FORD Puma: Άλλαξε τα δεδομένα

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Το νέο FORD Puma ξεχωρίζει στην κατηγορία των crossovers, γιατί διαθέτει …τα πάντα. Το ισχυρότερο «όπλο» του όμως, για να το ανακαλύψει κάποιος, θα πρέπει να το οδηγήσει

 

Η επιστροφή του Puma στην γκάμα της FORD, αρχικά ξάφνιασε. Γιατί δεν είχε τη σιλουέτα του δίπορτου κουπέ, με το ίδιο όνομα, που το γνωρίσαμε την προηγούμενη δεκαετία. Το νέο μοντέλο είναι ένα συμπαγές crossover, εμπνευσμένο από τα SUV. Ανήκει δηλαδή στη πιο δημοφιλή κατηγορία, της ελληνικής και, όχι μόνο αγοράς.

Αναμφίβολα εντυπωσιακό, το νέο Puma, εγκαινίασε ένα νέο κεφάλαιο στη σχεδιαστική ταυτότητα της FORD έχοντας ιδιαίτερα… αθλητικές, αεροδυναμικές γραμμές. Οι συμπαγείς αναλογίες του και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, του έδωσαν έναν ακόμα λόγο για να ξεχωρίζει.

Γιατί σε μια εποχή που τα περισσότερα αυτοκίνητα μοιάζουν μεταξύ τους, το Puma καταφέρνει να μην περνά από πουθενά απαρατήρητο. Άλλωστε έχει αρκετά ιδιαίτερα, ξεχωριστά στιλιστικά στοιχεία. Όπως για παράδειγμα οι προβολείς που είναι τοποθετημένοι στην κορυφή των φτερών, οι χαρακτηριστικές κολώνες Α και οι πλαϊνές γραμμές που παραπέμπουν σε κομψό κουπέ.

Το ιδιαίτερο φιλικό και ποιοτικό εσωτερικό του διακρίνεται για τους κορυφαίους χώρους και την πρακτικότητά του. Η σχεδίασή του είναι ιδιαίτερα…ανθρωποκεντρική, κάνοντας ιδιαίτερα ευχάριστη τη…ζωή του οδηγού αλλά και των επιβατών.

Φυσικά ακολουθεί τις ψηφιακές τάσεις της εποχής. Τα smartphones μπορούν να παραμένουν μόνιμα συνδεδεμένα μέσω Bluetooth στο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της FORD, ενώ είναι σε εξέλιξη η ασύρματη φόρτισή τους. Επιτρέπει έτσι στους οδηγούς του Puma να ελέγχουν τα συστήματα ήχου, πλοήγησης και τα συνδεδεμένα τηλέφωνα χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές.

Το σύστημα προσφέρει συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto™ και υποστηρίζεται από μία κεντρική οθόνη αφής 8 ιντσών. Η οποία μπορεί να λειτουργεί μέσω κινήσεων των δακτύλων (pinch & swipe). Επίσης, το ενσωματωμένο μόντεμ FordPass Connect επιτρέπει στο Puma να βρίσκεται μόνιμα συνδεδεμένο στο διαδίκτυο.

Έτσι, και με τη βοήθεια της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα FordPass, οι ιδιοκτήτες του μπορούν να έχουν πρόσβαση στο αυτοκίνητό τους απ’ οπουδήποτε. Ελέγχοντας από μακριά λειτουργίες όπως το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα ή πραγματοποιώντας βασικούς ελέγχους, όπως τον έλεγχο της στάθμης της βενζίνης.

Τα έξυπνα συστήματα όμως δεν σταματούν εδώ. Μεταξύ άλλων, έχει πίσω πόρτα με hands-free λειτουργία ανοίγματος και καθίσματα με δυνατότητα μασάζ! Στοιχεία που συνήθως βρίσκουμε σε μεγαλύτερες και…ακριβότερες κατηγορίες.

Έμφαση όμως έχει δοθεί και στους αποθηκευτικούς χώρους. Το νέο FORD Puma προσφέρει τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία του, που φτάνει τα 456 λίτρα. Eξοπλίζεται μάλιστα με το καινοτόμο MegaBox, το οποίο προσφέρει ένα βαθύ και ευέλικτο αποθηκευτικό χώρο 80 λίτρων. Με πλάτος 764 χλστ. μήκος 753χλστ. και βάθους 306 χλστ. το MegaBox μπορεί να φιλοξενεί μη σταθερά στοιχεία ύψους έως 115 εκ. σε κάθετη θέση.

Μετά από όλα αυτά, μάλλον αναμενόμενο είναι είναι εξοπλισμένο και με πολυάριθμες τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού. Μεταξύ άλλων, διαθέτει Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane Centring, για άνετη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο και στις πόλεις με συχνές στάσεις-εκκινήσεις και το Local Hazard Information.

Το οποίο είναι σε θέση να ενημερώσει τον οδηγό για επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο, πριν γίνουν αντιληπτές από τον ίδιο ή τους 12 αισθητήρες υπερήχων, τα τρία ραντάρ και τις δύο κάμερες με τα οποία είναι εφοδιασμένο το Puma!

Τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του FORD Puma, μπορείτε να εξερευνήσετε εδώ.

Για την κίνηση του PUMA, υπάρχουν κινητήρες με απόδοση από 125 έως 200 ίππους.
Ξεχωρίζει ο βραβευμένος βενζινοκινητήρας 1.0 EcoBoost με τεχνολογία EcoBoost Hybrid 48-volt απόδοσης 125 και 155 ίππων. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο πανίσχυρος βενζινοκινητήρας 1.5L EcoBoost των 200 ίππων του Puma ST.

Και ο κινητήρας ντίζελ 1.5L EcoBlue των 120 ίππων του Puma αποτελεί μία εξαιρετική πρόταση, ειδικά για όλους τους οδηγούς που διανύουν πολλά χιλιόμετρα.

Το νέο FORD Puma διατίθεται με ένα εξελιγμένο χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, αλλά και με ένα νέο 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. To οποίο συμβάλει στις ομαλές αλλαγές, στη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης, στην αθόρυβη λειτουργία και στις κορυφαίες επιδόσεις.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι το Puma διαθέτει …τα πάντα. Το ισχυρότερο «όπλο» του όμως δεν υπάρχει καμία λίστα. Και ούτε περιγράφεται. Για να το ανακαλύψει κάποιος, θα πρέπει να οδηγήσει, κάνοντας test drive σε κάποιο από τα καταστήματα του επίσημου δικτύου της FORD.

Φυσικά μιλάμε, για την εξαιρετική αίσθηση στην οδήγηση. Η οποία έχει ως αποτέλεσμα, ο οδηγός να είναι συνεχώς με ένα…χαμόγελο. Είτε κινείται σε αστικό περιβάλλον, είτε ταξιδεύει σε μακρινότερους προορισμούς.

Η νέα και πιο άκαμπτη πίσω ανάρτηση, τα μεγαλύτερα αμορτισέρ και τα πιο άκαμπτα σάιλεντμπλοκ έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των τριβών και την αύξηση της ακαμψίας του πλαισίου. Δημιουργούν έτσι ένα αυτοκίνητο με κορυφαία για την κατηγορία του συμπεριφορά, αλλά και ποιότητα κύλισης.

Η οδηγική απόλαυση αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο με την τεχνολογία επιλέξιμων προφίλ της FORD (Normal, Eco, Sport, Slippery και Trail). Τα οποία επιτρέπουν στους οδηγούς να ρυθμίζουν τόσο την απόκριση του γκαζιού, όσο και εκείνη των συστημάτων πρόσφυσης και ελέγχου της ευστάθειας του αμαξώματος.

Το νέο FORD Puma έχει καταφέρει να ανατρέψει ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα για τα συμπαγή crossover μοντέλα. Γιατί, διαθέτει ξεχωριστή εμφάνιση, σε συνδυασμό, προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Αλλά και καινοτόμες λύσεις στις μονάδες κίνησης, με ήπια υβριδικό σύστημα, σπορτίφ συμπεριφορά, μεγάλη ποικιλία εκδόσεων αλλά και εύκολη απόκτηση με προνομιακούς όρους και εγγυήσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

FERRARI 12 Cilindri : Αεροπορία εδάφους -Τιμή (video)

Η FERRARI 12 Cilindri είναι ένα μοντέλο που μας δείχνει ότι η εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας μπορεί να γίνεται χωρίς να ξεφεύγει από το αρχικό...

Νέα CUPRA Leon και Formentor : Σχεδιαστικό άλμα

Η CUPRA παρουσίασε τα ανανεωμένα Formentor και Leon, τα οποία έχουν επανασχεδιαστεί και βελτιωθεί με σκοπό να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων τους     Η...

HYUNDAI Bayon 2024 : «Έξυπνος» εκσυγχρονισμός – Τιμές

Νέα εμφάνιση, έξυπνα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας, αλλά και ανανεωμένο εσωτερικό με σύγχρονες τεχνολογίες διαθέτει πλέον το HYUNDAI Bayon     To HYUNDAI Bayon είναι ένα από...

MG EXE 181 με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο (video)

  Το ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar EXE181 της MG Motor, συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το μέλλον της μάρκας, έχοντας ως κύριο στόχο να σπάσει τα...

NISSAN Concepts : Το μέλλον ξεκινά από την Κίνα (video)

Πρωτότυπα μοντέλα για όλες τις διαθέσεις, που θα καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας παρουσίασε η NISSAN στην Κίνα       Δεν υπάρχει πλέον εταιρεία που να προγραμματίζει...

VIDEO : Χαλαρωτικό οδοιπορικό στη Μαγιόρκα με Mustang Mach-E

  Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε, ταξιδεύοντας στην πανέμορφη Μαγιόρκα «οδηγώντας» μια αθόρυβη Mustang Mach-E     Το Ford Scenic Project, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Βρετανό...

DFSK: Νέα μάρκα στην Ελλάδα – Ποια μοντέλα έρχονται (video)

  Η DFSK, μια εταιρεία τα μοντέλα της οποίας κυκλοφορούν σε περισσότερες από 70 χώρες, εισάγεται πλέον επίσημα και στην Ελλάδα, από τον όμιλο εταιρειών...

Πρωτομαγιά : Πως θα κυκλοφορήσουν τα Μ.Μ.Μ.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μ. Τετάρτη. Γιατί στην απεργία της ΓΣΕΕ, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, θα συμμετάσχουν και τα σωματεία των...