FORD GT LM Edition: Αναζητούνται 20 νέοι ιδιοκτήτες

Κοινοποίησε το άρθρο

Μια ειδική έκδοση του GT τρίτης γενιάς, το νέο GT LM Edition παρουσίασε η FORD.

Με το GT LM Edition η FORD θέλησε να τιμήσει, το μοναδικό αγωνιστικό αυτοκίνητο από την…αντίπερα όχθη του Ατλαντικού που έχει διακριθεί στο Le Mans, κατακτώντας τη νίκη στον εμβληματικό αυτό αγώνα το 2016, αλλά και τις τρεις θέσεις του βάθρου, με ένα ιστορικό «1-2-3», το 1966.

Το carbon αμάξωμά του είναι βαμμένο στο χρωματισμό Liquid Silver, ενώ οι μπλε ή κόκκινες πινελιές, παραπέμπουν στις αντίστοιχες αποχρώσεις του αγωνιστικού GT με το Νο. 68 που κέρδισε το Le Mans.
Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές του μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε έναν σκούρο κόκκινο ή μπλε χρωματισμό για τα εκτεθειμένα κάτω αεροδυναμικά βοηθήματα του αυτοκινήτου, που είναι κατασκευασμένα από carbon. Το πακέτο περιλαμβάνει το χρωματισμένο και εξαιρετικά ελαφρύ αυτό υλικό που απαντάται στο εμπρός splitter, στα πλαϊνά μαρσπιέ και στο κατώφλι των θυρών, καθώς και στις περσίδες του διαμερίσματος του κινητήρα, στους βραχίονες των εξωτερικών καθρεπτών και στον πίσω διαχύτη. Οι ζάντες των 20 ιντσών από γυμνό, γυαλιστερό carbon έχουν μπουλόνια από τιτάνιο, ενώ πίσω τους φιγουράρουν οι λακαρισμένες σε μαύρο χρώμα δαγκάνες του συστήματος πέδησης της Brembo. Μοναδικές για το FORD GT LM Edition είναι και οι δύο απολήξεις από τιτάνιο, που αποτελούν προϊόν τρισδιάστατης εκτύπωσης και υιοθετούν στο εσωτερικό τους εφαπτομενικά πτερύγια.

Στο εσωτερικό του GT LM Edition υπάρχουν καθίσματα από carbon με επένδυση Alcantara, σε συνδυασμό με ασορτί κόκκινο ή μπλε κάθισμα οδηγού και κάθισμα συνοδηγού Ebony με χαρακτηριστική ραφή στο χρώμα του καθίσματος του οδηγού. Ίδιο χρώμα με το κάθισμα του οδηγού διαθέτει και το μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα. Ο πίνακας οργάνων, οι κολόνες και η οροφή έχουν επένδυση από δέρμα Ebony και Alcantara.

H ομάδα της Ford Performance αναζήτησε τρόπους προκειμένου να ενσωματώσει στο GT LM Edition το «πνεύμα» του αγωνιστικού αυτοκινήτου που τερμάτισε στο βάθρο στο Le Mans. Αφού εντόπισαν τον αποσυναρμολογημένο και τοποθετημένο στα ράφια της εταιρείας κινητήρα του αγωνιστικού GT του 2016 με το No. 69 που τερμάτισε στην τρίτη θέση στο Le Mans, προχώρησαν στο λιώσιμο του στροφαλοφόρου άξονα της συγκεκριμένης μονάδας δημιουργώντας, με βάση το υλικό που προέκυψε ένα μοναδικό, ειδικό κράμα που κατόπιν χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του τρισδιάστατα εκτυπωμένου σήματος που βρίσκεται εγκατεστημένο στο ταμπλό και των 20 αντιτύπων της ειδικής έκδοσης.

To FORD GT LM Edition διαθέτει ένα κινητήρα twin-turbo EcoBoost ο οποίος αποδίδει 660 ίππους.
Αν είστε ένας από τους 20 τυχερούς ιδιοκτήτες του, πρέπει να ξέρετε ότι οι παραδόσεις ξεκινούν άμεσα ενώ η παραγωγή του θα ολοκληρωθεί στο τέλος της χρονιάς.