CITROEN C3 2024: Έρχεται με…φόρα (τιμές)

Κοινοποίησε το άρθρο

Το ολοκαίνουργιο CITROEN C3, υπόσχεται ότι θα…ταράξει τα νερά της αγοράς, όχι μόνο με τα χαρακτηριστικά του, αλλά και με τις ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές του.

 

 

Όταν πριν μερικούς μήνες έγινε η αποκάλυψη της νέας γενιάς του C3, οι άνθρωποι της CITROEN υποσχέθηκαν κορυφαία άνεση. Κάτι δηλαδή αναμενόμενο. Αλλά και δελεαστική τιμολογιακή πολιτική. Η οποία τελικά είναι γεγονός.

Αναλυτική παρουσίαση για τα νέα χαρακτηριστικά που διακρίνουν το καινούργιο CITROEN C3, έχετε ήδη διαβάσει στο gonews.gr.

Η νέα γενιά του επαναστατικού CITROEN C3 έρχεται σύντομα και στην ελληνική αγορά. Με τρεις εκδόσεις εξοπλισμού και αρκετές δυνατότητες εξατομίκευσης.

Η πρώτη επιλογή στους κινητήρες είναι ο νέας γενιάς βενζινοκινητήρας 1,2 Turbo με ισχύ 100 ίππων. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, με τις εκπομπές CO2 να κυμαίνονται από 126 έως 128 γραμ./χλμ.

Ο ίδιος κινητήρας εφοδιάζει και την υβριδική έκδοση. Η οποία έχει τη δυνατότητα έως και 50% αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης εντός των αστικών κέντρων. Διαθέτει επιπλέον μία μπαταρία ιόντων λιθίου 48V, η οποία επαναφορτίζεται κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων φάσεων οδήγησης.

Αλλά και ένα νέο εξηλεκτρισμένο κιβώτιο ë-DCS6 διπλού συμπλέκτη, με ενσωματωμένο ηλεκτροκινητήρα ë-Motor 21 kW, που παράγεται στη Γαλλία.

Το C3 Hybrid 100 έχει ροπή 205 Nm (55 Nm από τον ηλεκτροκινητήρα) ενώ οι εκπομπές ρύπων (117 γραμμάρια CO2/χλμ.) και η κατανάλωση είναι μειωμένες σχεδόν κατά 10% σε σύγκριση με μία αντίστοιχη βενζινοκίνητη έκδοση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά την επιτάχυνση, ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει επιπλέον ισχύ 9 kW (περίπου 12 ίππους), εξασφαλίζοντας αμεσότητα και πιο σπορ αίσθηση. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 9,9΄΄.

Το νέο C3 πάντως φιλοδοξεί να αλλάξει το κατεστημένο στην κατηγορία Β. Κυρίως με την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Διαθέτει κινητήρα 113 ίππων (83kW) και πλήρως αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Επιταχύνει από στάση ως τα 100 χλμ./ώρα σε 10,4 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 135 χλμ./ώρα.

Στο e-C3, είναι η πρώτη φορά στον όμιλο Stellantis, που η σχεδιασμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά πλατφόρμα, χρησιμοποιεί μια μπαταρία 44 kWh LFP (Lithium Ferro Phosphate).

Προσφέρει έως και 326 χιλιόμετρα αυτονομία σε συνδυασμένο κύκλο βάσει WLTP. Η δυνατότητα ταχείας φόρτισης με συνεχές ρεύμα (DC) 100kW, επιτυγχάνει επαναφόρτιση από το 20 έως το 80% της χωρητικότητας σε μόλις 26 λεπτά.

Η στάνταρ επαναφόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), από 20% έως 80%, διαρκεί περίπου 4 ώρες και 20 λεπτά με ισχύ 7kW ή 2:52′ εφόσον διατίθεται φορτιστής ισχύος 11 kW.

Ο χρήστης έχει επίσης τη δυνατότητα να προγραμματίζει τις διαδρομές του. Αλλά και να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο, την κατάσταση φόρτισης και το επίπεδο της μπαταρίας, χάρη στη νέα εφαρμογή e-ROUTES.

