FERRARI 499P Modificata: Προσφορά – Μόνο 5 εκατομμύρια € (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Η 499P Modificata, είναι μια FERRARI 870 ίππων, αυστηρά περιορισμένης παραγωγής για ιδιωτική χρήση σε πίστες, αλλά με «τσιμπημένη» τιμή.

 

Η 499P Modificata είναι μια ουσιαστικά τροποποιημένη έκδοση της 499P που θριάμβευσε στις 24 Ώρες του Λε Μαν τον Ιούνιο. Στόχος του συγκεκριμένου μοντέλου είναι να θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για τις οδηγικές συγκινήσεις, αλλά όχι σε δημόσιους δρόμους.

Είναι ένα μοντέλο μόνο για πίστες, που αναπτύχθηκε απευθείας από αγωνιστικό αυτοκίνητο και όχι από μοντέλο παραγωγής. Αλλά, αλλά χωρίς τους περιορισμούς που επιβάλλονται από τους τεχνικούς κανονισμούς.

Απελευθερωμένοι από τις τεχνικές παραμέτρους που ισχύουν στα αγωνιστικά του FIA WEC, οι μηχανικοί της FERRARI έκαναν μια σειρά από σημαντικές τροποποιήσεις, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το πανίσχυρο μοντέλο. Το πλαίσιο του οποίου είναι μονοκόκ από ανθρακονήματα.

Οι κύριες τεχνικές τροποποιήσεις μεταξύ της 499P Modificata και της 499P περιλαμβάνουν τον ηλεκτρικό άξονα και την τετρακίνηση που μπορούν να ενεργοποιηθούν ακόμη και σε χαμηλές ταχύτητες.

Επιπλέον, υπάρχει η λειτουργία “Push to Pass”, η οποία προσφέρει στους οδηγούς την επιλογή επιπλέον ισχύος 163 ίππων. Η οποία είναι διαθέσιμη για περιορισμένο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του γύρου, επιπλέον της ονομαστικής ισχύος των 707 ίππων. Πρόκειται δηλαδή για κάτι αντίστοιχο με το σύστημα KERS που το 2009 εισήχθη στη Φόρμουλα-1.

Συγκεκριμένα είναι και τα ελαστικά που αναπτύχθηκαν από την Pirelli (310/710-18 εμπρός και 340/710-18 πίσω), ενώ έχει αλλάξει η διάταξης της ανάρτησης, η χαρτογράφηση του κινητήρα και αρκετές ηλεκτρονικές ρυθμίσεις.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης της FERRARI 499P Modificata συνδυάζει έναν τοποθετημένο στο κέντρο V6 κινητήρα εσωτερικής καύσης 2.994 κ.εκ. με έναν ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα. Το σύστημα μπορεί να αποδώσει μέγιστη ισχύ εξόδου 640 kW, δηλαδή 870 ίππους.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροκινητήρα 200 kW (272 ίππων) με διαφορικό και σύστημα ανάκτησης ενέργειας που επαναφορτίζει την μπαταρία κατά την επιβράδυνση και το φρενάρισμα.
Το…πακέτο των μπαταριών είναι 800 volt, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων.

Η 499P Modificata διατηρεί το πιλοτήριο, με τη διάταξη του μονοθέσιου και την εργονομία της 499P, παρέχοντας σε όσους την αποκτήσουν, ακριβώς την ίδια οδηγική εμπειρία με τα πληρώματα που οδήγησαν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα στο Λε Μαν.

Χωρίς αμφιβολία, η 499P Modificata, είναι το αυτοκίνητο με τις υψηλότερες επιδόσεις που έχει δημιουργήσει ποτέ η FERRAR, για μη ανταγωνιστική χρήση σε πίστες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι θελήσουν αποκτήσουν ένα από τα λίγα μοντέλα που θα κατασκευαστούν, θα χρειαστεί να διαθέσουν 5.100.000 ευρώ από τις…οικονομίες τους.

Τα συγκεκριμένα μονοθέσια θα συμπεριληφθούν στο νέο πρόγραμμα Sport Prototipi Clienti που, από το 2024, θα τρέχει παράλληλα με το υπάρχον πρόγραμμα F1 Clienti. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να συμμετέχουν σε μια σειρά από εκδηλώσεις σε διεθνείς πίστες κάθε χρόνο, με τη FERRARI να φροντίζει για την προετοιμασία, την οδική βοήθεια και τη συντήρηση των αυτοκινήτων.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

HYUNDAI Bayon 2024 : «Έξυπνος» εκσυγχρονισμός – Τιμές

Νέα εμφάνιση, έξυπνα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας, αλλά και ανανεωμένο εσωτερικό με σύγχρονες τεχνολογίες διαθέτει πλέον το HYUNDAI Bayon     To HYUNDAI Bayon είναι ένα από...

MG EXE 181 με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο (video)

  Το ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar EXE181 της MG Motor, συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το μέλλον της μάρκας, έχοντας ως κύριο στόχο να σπάσει τα...

Πρωτομαγιά : Πως θα κυκλοφορήσουν τα Μ.Μ.Μ.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μ. Τετάρτη. Γιατί στην απεργία της ΓΣΕΕ, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, θα συμμετάσχουν και τα σωματεία των...

NISSAN Concepts : Το μέλλον ξεκινά από την Κίνα (video)

Πρωτότυπα μοντέλα για όλες τις διαθέσεις, που θα καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας παρουσίασε η NISSAN στην Κίνα       Δεν υπάρχει πλέον εταιρεία που να προγραμματίζει...

VIDEO : Χαλαρωτικό οδοιπορικό στη Μαγιόρκα με Mustang Mach-E

  Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε, ταξιδεύοντας στην πανέμορφη Μαγιόρκα «οδηγώντας» μια αθόρυβη Mustang Mach-E     Το Ford Scenic Project, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Βρετανό...

DFSK: Νέα μάρκα στην Ελλάδα – Ποια μοντέλα έρχονται (video)

  Η DFSK, μια εταιρεία τα μοντέλα της οποίας κυκλοφορούν σε περισσότερες από 70 χώρες, εισάγεται πλέον επίσημα και στην Ελλάδα, από τον όμιλο εταιρειών...

Ανάβαση Ψάθας 2024

Η 3η Ανάβαση Ψάθας ήταν ο δεύτερος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του αντίστοιχου θεσμού Ιστορικών αυτοκινήτων, με τη νίκη σε πολλές κατηγορίες να...

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...