BMW Σειρά 2 Gran Coupé : Ανανέωση με στόχο την οδηγική απόλαυση (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Ανανεωμένα συστήματα κίνησης, βελτιωμένη τεχνολογία ανάρτησης και νέα συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης διαθέτει μεταξύ άλλων η ανανεωμένη BMW 2 Gran Coupé.

 

 

H Gran Coupé έκδοση της Σειράς 2 της BMW ανανεώνεται, διατηρώντας όμως τα βασικά χαρακτηριστικά της. Η νέα έκδοση έχει μεγαλύτερο μήκος κατά 20 χιλ. φτάνοντας τα 4.546 χιλ. Το μεταξόνιο είναι 2.670 χιλ, το πλάτος 1.800 χιλ. ενώ και το ύψος έχει αυξηθεί κατά 25 χιλ. αγγίζοντας τα 1.445χιλ.

Εξωτερικά ξεχωρίζει η φαρδιά μάσκα που βρίσκεται κάτω από τους προβολείς. Με κάθετες και διαγώνιες μπάρες στο εσωτερικό της, ενώ μεγάλος είναι ο κάτω αεραγωγός. Προσδίδοντας μια.. χαμηλωμένη εμφάνιση που μοιάζει να αγκαλιάζει το δρόμο.

Οι στάνταρ προβολείς LED περιλαμβάνουν κάθετα στοιχεία για τα φώτα ημέρας και τα φλας. Οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED με αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας, λειτουργία φωτισμού στροφών και μπλε ένθετα διατίθενται προαιρετικά.

Η πλαϊνή όψη καθορίζεται από το μακρύ καπό, τους κοντούς προβόλους και την ομαλή, ρέουσα γραμμή οροφής. Στο πίσω μέρος του επιμηκυμένου πλαϊνού παραθύρου, υπάρχει ένας διακριτικός ανάγλυφος αριθμός 2.

Στο πίσω μέρος δεσπόζουν η ιδιαίτερα… γενναιόδωρη επιφάνεια,τα επίπεδα φωτιστικά σώματα και οι ενσωματωμένες απολήξεις εξαγωγής, που δεν είναι ορατές. Εξαίρεση αποτελεί η BMW M235 xDrive Gran Coupé.

Η νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupé διατίθεται σε δύο συμπαγή εξωτερικά χρώματα και επτά μεταλλικά. Μαζί με τέσσερα φινιρίσματα που υπογράφει η BMW Individual καθώς και μια μεγάλη γκάμα ειδικών βαφών της ίδιας συλλογής. Επίσης διατίθεται προαιρετικά με high-gloss μαύρο φινίρισμα αντίθεσης για την οροφή.

Στο εσωτερικό υπάρχουν επενδύσεις χωρίς δέρμα. Η επένδυση Veganza/Alcantara διατίθεται προαιρετικά, σε συνδυασμό με ραμμένες στο χέρι ραφές αντίθεσης για τον πίνακα οργάνων.
Οι δυναμικά φωτιζόμενες εσωτερικές επενδύσεις από φρεζαρισμένο αλουμίνιο τονίζουν την σπορ premium ατμόσφαιρα.

Το BMW Curved Display και ο νέας σχεδίασης επιλογέας ταχυτήτων υπογραμμίζουν τον χαρακτήρα του μοντέλου. Νέας σχεδίασης είναι τα καθίσματα. Προαιρετικά διατίθενται σπορ καθίσματα, θερμαινόμενα, με λειτουργία μασάζ, αλλά και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα.

Το στάνταρ σπορ τιμόνι μπορεί να αντικατασταθεί με ένα δερμάτινο τιμόνι M, με paddles, στο πακέτο M Sport. Επιπλέον υπάρχει και ένας κεντρικός αερόσακος μεταξύ οδηγού και συνοδηγού.

Η πλάτη του πίσω καθίσματος είναι διαιρούμενη σε αναλογία 40: 20: 40 , ενώ ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα έως 430 λίτρα.

Πολλές είναι οι επιλογές που βρίσκονται κάτω από μακρύ καπό. Πρόκειται για 4κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και diesel. Στην έκδοση 220 Gran Coupé η απόδοση είναι 170 ίπποι. Και 163 ίπποι στη 220d Gran Coupé, ενώ 150 ίππους αποδίδει η 218d Gran Coupé.

Όλοι οι κινητήρες μεταφέρουν την ισχύ τους στο δρόμο μέσω ενός 7-τάχυτου κιβωτίου Steptronic διπλού συμπλέκτη. Τα συστήματα κίνησης της 220 και της 220d Gran Coupé υιοθετούν ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt.

Η κορυφαία έκδοση είναι η M235 xDrive Gran Coupé. Διαθέτει 4κύλινδρο κινητήρα 300 ίππων και επιταχύνει από στάση ως τα 100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα.

Σε όσους αρέσουν τα παιχνίδια στις πίστες, προσφέρεται το πακέτο M Technology. Το οποίο περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα μείωσης βάρους και σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος M με διάμετρο 19 ιντσών. Αλλά και ένα σύστημα φρένων M Compound που προσφέρει αποτελεσματική επιβράδυνση.

