Το ωφέλιμο φορτίο του νέου Ford Transit αυξάνεται κατά 80 κιλά

Κοινοποίησε το άρθρο

Το νέο Ford Transit θα βοηθήσει τους χρήστες να γίνουν ακόμα πιο παραγωγικοί στην εργασία τους όταν το πιο συνδεδεμένο και αποδοτικότερο van 2 τόνων κυκλοφορήσει στις κατά τόπου αγορές στα μέσα του 2019 διαθέτοντας αυξημένη ικανότητα μεταφοράς φορτίου κατά 80 κιλά, χάρη σ’ ένα σχολαστικό πρόγραμμα “περικοπής” περιττών κιλών.

Αποτέλεσμα της σύγχρονης σχεδίασης, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια υπολογιστή (CAD) και τεχνικών που συνήθως συναντά κανείς στην αεροδιαστημική βιομηχανία, το νέο Ford Transit προσφέρει προηγμένη χαρακτηριστικά μηχανολογίας, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου αλουμινένιου καπό της Ford για επαγγελματικό όχημα στην Ευρώπη, ενός συνθετικού τροπέτου, καθώς και τροχών που είναι κατασκευασμένοι με τη μέθοδο της φυγοκέντρησης.

Οι παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις καινοτομίες που βοήθησαν τους μηχανικούς της Ford να μειώσουν το απόβαρο του νέου Transit, ώστε να μπορούν οι πελάτες να μεταφέρουν μεγαλύτερα φορτία. Το νέο, πισωκίνητο Transit 350 GVM με το μακρύ μεταξόνιο και τη μεσαίου μεγέθους οροφή είναι, για παράδειγμα, κατά 80 κιλά ελαφρύτερο από το εφάμιλλο σε προδιαγραφές απερχόμενο μοντέλο. Το αντίστοιχο προσθιοκίνητο van είναι κατά 48 κιλά ελαφρύτερο.

Το νέο Transit αυξάνει επίσης τον βαθμό παραγωγικότητας για τους επαγγελματίες με βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου έως και 7%, χάρη σ’ ένα νέο σύστημα κίνησης που περιλαμβάνει μία αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων 2.0L EcoBlue diesel με εκπομπές CO2 από 156 g/km;* μία ισχυρότερη έκδοση 185 ίππων κι ένα νέο, αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων για τα μοντέλα με κίνηση στους πίσω τροχούς. Επίσης, για πρώτη φορά στην κατηγορία, μία έκδοση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας EcoBlue Hybrid 48-volt με εκπομπές CO2 από 144 g/km βελτιώνει περαιτέρω την κατανάλωση του κινητήρα 2.0L EcoBlue κατά 8% σε συνθήκες πόλης με συχνές στάσεις/εκκινήσεις.

Νέες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού και προηγμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας περιορίζουν το άγχος τις εργάσιμες ημέρες για τους χρήστες του νέου Transit, ενώ η τεχνολογία ενσωματωμένου modem FordPass Connect συμβάλλει τόσο στη βέλτιστη αξιοποίηση των οχημάτων, όσο και στη μείωση του λειτουργικού τους κόστους.

Η Ford είναι το No. 1 εμπορικό σήμα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, με τις πωλήσεις του Ford Transit (81.700) να παρουσιάζουν αύξηση κατά 11,8% το πρώτο τρίμηνο του 2019 συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρσι. Συνολικά, η Ford πούλησε 380.900 επαγγελματικά οχήματα στις 20 αγορές της Ευρώπης το 2018, επίδοση που αντιστοιχεί σε αύξηση άνω του 8% συγκριτικά με το 2017.

 

Το βελτιστοποιημένο βάρος αυξάνει το ωφέλιμο φορτίο

Η βελτίωση του ωφέλιμου φορτίου είναι αποτέλεσμα ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εξοικονόμησης βάρους του οχήματος, ενώ παράλληλα προσφέρει στους χειριστές τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τα τελευταία συστήματα ασφαλείας και τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού.

Εφαρμόζοντας μία μέθοδο “μέγιστου οφέλους”, εκατοντάδες εξαρτήματα βελτιώθηκαν ως προς το βάρος, τις ικανότητες και την αντοχή τους, μέσω λογισμικού CAD που χρησιμοποιείται στην αεροδιαστημική βιομηχανία. Οι μειώσεις βάρους σε όλους τους τομείς του οχήματος – μερικές φορές λιγότερο από 0,5 κιλά για κάθε εξάρτημα – απέφερε συνολική εξοικονόμηση έως 80 κιλά.

Το ελαφρύ, αλουμινένιο καπό του νέου Transit εξοικονομεί 5,4 κιλά συγκριτικά με ένα αντίστοιχο ατσάλινο, χωρίς μείωση της αντοχής του. Το νέο αυτό καπό υποβλήθηκε σε εξαντλητικές δοκιμές αντοχής στα χτυπήματα διαθέτοντας την ίδια συμπεριφορά με ένα ατσάλινο σε θερμοκρασίες μεταξύ 30 και 800 Κελσίου.

Σημαντικές μειώσεις της τάξης των 14,7 κιλών επιτεύχθηκαν με τον επανασχεδιασμό του πίσω άξονα για το πισωκίνητο μοντέλο, ενώ ένα νέο τροπέτο** από συνθετικό, ελαφρύ και πολύ ανθεκτικό υλικό** εξοικονομεί 4,4 kg συγκριτικά με ένα αντίστοιχο ατσάλινο.

Οι ατσάλινοι τροχοί του νέου Transit κατασκευάστηκαν με μία τεχνική φυγοκέντρησης που πετυχαίνει μεγαλύτερη αντοχή χρησιμοποιώντας λιγότερες ποσότητες μετάλλου. Αυτή η μέθοδος εξοικονομεί 5,5 κιλά από τους πέντε τροχούς του Transit, συμπεριλαμβανομένης και της ρεζέρβας.