FERRARI 499P Modificata: Προσφορά – Μόνο 5 εκατομμύρια € (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Η 499P Modificata, είναι μια FERRARI 870 ίππων, αυστηρά περιορισμένης παραγωγής για ιδιωτική χρήση σε πίστες, αλλά με «τσιμπημένη» τιμή.

 

Η 499P Modificata είναι μια ουσιαστικά τροποποιημένη έκδοση της 499P που θριάμβευσε στις 24 Ώρες του Λε Μαν τον Ιούνιο. Στόχος του συγκεκριμένου μοντέλου είναι να θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για τις οδηγικές συγκινήσεις, αλλά όχι σε δημόσιους δρόμους.

Είναι ένα μοντέλο μόνο για πίστες, που αναπτύχθηκε απευθείας από αγωνιστικό αυτοκίνητο και όχι από μοντέλο παραγωγής. Αλλά, αλλά χωρίς τους περιορισμούς που επιβάλλονται από τους τεχνικούς κανονισμούς.

Απελευθερωμένοι από τις τεχνικές παραμέτρους που ισχύουν στα αγωνιστικά του FIA WEC, οι μηχανικοί της FERRARI έκαναν μια σειρά από σημαντικές τροποποιήσεις, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το πανίσχυρο μοντέλο. Το πλαίσιο του οποίου είναι μονοκόκ από ανθρακονήματα.

Οι κύριες τεχνικές τροποποιήσεις μεταξύ της 499P Modificata και της 499P περιλαμβάνουν τον ηλεκτρικό άξονα και την τετρακίνηση που μπορούν να ενεργοποιηθούν ακόμη και σε χαμηλές ταχύτητες.

Επιπλέον, υπάρχει η λειτουργία “Push to Pass”, η οποία προσφέρει στους οδηγούς την επιλογή επιπλέον ισχύος 163 ίππων. Η οποία είναι διαθέσιμη για περιορισμένο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του γύρου, επιπλέον της ονομαστικής ισχύος των 707 ίππων. Πρόκειται δηλαδή για κάτι αντίστοιχο με το σύστημα KERS που το 2009 εισήχθη στη Φόρμουλα-1.

Συγκεκριμένα είναι και τα ελαστικά που αναπτύχθηκαν από την Pirelli (310/710-18 εμπρός και 340/710-18 πίσω), ενώ έχει αλλάξει η διάταξης της ανάρτησης, η χαρτογράφηση του κινητήρα και αρκετές ηλεκτρονικές ρυθμίσεις.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης της FERRARI 499P Modificata συνδυάζει έναν τοποθετημένο στο κέντρο V6 κινητήρα εσωτερικής καύσης 2.994 κ.εκ. με έναν ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα. Το σύστημα μπορεί να αποδώσει μέγιστη ισχύ εξόδου 640 kW, δηλαδή 870 ίππους.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροκινητήρα 200 kW (272 ίππων) με διαφορικό και σύστημα ανάκτησης ενέργειας που επαναφορτίζει την μπαταρία κατά την επιβράδυνση και το φρενάρισμα.
Το…πακέτο των μπαταριών είναι 800 volt, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων.

Η 499P Modificata διατηρεί το πιλοτήριο, με τη διάταξη του μονοθέσιου και την εργονομία της 499P, παρέχοντας σε όσους την αποκτήσουν, ακριβώς την ίδια οδηγική εμπειρία με τα πληρώματα που οδήγησαν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα στο Λε Μαν.

Χωρίς αμφιβολία, η 499P Modificata, είναι το αυτοκίνητο με τις υψηλότερες επιδόσεις που έχει δημιουργήσει ποτέ η FERRAR, για μη ανταγωνιστική χρήση σε πίστες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι θελήσουν αποκτήσουν ένα από τα λίγα μοντέλα που θα κατασκευαστούν, θα χρειαστεί να διαθέσουν 5.100.000 ευρώ από τις…οικονομίες τους.

Τα συγκεκριμένα μονοθέσια θα συμπεριληφθούν στο νέο πρόγραμμα Sport Prototipi Clienti που, από το 2024, θα τρέχει παράλληλα με το υπάρχον πρόγραμμα F1 Clienti. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να συμμετέχουν σε μια σειρά από εκδηλώσεις σε διεθνείς πίστες κάθε χρόνο, με τη FERRARI να φροντίζει για την προετοιμασία, την οδική βοήθεια και τη συντήρηση των αυτοκινήτων.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Tο αυτοκίνητο της Naomi Campbell στις Κάννες

Η BMW χρησιμοποιεί επίσης τα φώτα της δημοσιότητας στις Κάννες για την παρουσίαση ενός ξεχωριστού οχήματος, το οποίο δημιουργήθηκε για τα...μάτια της Naomi Campbell       Για...

FORD Mustang Mach-E από…δοχεία γιαουρτιού

Η FORD κατάφερε να μειώσει το βάρος της Mustang Mach-E χρησιμοποιώντας μια ιδιαίτερα αποτελεσματική δίαιτα προερχόμενη από τα γιαούρτια       Για την FORD Mustang Mach-E έχουν...

ALFA ROMEO Giulia και Stelvio Quadrifoglio Super Sport (video)

  Οι εκδόσεις Super Sport επιστρέφουν στην γκάμα της ALFA ROMEO για να τονίσουν τα σπορ χαρακτηριστικά αλλά και να θυμίσουν το αγωνιστικό παρελθόν της...

Ηλεκτρονικός έλεγχος οχημάτων για ΚΤΕΟ και ασφάλειες

Η εποπτεία των οχημάτων με την ηλεκτρονική διασταύρωση, αναμένεται να μειώσει τα ανασφάλιστα αλλά και αυτά που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει από Τεχνικό...

DS εμπνευσμένα από τον Antoine de Saint Exupéry

Εμπνευσμένη από τα ταξίδια και τις ιστορίες του Antoine de Saint Exupéry είναι η νέα συλλογή της DS Automobiles, που αποτελείται από DS 3,...

Ράλι Ακρόπολις 2024 με εκκίνηση 200 χιλιόμετρα μακριά από τον Παρθενώνα

  Με σημαντικά διαφοροποιημένη, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, διαδρομή θα διεξαχθεί στις αρχές του Σεπτεμβρίου το Ράλι Ακρόπολις του 2024         Το σήμα κατατεθέν του Ράλι...

NISSAN Ariya με έκπτωση 8.000 ευρώ

Το ηλεκτρικό NISSAN Ariya γίνεται ακόμα πιο δελεαστικό, αφού η NISSAN το προσφέρει με νέες επιπλέον εκπτώσεις     Το αμιγώς ηλεκτρικό Ariya, είναι αναμφίβολα το σήμα...

Ράλι Πορτογαλίας 2024 : Στο ρυθμό του Ogier (video)

  Ο Sebastien Ogier έγινε ο πρώτος οδηγός με έξι νίκες στο Ράλι Πορτογαλίας καταρρίπτοντας ένα ακόμα ρεκόρ στο WRC       Ο Ogier είναι πλέον ο πιο...