Μεγάλη διάκριση για το Abarth 595

Κοινοποίησε το άρθρο

Το Abarth 595 κατέκτησε το διαγωνισμό “Autonis” του Γερμανικού περιοδικού Auto, Motor und Sport, συγκεντρώνοντας το 59% των ψήφων των αναγνωστών στην κατηγορία του. Μετά την ανακήρυξη του, τον περασμένο Ιανουάριο ως “Best Car”, ο μικρός “πύραυλος” της Abarth χτυπά και πάλι.

 

«Είμαστε πολύ περήφανοι που το Abarth 595 κατέκτησε αυτή την πολύ σημαντική διάκριση», τόνισε ο κ. Luca Napolitano, Επικεφαλής των Fiat και Abarth για την περιοχή ΕΜΕΑ.  «Επιβεβαιώνεται ότι ο μικρός μας «πύραυλος» είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της Ιταλικής ευρηματικότητας, του πάθους για την ταχύτητα, αλλά και της προσοχής στη λεπτομέρεια. Το πάθος για την Abarth ξεπερνά τα σύνορα όπως δείχνει ο μεγάλος αριθμός των φίλων της μάρκας σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν στα Abarth Days 2019 (5-6 Οκτωβρίου στο Μιλάνο), όπου θα γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 70α γενέθλια της μάρκας.»

Η σειρά 595 διαθέτει συνολικά 5 εκδόσεις με κινητήρες Euro 6D-Temp απόδοσης από 145 έως 180 ίππους. Οι εκδόσεις Competizione και Turismo εκφράζουν τις δύο πλευρές του μοντέλου, με την πρώτη να εστιάζει στις επιδόσεις και στην απόλυτη οδηγική αίσθηση, ενώ τη δεύτερη στις επιδόσεις και στο στιλ. Η εφαρμογή κορυφαίων περιφερειακών, όπως τα αμορτισέρ τεχνολογίας FDS της Koni, οι στροβυλοσυμπιεστές της Garrett και βέβαια το θρυλικό σύστημα εξαγωγής Record Monza Active συνθέτουν κατασκευές που συνεχίζουν περήφανα την ιστορία που ξεκίνησε ο Carlo Abarth το 1949.