Το νέο C3 είναι ακόμα πιο «συνδεδεμένο» προσφέροντας δύο επίπεδα infotainment. Τα οποία διευκολύνουν τη γρήγορη πρόσβαση σε χρήσιμα χαρακτηριστικά που χρειάζονται στην καθημερινότητα του οδηγού. Φυσικά είναι τεχνολογικά προηγμένο και προσφέρει όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας.

Οι τιμές, με την προωθητική ενέργεια της ελληνικής αντιπροσωπείας της CITROEN, ξεκινούν από 16.900 ευρώ για την έκδοση 1.2T 100 YOU! Η PLUS αρχίζει από 18.900 ευρώ και η πλουσιότερη MAX, από 19.900 ευρώ.

Το υβριδικό C3 Hybrid 100 e-DCS6 PLUS ξεκινά από 21.900 ευρώ, ενώ 1.000 ευρώ ακριβότερη είναι η έκδοση MAX.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σε συνδυασμό και με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», παρουσιάζουν και οι τιμές του e-C3.
Από 19.710 ευρώ αρχίζει η έκδοση BEV 320 113hp YOU! Και από 21.226 ευρώ η PLUS, ενώ η MAX κοστίζει 21.984 ευρώ.

Το νέο CITROEN C3 με θερμικό ή ηλεκτρικό κινητήρα, αναμένεται στην Ελλάδα τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Η παραγωγή των υβριδικών εκδόσεων θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2025.

Αναμφίβολα το νέο C3 είναι μια καινούργια πρόταση, που αναμένεται να κάνει αίσθηση στη δημοφιλή κατηγορία B. Στη CITROEN πάντως είναι σίγουροι ότι με το νέο τους μοντέλο, θα ξεκινήσει η…επανάσταση!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

CITROEN C3 2024: Έρχεται με…φόρα (τιμές)

Το ολοκαίνουργιο CITROEN C3, υπόσχεται ότι θα...ταράξει τα νερά της αγοράς, όχι μόνο με τα χαρακτηριστικά του, αλλά και με τις ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές...

LIVE TV: Δείτε live το shakedown του Ράλι Χιλής

Δείτε το shakedown του Ράλι Χιλής Bio Bio.     Μετά το Ράλι Ακρόπολις, όπου κυριάρχησε η HYUNDAI και ο Neuville, το WRC μεταφέρεται στη Χιλή. Στους...

LEAPMOTOR: Οι τιμές τους στην Ελλάδα

Με δελεαστικές τιμές ξεκινούν την πορεία τους στην ελληνική αγορά τα πρώτα μοντέλα της LEAPMOTOR.   Η LEAPMOTOR, ένας από τους κορυφαίους, προερχόμενους από την Κίνα...

PAL-V Liberty: Το ιπτάμενο αυτοκίνητο παίρνει άδεια κυκλοφορίας!

Το πρώτο FlyDrive Vehicle στον κόσμο, το PAL-V Liberty, πέρασε με επιτυχία τον πρώτο του περιοδικό έλεγχο. Τώρα ετοιμάζεται για τη στιγμή που θα...

Ανάβαση Πορταριάς 2024

Με τη συμμετοχή 90 οδηγών, ανοιξιάτικο καιρό και πλήθος θεατών εξελίχθηκε η 43η Seajets Ανάβαση Πορταριάς, στην τεχνική και πανέμορφη διαδρομή του Πηλίου.     Η φημισμένη...

LANCIA Ypsilon Rally4 HF: Συνεχίζονται οι δοκιμές (video)

Στην περίφημη πίστα του Balocco συνεχίζονται οι δοκιμές της LANCIA Ypsilon Rally4 HF, αφού πλησιάζει η στιγμή για την πρώτη αγωνιστική εμφάνιση.     H LANCIA Ypsilon...

MAZDA CX-30 με φωνητικό «συνοδηγό»

Ισχυρότατο κινητήρα εσωτερικής καύσης, υπερσύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αλλά και Φωνητικό Βοηθό Alexa, διαθέτει μεταξύ άλλων, το νέο MAZDA CX-30.     Το MAZDA CX-30 αναμφίβολα είναι ένα...

«Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»: Πότε γίνονται οι πληρωμές

Σε νέα πληρωμή δικαιούχων του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», προχωρά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.   Το ποσό των 1.018.295,88 ευρώ πιστώνεται, στις 24 Σεπτεμβρίου,στους λογαριασμούς...