BMW X2 2024: Άλμα εξέλιξης – Τιμές (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Η νέα BMW X2 έρχεται με πιο σπορ διαθέσεις, μεγαλύτερες διαστάσεις και με πληθώρα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης στην ηλεκτρική έκδοση iX2.

 

Η BMW X2 αναμφίβολα είναι από τα αυτοκίνητα που μας…έμαθαν για πρώτη φορά την έννοια του Sports Activity Coupe (SAC) στην κατηγορία των συμπαγών μοντέλων κύρους.
Η BMW τώρα αποκάλυψε τη δεύτερη γενιά της. Η οποία δείχνει ακόμα πιο ξεχωριστή σε εμφάνιση, με έντονα σπορ στοιχεία.

Αν και διατηρεί αρκετά από τα…οικογενειακά χαρακτηριστικά της φίρμας, καταφέρνει να διαφοροποιείται από τη μικρότερη Χ1.

Η νέα BMW X2 έχει μεγαλώσει κατά 194 χιλιοστά σε μήκος σε σχέση με την προκάτοχό της, φτάνοντας τα 4.554 χιλιοστά, κατά 21 χιλιοστά σε πλάτος (στα 1.845 χιλιοστά) και κατά 64 χιλιοστά σε ύψος (στα 1.590 χιλιοστά).

 

Επιπλέον, το μακρύτερο μεταξόνιο και τα φαρδύτερα μετατρόχια αυξάνουν την ευρυχωρία τόσο στα καθίσματα των πέντε επιβατών όσο και στο πορτμπαγκάζ. Η χωρητικότητα του οποίου κυμαίνεται από 560 έως 1.470 λίτρα, ανάλογα με την έκδοση.

Το όρθιο εμπρόσθιο τμήμα πάντως είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει. Την εικόνα συμπληρώνουν οι προβολείς LED και η σχεδόν εξαγωνική μάσκα «νεφρών» BMW, η οποία διατίθεται με προαιρετικό φωτισμό περιγράμματος BMW Iconic Glow. Στη λίστα των επιλογών περιλαμβάνονται επίσης οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED με αντιθαμβωτική δέσμη matrix για τη μεγάλη σκάλα.

Η γραμμή οροφής, η οποία ρέει μέχρι το πίσω μέρος, διαμορφώνει μια κουπέ σιλουέτα, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν οι έντονα προτεταμένοι θόλοι των τροχών και οι μυώδεις ώμοι. Τα οριζόντια περιγράμματα των πίσω φώτων που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τη Χ2 ενισχύουν την σπορ αίσθηση, ακριβώς όπως συμβαίνει με την αεροτομή τύπου Gurney και τον ξεχωριστό πίσω προφυλακτήρα.

Φυσικά τα ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά M, όπως τα δύο ζεύγη απολήξεων του συστήματος εξαγωγής που είναι ενσωματωμένα στον πίσω προφυλακτήρα, προσδίδουν στην BMW X2 M35i xDrive μια ιδιαίτερα δυναμική εικόνα. Το πακέτο M Sport διατίθεται για όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις μοντέλων, συμπεριλαμβανομένης της νέας BMW iX2.

Η νέα BMW X2 θα είναι διαθέσιμη σε δύο απλές και έντεκα μεταλλικές εξωτερικές αποχρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της νέας Fire Red metallic. Θα διατίθενται επίσης δύο Frozen εκδόσεις από τη συλλογή BMW Individual και μία μεγάλη ποικιλία φινιρισμάτων BMW Individual.

Το πολυτελές εσωτερικό της νέας BMW X2 διαθέτει αρκετές σπορ πινελιές. Ο λεπτός πίνακας οργάνων, που φιλοξενεί την κυρτή οθόνη BMW Curved Display, πλαισιώνεται στην καμπίνα από ένα «αιωρούμενο» υποβραχιόνιο με ενσωματωμένο πίνακα ελέγχου. Στο εμπρός τμήμα της κεντρικής κονσόλας υπάρχουν δύο ποτηροθήκες και μια βάση για smartphone με έμμεσο φωτισμό και ασύρματη φόρτιση.

