δείτε το shakedown του Ράλι Ιαπωνίας
Σύμφωνα με τον κ. Χάλαρη «τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει μία συζήτηση, κυρίως στα social media των ΗΠΑ η οποία μεταφέρθηκε και στην Ελλάδα, σχετική με τον κίνδυνο ανάφλεξης ή και έκρηξης των συσκευασιών που περιέχουν αντισηπτικά χεριών για την καταπολέμηση του COVID-19 εάν παραμείνουν εντός αυτοκινήτου τους θερινούς μήνες.
«Με προσοχή η χρήση αντισηπτικού στο αυτοκίνητο»
Τονίζει επίσης ότι «αν ο περιέκτης δεν είναι ο κατάλληλος ή είναι ελαττωματικός μπορεί να διαρραγεί λόγω της υπερβολικής πίεσης που συσσωρεύεται από την αύξηση της θερμοκρασίας οδηγώντας σε έκρηξη με παράλληλη έναρξη φωτιάς.
Σε κάθε περίπτωση, για αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων καλό θα είναι η χρήση του αντισηπτικού μέσα στο αυτοκίνητο να γίνεται απουσία πηγών ανάφλεξης και με προσοχή. Τέλος, όλη την περίοδο του καλοκαιριού που αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες, να μην τα αφήνουμε μέσα στο όχημά μας όταν το παρκάρουμε κάτω από τον καυτό ήλιο», καταλήγει ο κ. Χάλαρης.