Jean-Philippe Imparato: Το συνεχές λανσάρισμα μοντέλων, μονόδρομος για την Alfa Romeo

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας πιστεύει ότι ο συνεχής εμπλουτισμός της γκάμας με νέα προϊόντα είναι μονόδρομος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...

Του Νίκου Μιχαλόπουλου

Σύμφωνα με τον Jean-Philippe Imparato, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για την επανεκκίνηση της Alfa Romeo, η συνεχής κυκλοφορία νέων μοντέλων.  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μιλανέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας επιβεβαίωσε ότι κάθε χρόνο και για πολλά χρόνια θα βλέπουμε ένα νέο αυτοκίνητο να κάνει την είσοδό του στη γκάμα της μάρκας Alfa.  Θα ξεκινήσουμε την επόμενη χρονιά με το SUV Tonale, το ντεμπούτο του οποίου αναβλήθηκε από τον ίδιο για να διορθώσει κάποια πράγματα και στη συνέχεια θα συνεχίσει το 2023 με το άλλο συμπαγές SUV της, την Brennero.

Η Alfa Romeo κάθε χρόνο θα λανσάρει ένα νέο αυτοκίνητο

Ο Imparato επιβεβαιώνει ότι αυτό που συνέβη στο παρελθόν με την Alfa Romeo που χρειάστηκε 4 ή 5 χρόνια για να κυκλοφορήσει ένα αυτοκίνητο δεν θα συμβεί ποτέ ξανά.  Τώρα υπάρχουν τα μέσα, υπάρχουν οι τεχνολογίες, υπάρχουν οι πλατφόρμες. Ο Γάλλος επιβεβαίωσε ότι μια σταθερή και συνεπής πολιτική είναι το πιο σημαντικό πράγμα για τη βελτίωση της υγείας της Alfa Romeo.

Η συνεχής παρακολούθηση της ποιότητας των αυτοκινήτων και ο συμβιβασμός των προσδοκιών των οπαδών της μάρκας με τη διατήρηση της κερδοφορίας της εταιρείας είναι τα βασικά στοιχεία του μελλοντικού σχεδίου του Biscione.  «Κάθε χρόνο θα παρουσιάζουμε ένα ενδιαφέρον προϊόν.  Ο σχεδιασμός για το μέλλον της μάρκας είναι ζωτικής σημασίας.  Έχω ήδη περάσει στη δεύτερη φάση».

Ως μέλος του ομίλου Stellantis, σύμφωνα με την Imparato η Alfa Romeo δεν πρέπει να πουλάει εκατομμύρια αυτοκίνητα το χρόνο, αλλά πρέπει να κερδίζει τα προς το ζην.  Ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι δεν στοχεύει μόνο να κάνει όγκους, αλλά πρέπει να εξασφαλίσει κέρδη σε επίπεδο που να επιτρέπει στη μάρκα να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Για το σκοπό αυτό, θα βασιστεί στη θρυλική ιστορία της Alfa Romeo με την συμβολή συνεργιών του παρελθόντος.  «Αναφέρομαι στους Zagato, Pininfarina και άλλους.  Μαζί, θα κατασκευάσουμε μοναδικά αυτοκίνητα σε περιορισμένη παραγωγή και θα γράψουμε μια νέα ιστορία στην Alfa Romeo».

Ωστόσο, ο Imparato διευκρίνισε ότι πριν πραγματοποιήσει τα όνειρά του, αφού και ο ίδιος δηλώνει «Alfista», πρέπει να σταθεροποιήσει την οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος λέει ότι είναι έτοιμος να εφαρμόσει αυτό το σχέδιο βήμα προς βήμα.

Πρώτα λοιπόν θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τη βασική δουλειά, μόνο τότε θα υπάρχει χρόνος για όνειρα.  Ο διευθύνων σύμβουλος του Biscione επιβεβαίωσε επίσης ότι θα χρησιμοποιήσει τους αθλητικούς δεσμούς της Alfa Romeo στη Formula 1 για να λανσάρει ορισμένα ειδικά αυτοκίνητα στην αγορά με τη Sauber και την Orlen.