Λεωφορείο Setra : Πότε εμφανίστηκε το πρώτο μοντέλο ;

Λεωφορείο Setra

Λεωφορείο Setra : Πότε εμφανίστηκε το πρώτο μοντέλο ; Η μάρκα Setra είναι περήφανη για τις ρίζες της.

Το 1951, η εταιρεία Kässbohrer Fahrzeugwerke με έδρα την Ulm παρουσίασε το λεωφορείο Setra S 8 και επινόησε την εμπορική επωνυμία Setra – που σημαίνει «αυτοφερόμενο».

Το πρώτο λεωφορείο που κατασκευάστηκε σε σειρά παραγωγής με αυτοφερόμενο αμάξωμα, πίσω κινητήρα και άμεση μετάδοση κίνησης στον πίσω άξονα παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου (IAA) της Φρανκφούρτης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ρεκόρ γύρου στο Nürburgring από την Porsche Cayenne

0
Μια ελαφρώς καμουφλαρισμένη Porsche Cayenne με τον κινητήρα της Turbo και βελτιώσεις σε ανάρτηση, φρένα και ηλεκτρονικά, έκανε ρεκόρ γύρου στο Nürburgring Nordschleife στα...

Τα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα REGIS στην Ελλάδα

0
Τα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα Regis, που εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα η εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.,  κατασκευάζονται στην Ιταλία.    Είναι συμπαγή ηλεκτρικά οχήματα,...

Πάνω από το 40% των ηλεκτρικών φορούν ελαστικά Continental

0
Η Continental επεκτείνει το μερίδιο αγοράς της στον τομέα των ελαστικών για πλήρως ηλεκτρικά οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας της Continental, η εταιρεία,...

 

Στη διάρκεια των τελευταίων 70 ετών, η μάρκα όχι μόνο έθεσε τα πρότυπα για τον σχεδιασμό λεωφορείων στην Ευρώπη με έξι σειρές μοντέλων, αλλά και ενέπνευσε, άλλαξε και έδωσε ώθηση σε αυτόν τον τομέα με υποδειγματικό τρόπο.

Η σημερινή ναυαρχίδα της μάρκας, η οποία παραδοσιακά αντιπροσωπεύει το κορυφαίο επίπεδο εξατομίκευσης, είναι το λεωφορείο Setra S 531 DT, ένα διώροφο λεωφορείο της σειράς Setra TopClass 500.

Το 1996, μόλις ένα χρόνο μετά τη συγχώνευση της Mercedes-Benz Buses και της Setra, ιδρύθηκε η EvoBus GmbH, η OMNIplus, η εταιρεία παροχής υπηρεσιών που είναι υπεύθυνη για την εξυπηρέτηση aftersales και των δύο εταιρειών λεωφορείων.

Η OMNIplus προέκυψε από το πολύ επιτυχημένο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών των δύο εταιρειών.

Σήμερα η OMNIplus διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο service που περιλαμβάνει περισσότερα από 650 συνεργεία σε 42 ευρωπαϊκές χώρες και προσφέρει υπηρεσίες, γνήσια ανταλλακτικά, εκπαιδευτικά σεμινάρια και καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες ειδικά για λεωφορεία.