FERRARI 499P Modificata: Προσφορά – Μόνο 5 εκατομμύρια € (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Η 499P Modificata, είναι μια FERRARI 870 ίππων, αυστηρά περιορισμένης παραγωγής για ιδιωτική χρήση σε πίστες, αλλά με «τσιμπημένη» τιμή.

 

Η 499P Modificata είναι μια ουσιαστικά τροποποιημένη έκδοση της 499P που θριάμβευσε στις 24 Ώρες του Λε Μαν τον Ιούνιο. Στόχος του συγκεκριμένου μοντέλου είναι να θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για τις οδηγικές συγκινήσεις, αλλά όχι σε δημόσιους δρόμους.

Είναι ένα μοντέλο μόνο για πίστες, που αναπτύχθηκε απευθείας από αγωνιστικό αυτοκίνητο και όχι από μοντέλο παραγωγής. Αλλά, αλλά χωρίς τους περιορισμούς που επιβάλλονται από τους τεχνικούς κανονισμούς.

Απελευθερωμένοι από τις τεχνικές παραμέτρους που ισχύουν στα αγωνιστικά του FIA WEC, οι μηχανικοί της FERRARI έκαναν μια σειρά από σημαντικές τροποποιήσεις, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το πανίσχυρο μοντέλο. Το πλαίσιο του οποίου είναι μονοκόκ από ανθρακονήματα.

Οι κύριες τεχνικές τροποποιήσεις μεταξύ της 499P Modificata και της 499P περιλαμβάνουν τον ηλεκτρικό άξονα και την τετρακίνηση που μπορούν να ενεργοποιηθούν ακόμη και σε χαμηλές ταχύτητες.

Επιπλέον, υπάρχει η λειτουργία “Push to Pass”, η οποία προσφέρει στους οδηγούς την επιλογή επιπλέον ισχύος 163 ίππων. Η οποία είναι διαθέσιμη για περιορισμένο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του γύρου, επιπλέον της ονομαστικής ισχύος των 707 ίππων. Πρόκειται δηλαδή για κάτι αντίστοιχο με το σύστημα KERS που το 2009 εισήχθη στη Φόρμουλα-1.

Συγκεκριμένα είναι και τα ελαστικά που αναπτύχθηκαν από την Pirelli (310/710-18 εμπρός και 340/710-18 πίσω), ενώ έχει αλλάξει η διάταξης της ανάρτησης, η χαρτογράφηση του κινητήρα και αρκετές ηλεκτρονικές ρυθμίσεις.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης της FERRARI 499P Modificata συνδυάζει έναν τοποθετημένο στο κέντρο V6 κινητήρα εσωτερικής καύσης 2.994 κ.εκ. με έναν ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα. Το σύστημα μπορεί να αποδώσει μέγιστη ισχύ εξόδου 640 kW, δηλαδή 870 ίππους.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροκινητήρα 200 kW (272 ίππων) με διαφορικό και σύστημα ανάκτησης ενέργειας που επαναφορτίζει την μπαταρία κατά την επιβράδυνση και το φρενάρισμα.
Το…πακέτο των μπαταριών είναι 800 volt, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων.

Η 499P Modificata διατηρεί το πιλοτήριο, με τη διάταξη του μονοθέσιου και την εργονομία της 499P, παρέχοντας σε όσους την αποκτήσουν, ακριβώς την ίδια οδηγική εμπειρία με τα πληρώματα που οδήγησαν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα στο Λε Μαν.

Χωρίς αμφιβολία, η 499P Modificata, είναι το αυτοκίνητο με τις υψηλότερες επιδόσεις που έχει δημιουργήσει ποτέ η FERRAR, για μη ανταγωνιστική χρήση σε πίστες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι θελήσουν αποκτήσουν ένα από τα λίγα μοντέλα που θα κατασκευαστούν, θα χρειαστεί να διαθέσουν 5.100.000 ευρώ από τις…οικονομίες τους.

Τα συγκεκριμένα μονοθέσια θα συμπεριληφθούν στο νέο πρόγραμμα Sport Prototipi Clienti που, από το 2024, θα τρέχει παράλληλα με το υπάρχον πρόγραμμα F1 Clienti. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να συμμετέχουν σε μια σειρά από εκδηλώσεις σε διεθνείς πίστες κάθε χρόνο, με τη FERRARI να φροντίζει για την προετοιμασία, την οδική βοήθεια και τη συντήρηση των αυτοκινήτων.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Με PORSCHE 911 στα 6.734 μέτρα

  Ο οδηγός αγώνων Romain Dumas ανέβηκε με μια PORSCHE 911 στα 6.734 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Κανένα αυτοκίνητο δεν έχει ανέβει...

MOSKVICH: Δυναμική επιστροφή

  Η MOSKVICH αναβιώνει στην αγορά της Ρωσίας, έχοντας ανοδική πορεία, αλλά με προερχόμενη από την Κίνα πλέον υποστήριξη.     Η MOSKVICH αποτελούσε ένα από τα σύμβολα...

Συνεργασία BMW και MERCEDES-BENZ: Η ηλεκτροκίνηση ενώνει

  Η BMW και η MERCEDES-BENZ θα δημιουργήσουν ένα κοινό δίκτυο φόρτισης υψηλής ισχύος στην Κίνα, με στόχο την προώθηση της πολυτελούς εμπειρίας της ηλεκτροκίνησης   Η...

Ημερολόγιο Pirelli 2024 με τη γοητεία της Naomi Campbell

Με τον τίτλο ‘Timeless’ παρουσιάστηκε στο Λονδίνο το Ημερολόγιο Pirelli 2024, το οποίο δημιούργησε ο Prince Gyasi.   Το ετήσιο ημερολόγιο της Pirelli έχει καθιερωθεί πλέον...

CITROEN C3 σε τιμή έκπληξη

Με κορυφαία επίπεδα εξοπλισμού το CITROEN C3, μέχρι το τέλος του χρόνου προσφέρεται και με δελεαστική τιμή.   Το CITROEN C3 αναμφίβολα είναι το “best seller”...

Το μέλλον της TOYOTA στην Ευρώπη

Τα πρόσφατα εξηλεκτρισμένα προϊόντα, οι τεχνολογίες και τα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας ήταν το θέμα του Toyota Motor Europe 2023 Kenshiki.   Kenshiki σημαίνει διορατικότητα στα...

4ος Αγώνας Επάθλου Χωμάτινης Ατομικής Χρονομέτρησης

  Στην πίστα “Iaveris Park” φιλοξενήθηκε ο τέταρτος και τελευταίος αγώνας για το 2023, του Επάθλου Χωμάτινης Ατομικής Χρονομέτρησης.     Η διαδρομή περιλάμβανε 600 μέτρα ασφάλτου και...

42ο Ράλι Παλάδιο 2023

  Με το Ράλι Παλάδιο έπεσε η αυλαία στο Κύπελλο Ράλι Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδος, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Ιστορικών Αυτοκινήτων, στο Κύπελλο Ράλι Ασφάλτου Ιστορικών...