Τα νέας σχεδίασης καθίσματα προσφέρονται επίσης στην διάτρητη έκδοση Veganza και στη δερμάτινη Vernasca με καπιτονέ, εναλλακτικά αντί της στάνταρ υφασμάτινης ταπετσαρίας. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα επιλογής σπορ καθισμάτων με ηλεκτρική ρύθμιση, λειτουργία μνήμης, οσφυϊκή υποστήριξη και λειτουργία μασάζ.

Βελτιώσεις έχουν γίνει τόσο στην ακουστική άνεση όσο και στην προστασία των επιβατών.
Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει τώρα έναν αερόσακο ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα που προστατεύει οδηγό και συνοδηγό. Ο αυτόματος κλιματισμός δύο ζωνών, το σύστημα πλοήγησης BMW Maps και το σπορ δερμάτινο τιμόνι ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό της νέας X2. Όπως και η αυτόματη λειτουργία της πίσω πόρτας, οι τέσσερις θύρες USB-C και μια πρίζα 12V τόσο στην κεντρική κονσόλα όσο και στο χώρο αποσκευών.

Ο αριθμός των διαθέσιμων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού και ψηφιακών υπηρεσιών έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Παράλληλα, μια σειρά από νέα πακέτα εξοπλισμού επιτρέπουν τη στοχευμένη εξατομίκευση του αυτοκινήτου.

Την γενικότερη σπορ φιλοσοφία της νέας Χ2 ακολουθούν και ο κινητήρες της. Υπάρχει ένας τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων, ο οποίος σε συνεργασία με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, αποδίδει συνολική μέγιστη ισχύ 170 ίππων.

Αναβαθμισμένος είναι και ο τετρακύλινδρος κινητήρας diesel της νέας BMW X2 sDrive18d που αποδίδει 150 ίππους.

Αυτή βέβαια που εντυπωσιάζει είναι η X2 M35i xDrive. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 2,0 λίτρων αποδίδει 300 ίππους και εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα. Στα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της είναι η ειδική ρύθμιση του πλαισίου M, που συνεργάζεται με την έξυπνη τετρακίνηση BMW xDrive, η στάνταρ προσαρμοζόμενη ανάρτηση M και τα φρένα M Compound που θα προσφέρονται προαιρετικά.

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης που διατίθενται για τη νέα BMW X2 συνδέονται στάνταρ με ένα επτατάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη.

Από την γκάμα της νέας Χ2 δεν λείπει φυσικά και η αμιγώς ηλεκτρική iX2. Με δύο ενσωματωμένες μονάδες κίνησης, μία στον εμπρός άξονα και μία στον πίσω, που αποδίδουν συνδυαστικά 230 kW, δηλαδή 313 ίππους και συνολική ροπή 494 Nm. Η αυτονομία της θα κυμαίνεται από 417 – 449 χιλιόμετρα.

 

Οι τιμές θα ξεκινούν από 42.150 ευρώ για την X2 sDrive20i και από 67.200 ευρώ για την κορυφαία X2 Μ35i. Η αρχική τιμή της X2 sDrive18d είναι 52.500 ευρώ και της ηλεκτρικής iX2 xDrive 30, 56.560 ευρώ.

Η παραγωγή της νέας BMW X2 ξεκινάει τον Νοέμβριο του 2023, ενώ το παγκόσμιο λανσάρισμα στην αγορά θα γίνει τον Μάρτιο του 2024.

Παρόλα αυτά η BMW Group Hellas κατάφερε και έφερε στη χώρα μας ένα μοντέλο Χ2 προπαραγωγής, το οποίο αποκαλύφθηκε επί ελληνικού εδάφους, πριν το δουν από κοντά στις υπόλοιπες χώρες!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...