FORD Ranger PHEV: Οι επαγγελματίες στην…πρίζα (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Η FORD Pro μπαίνει σε…ηλεκτρικά μονοπάτια, αφού στην πλούσια γκάμα της προσθέτει και το plug-in υβριδικό Ranger.

 

 

Ο δρόμος του εξηλεκτρισμού, που έχουν επιλέξει όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, επεκτείνεται σταδιακά και στα επαγγελματικά μοντέλα. Κάτι που αποδεικνύεται και από την επιλογή της FORD να βάλει στην…πρίζα και το γνωστό Ranger. Το οποίο μέχρι τώρα ήταν μόνο πετρελαιοκίνητο.

Το νέο plug-in υβριδικό Ranger, συνδυάζει τον γνωστό βενζινοκινητήρα EcoBoost των 2,3 λίτρων και το 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 75 kW και μια μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 11,8 kWh.

Η ροπή των 690 Nm είναι η υψηλότερη από οποιουδήποτε άλλου Ranger παραγωγής και χάρη στη μέγιστη απόδοση των 279 ίππων, η έκδοση PHEV παράγει περισσότερη ισχύ από ένα πετρελαιοκίνητο Ranger 3.0L V6.

Το νέο Modular Hybrid Transmission ενσωματώνει τον ηλεκτροκινητήρα του Ranger PHEV στο περίβλημα του κιβωτίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί απρόσκοπτα η υβριδική λειτουργία του συστήματος. Η φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί λιγότερο από τέσσερις ώρες με τη χρήση μονοφασικού φορτιστή 16 amp. Εξασφαλίζοντας στοχευμένη αυτονομία άνω των 45 χιλιομέτρων σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία.

Όταν το Ranger PHEV λειτουργεί ηλεκτρικά, οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν πότε και πώς θα χρησιμοποιούν την ισχύ της μπαταρίας. Χρησιμοποιώντας ένα από τα προγράμματα λειτουργίας Auto EV, EV Now, EV Later και EV Charge.

Επιπλέον, μπορούν να επωφεληθούν από την αναγεννητική πέδηση που προσφέρει ο ηλεκτροκινητήρας. Αλλά και την πρόσθετη ροπή κατά τη ρυμούλκηση, τη μεταφορά βαρύτερων φορτίων και την κίνηση σε δύσκολες off-road συνθήκες. Όπως η οδήγηση σε βραχώδεις επιφάνειες και δρόμους με απότομη κλίση.

Το FORD Ranger PHEV διαθέτει διαφορετική ρύθμιση της ανάρτησης, αφού το μοναδικό πλαίσιο και η κατανομή βάρους, έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Το plug-in υβριδικό Ranger διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων. Όπως είναι το ωφέλιμο φορτίο έως και 1 τόνο και η δυνατότητα ρυμούλκησης έως και 3.500 κιλά. Φυσικά ξεχωρίζουν οι εκτός δρόμου ικανότητες που προσφέρουν το σύστημα τετρακίνησης e-4WD, το dual-range κιβώτιο μεταφοράς (κοντές/μακριές σχέσεις) και το μπλοκέ πίσω διαφορικό.

Ένα ακόμα επαγγελματικό «εργαλείο» είναι η τεχνολογία Pro Power Onboard. Υποστηρίζοντας όσους χρειάζονται έξτρα ενέργεια για τη δουλειά ή τις εκδρομές τους. Γιατί παρέχει τη δυνατότητα τροφοδοσίας εργαλείων και εξοπλισμού υψηλής απόδοσης σε εργοτάξια ή κάμπινγκ, χωρίς τη χρήση γεννήτριας.

Το σύστημα προσφέρει στάνταρ ισχύ φόρτισης 2,3 kW, αλλά υπάρχει και η επιλογή της έκδοσης των 6,9 kW που διαθέτει δύο παροχές 15 amp στο χώρο αποσκευών. Με 3,45 kW διαθέσιμα για κάθε μια από αυτές, έτσι ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις λειτουργίας βαρέως τύπου εξοπλισμού.

Εκτός από τις εκδόσεις Wildtrak και XLT, θα υπάρχει και μια έκδοση λανσαρίσματος. Πρόκειται για την Stormtrak, ο πλουσιότατος εξοπλισμός της οποίας, μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:

Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, κυψελοειδή μάσκα, αεραγωγούς στα φτερά και κιτ με αυτοκόλλητα.
Προβολείς Matrix LED, ευέλικτο σύστημα Flexible Rack System, Pro Trailer Backup Assist και κάμερα περιμετρικής θέασης 3600. Αλλά και πολυτελή καμπίνα με ηχοσύστημα B&O 10 ηχείων και μοναδικά υλικά εσωτερικού.

Όπως όλα τα μοντέλα της FORD Pro, έτσι και το νέο Ranger PHEV υποστηρίζεται από μια ολοκληρωμένη σουίτα υπηρεσιών συντήρησης, φόρτισης, διαισθητικού λογισμικού και ευέλικτης χρηματοδότησης.

Το Ranger PHEV θα κατασκευάζεται στο Silverton της Νότιας Αφρικής και οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται από την άνοιξη του 2025.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τα 10 αυτοκίνητα που επιλέγουν οι Έλληνες

Μικρομεσαία μοντέλα της κατηγορίας Β, αλλά και SUV βρίσκονται μέσα στην πρώτη δεκάδα των ταξινομήσεων καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά.     Η τάση της ελληνικής...

FORD Ranger PHEV: Οι επαγγελματίες στην…πρίζα (video)

Η FORD Pro μπαίνει σε...ηλεκτρικά μονοπάτια, αφού στην πλούσια γκάμα της προσθέτει και το plug-in υβριδικό Ranger.     Ο δρόμος του εξηλεκτρισμού, που έχουν επιλέξει όλες...

VOLVO Electric Days: Ηλεκτρικές προσφορές

H VOLVO αφιερώνει τρεις ημέρες στα αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα, προσφέροντας μοναδικές προσφορές σε ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα.     Το VOLVO Electric Days είναι η γιορτή των ηλεκτρικών...

Ο Antonio Banderas οδηγεί την MERCEDES-BENZ E-Class της κόρης του (video)

Ο Antonio Banderas, η κόρη του Stella και η MERCEDES-BENZ E-Class είναι οι πρωταγωνιστές μιας ταινίας μικρού μήκους.     Μια ιστορία με οικογενειακές στιγμές του Antonio...

BENTLEY Flying Spur: Τετράπορτο supercar 782 ίππων (video)

Η τέταρτη γενιά της BENTLEY Flying Spur, συνεχίζει να θεωρείται το απόλυτο πολυτελές σεντάν υψηλών επιδόσεων, αφού είναι ακόμα ισχυρότερη.     Η νέα BENTLEY Flying Spur...

KIA EV9: Συλλέκτης βραβείων

Η σχεδιαστική πρωτοτυπία του KIA EV9 είχε ως αποτέλεσμα να προσθέσει ένα ακόμα βραβείο, εμπλουτίζοντας την πλούσια συλλογή του, μόλις έναν χρόνο μετά από...

Παρκάρισμα: Oι Ευρωπαίοι που δυσκολεύονται περισσότερο – Που κατατάσσονται οι Έλληνες

Συμβουλές στο διαδίκτυο αναζητούν καθημερινά χιλιάδες οδηγοί για το πως θα καταφέρουν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους. Κάτι για το οποίο μάλλον δεν αγχώνονται...

To FORD Explorer ήρθε στην Ελλάδα: Οδηγήστε το

Το νέο FORD Explorer βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να πραγματοποιήσουν άμεσα test drive.     Το νέο Explorer, το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό...