AUDI A3 allstreet με εκτός δρόμου διαθέσεις

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Το A3 allstreet είναι μια crossover έκδοση του γνωστού μοντέλου της AUDI, το οποίο διατηρεί τα πολυτελή χαρακτηριστικά του, έχοντας όμως παράλληλα και εκτός δρόμου διαθέσεις

 

Ακολουθώντας την τάση της εποχής, που θέλει αρκετά μοντέλα, κυρίως των μικρομεσαίων κατηγοριών, να υπόσχονται off road δυνατότητες, η AUDI προσθέτει στην γκάμα της ένα Α3 για…όλους τους δρόμους.

Το Α3 allstreet είναι ουσιαστικά μία νέα επιλογή για αυτούς που αναζητούν ένα premium μοντέλο της κατηγορίας C, με την ευελιξία ενός hatchback και τις δυνατότητες ενός SUV.
Τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι η εκτός δρόμου εμφάνιση και η αυξημένη, κατά 3 εκατοστά, απόσταση από το έδαφος.

Υπάρχουν αρκετές σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις από το νέο, ανανεωμένο…απλό Α3, όπως η κάθετη μάσκα Singleframe σε μαύρο ματ χρώμα. Η μεγάλη οκταγωνική μάσκα, με την κυψελοειδή δομή της βρίσκεται ψηλά, θυμίζοντας τα μοντέλα Q της γερμανικής φίρμας.

Αποκλειστικά για το allstreet, υπάρχουν τρεις «ραβδώσεις». Μπροστά, ενσωματώνονται στο χαρακτηριστικό άκρο του διακριτικού σπόιλερ και πίσω στο διαχύτη που αποτελεί μέρος του πίσω προφυλακτήρα. Η εκτός δρόμου εμφάνιση συμπληρώνεται από τα σκουρόχρωμα πλευρικά μαρσπιέ και τα διακοσμητικά στο κάτω μέρος των θυρών.

Μεγαλύτερη είναι και η διάμετρος των τροχών, ενώ τα προστατευτικά φτερά τονίζουν τους στάνταρ τροχούς των 17 ιντσών. Προαιρετικά διατίθενται τροχοί 18 και 19 ιντσών.

Σημαντική, για το χαρακτήρα του συγκεκριμένου μοντέλου, είναι και η ειδική ρύθμιση των ελατηρίων των αμορτισέρ, που υπόσχεται εξαιρετική ισορροπία ανάμεσα στο υψηλό επίπεδο άνεσης και τη σπορ οδηγική εμπειρία.

Για να θυμίζει SUV, το A3 allstreet έχει και ελαφρώς υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων. Κάτι που εξασφαλίζει αυξημένη άνεση κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση, καθώς και καλύτερη ορατότητα.

Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 380 λίτρων, που φτάνει έως και τα 1.200 λίτρα με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα. Στάνταρ είναι και οι ράγες οροφής. Στα προαιρετικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται η ηλεκτρική πίσω πόρτα, ο αφαιρούμενος κοτσαδόρος και το πακέτο εξοπλισμού για την αποθήκευση αντικειμένων.

Το τελευταίο επιτρέπει στον χρήστη να αποθηκεύει μικρά αντικείμενα σε δίχτυα προσαρτημένα στο πίσω μέρος των μπροστινών καθισμάτων ή στη θέση από την πλευρά του οδηγού. Ένα δίχτυ στο πορτμπαγκάζ εμποδίζει τη μετατόπιση μεγαλύτερων αποσκευών εν κινήσει.

Σημαντικές διαφοροποιήσεις έχει και το εσωτερικό. Υπάρχουν διάφορες καινοτομίες, από τη σχεδίαση του επιλογέα ταχυτήτων και τους αεραγωγούς, μέχρι τα διακοσμητικά υφασμάτινα ένθετα και το νέο φωτισμό. Ο βασικός εξοπλισμός, εκτός από το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με έλεγχο πολλαπλών λειτουργιών περιλαμβάνει κλιματισμό, το πακέτο φωτισμού καμπίνας και το εμπρός κεντρικό υποβραχιόνιο.

Ο νέος σχεδιασμός των πτερυγίων, με φινίρισμα χρωμίου στην εξωτερική τους επιφάνεια, κάνει τους αεραγωγούς του προαιρετικού πακέτου κλιματισμού να δείχνουν πιο λεπτοί, τονίζοντας έτσι το πλάτος του ταμπλό.