Η προσαρμοζόμενη ανάρτηση, η οποία αποτελεί ένα στάνταρ χαρακτηριστικό της νέας M235 xDrive Gran Coupé, προσφέρεται ως μέρος του προαιρετικού πακέτου M Sport για όλες τις άλλες εκδόσεις.

Υπάρχουν βέβαια και αναβαθμίσεις που δεν φαίνονται. Όπως η αυξημένη ακαμψία της δομής του αμαξώματος και των συνδέσμων του πλαισίου. Επίσης, βελτιστοποιημένη είναι η κινηματική της ανάρτησης ενώ τα αμορτισέρ υιοθετούν νέα τεχνολογία. Η αυξημένη γωνία κάστερ των εμπρός τροχών εξασφαλίζει σταθερότητα στην ευθεία και βελτιωμένη αίσθηση του τιμονιού.

Πολυάριθμα είναι τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται το Driving Assistant με προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, το Lane Departure Warning, η προειδοποίηση εξόδου και Speed Limit Info. Καθώς και το Parking Assistant με Reversing Assistant.

Αυτό πάντως που θα εκτιμηθεί από τους κατόχους των εκδόσεων 220 και 220d, είναι το Parking Assistant Professional. Γιατί επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν τους ελιγμούς στάθμευσης από το εξωτερικό του αυτοκινήτου τους. Χρησιμοποιώντας ένα smartphone και την εφαρμογή My BMW.

Γενικότερα ο εξοπλισμός της νέας 2 Gran Coupé είναι πλουσιότερος. Με πολλά πακέτα που επιτρέπουν τη στοχευμένη εξατομίκευση. Επιπλέον, οι αναβαθμίσεις του BMW ConnectedDrive, επιτρέπουν στους οδηγούς να προσθέτουν επιλεγμένες λειτουργίες του οχήματος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Για την ψυχαγωγία φροντίζει το Digital Premium. Το οποίο προσφέρει μουσική και video streaming, ειδήσεις και παιχνίδια και πρόσθετες λειτουργίες My Modes. Αλλά και λειτουργίες πλοήγησης, όπως Satellite View και 3D απεικόνιση κτιρίων, καθώς και το νέο Curve-Ahead View σε συνδυασμό με το BMW Head-Up Display.

Όλα αυτά φυσικά αναβαθμίζονται εξ ‘αποστάσεως. Με τη δωρεάν ‘over the air’ λήψη βελτιώσεων ποιότητας και πρόσθετων λειτουργιών στο όχημα.

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupé θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία, ενώ θα αρχίσει να κυκλοφορεί στην αγορά από τον Μάρτιο του 2025.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

WRC- Ράλι Κεντρικής Ευρώπης: Δείτε το Shakedown και την εκκίνηση (video)

Δείτε την εκκίνηση και το shakedown του Ράλι Κεντρικής Ευρώπης, το οποίο είναι ο προτελευταίος αγώνας του 2024 για το WRC.     Μετά από συνεχόμενους χωμάτινους...

BMW Σειρά 2 Gran Coupé : Ανανέωση με στόχο την οδηγική απόλαυση (video)

Ανανεωμένα συστήματα κίνησης, βελτιωμένη τεχνολογία ανάρτησης και νέα συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης διαθέτει μεταξύ άλλων η ανανεωμένη BMW 2 Gran Coupé.     H Gran Coupé...

ASTON MARTIN DB 12 Goldfinger: Με το «άρωμα» του James Bond (video)

Με τη συλλεκτική DB 12 Goldfinger, η ASTON MARTIN γιορτάζει τα 60 χρόνια συνεργασίας της με τον πράκτορα 007.     Στις περισσότερες από τις περιπέτειές του,...

CITROEN : Παγκόσμιες πρεμιέρες στο Παρίσι (video)

Τα περισσότερα νέα μοντέλα τη ιστορίας της σε εκθέσεις, παρουσίασε η CITROEN στο Παρίσι. Με μια πλήρως ανανεωμένη και ηλεκτροκίνητη γκάμα που φέρει τη...

RENAULT 4 E-Tech : Γαλλικό ρετρό «ρεύμα» (video)

Το RENAULT 4 μετά από αρκετά χρόνια επιστρέφει στην γκάμα της μάρκας, έχοντας ως στόχο να αποτελέσει ένα «λαϊκό» ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το οποίο θα...

ΒYD Sealion 7: Με ευρωπαϊκό «αέρα»

Το Sealion 7 είναι ένα SUV, φυσικά αμιγώς ηλεκτρικό, με μέγεθος ιδανικό για τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις, το οποίο συμπληρώνει την γκάμα της BYD.     Το Sealion...

TESLA Model Y: Τώρα και επταθέσιο – Τιμές

Η TESLA λανσάρει στην Ευρώπη μια νέα διαμόρφωση καμπίνας στο δημοφιλές Model Y, το οποίο πλέον μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά επιβάτες.   Το TESLA...

GEELY: Έρχεται στην Ελλάδα

Η αυτοκινητοβιομηχανία GEELY ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα με μια σύγχρονη γκάμα υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων.     Η...απόβαση των, προερχόμενων από την Κίνα, αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ευρώπη...