Η κεντρική κονσόλα έχει επανασχεδιαστεί και έχει νέο φινίρισμα, κάτι που ισχύει και για τις εσωτερικές χειρολαβές των θυρών. Εκτός από τις ποτηροθήκες, η κεντρική κονσόλα διαθέτει στάνταρ ένα υποβραχιόνιο που ρυθμίζεται τόσο κατά μήκος όσο και ως προς την κλίση του. Ο κόμπακτ επιλογέας ταχυτήτων του αυτόματου κιβωτίου S tronic, διαθέτει επίσης νέα εμφάνιση και πιο επίπεδη σχεδίαση.

Άλλο ένα στοιχείο, που είναι της … μόδας τον τελευταίο καιρό είναι ο φωτισμός, κρυφός ή φανερός, πολλών στοιχείων του εσωτερικού. Στο allstreet, φωτίζονται, οι πόρτες, ο χώρος για τα πόδια, τα περιγράμματα στους διακόπτες, στις πόρτες, στα μαρσπιέ, στην κεντρική κονσόλα και στις ποτηροθήκες. Τα 30 διαφορετικά χρώματα φωτισμού μπορούν να επιλεγούν μέσω του MMI προσφέροντας ένα υψηλό επίπεδο εξατομίκευσης.

Το A3 allstreet είναι ψηφιακό και συνδεδεμένο, χάρη σε πολυάριθμες υπηρεσίες συνδεσιμότητας, λειτουργίες κατά παραγγελία και ένα store για κατεβάσματα εφαρμογών.
Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει το ψηφιακό ραδιόφωνο DAB+ και την οθόνη αφής των 10,1 ιντσών μαζί με το Audi virtual cockpit και μία ασύρματη θέση φόρτισης smartphone. Εκτός από τις δύο θύρες φόρτισης USB-C που βρίσκονται μπροστά στην κεντρική κονσόλα, στάνταρ είναι και οι δύο επιπλέον πίσω.

Στα προαιρετικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται η πλοήγηση MMI navigation plus, μαζί με το πλήρες πακέτο συνδεσιμότητας και την πρόσβαση στο Audi store, επιτρέποντας στον οδηγό να μπορεί να χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών μέσω της οθόνης του αυτοκινήτου.
Οι επιλεγμένες εφαρμογές εγκαθίστανται στο σύστημα infotainment, χωρίς να χρειάζεται χρήση smartphone. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αλληλεπιδρούν με τις εφαρμογές τους μέσω φωνητικών εντολών.

Οι on demand λειτουργίες εξασφαλίζουν υψηλό βαθμό ευελιξίας. Ακόμη και μετά την αγορά του αυτοκινήτου, μέχρι και τέσσερις μεμονωμένες λειτουργίες infotainment και άνεσης μπορούν να προστεθούν online μέσω της εφαρμογής myAudi. Όπως η πλοήγηση MMI navigation plus, που περιλαμβάνει τις υπηρεσίες Audi connect.

Άλλες λειτουργίες περιλαμβάνουν την προσαρμοζόμενη υποβοήθηση ταχύτητας (adaptive cruise assist), την υποβοήθηση της μεγάλης σκάλας των προβολέων (high-beam assist) και τη δυνατότητα αναβάθμισης του στάνταρ κλιματισμού σε διζωνικό. Όλες οι λειτουργίες μπορούν να είναι διαθέσιμες για ένα μήνα, έξι μήνες, ένα χρόνο, τρία χρόνια ή μόνιμα, ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη.

Το A3 allstreet διαθέτει πολυάριθμα συστήματα ασφάλειας, όπως το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης και υποβοήθησης στροφής και, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας. Υπάρχει ακόμα το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με το εξελιγμένο park assist plus. Η προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας (lane change warning), η προειδοποίηση εξόδου (exit warning) και η υποβοήθηση διασταυρούμενης οπίσθιας κυκλοφορίας (rear cross-traffic) χρησιμοποιούν τα πίσω ραντάρ για να ελέγχουν την κυκλοφορία πίσω και δίπλα από το όχημα.

Το A3 allstreet αρχικά θα διατίθεται στην έκδοση 35 TFSI, με τον βενζινοκινητήρα των 1,5 λίτρων, με τους 150 ίππους, ο οποίος συνδυάζεται με επτατάχυτο S tronic και ήπια υβριδική τεχνολογία.
Προς το τέλος της χρονιάς θα ακολουθήσει μια έκδοση με σύστημα μετάδοσης plug-in hybrid και συνδυαστική ισχύ 204 ίππων και μια τετρακίνητη με δίλιτρο κινητήρα 204 ίππων.

Η τελευταία, φαντάζει ως η ιδανική για τον … περιπετειώδη χαρακτήρα του A3 allstreet. Το οποίο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της AUDI στο Ingolstadt και στην Ελλάδα αναμένεται τον ερχόμενο Μάιο. Σύντομα θα μάθουμε και τις τιμές του. Στη Γερμανία πάντως ξεκινούν από 37.450 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...