Η Honda πουλάει καινούργια μοτέρ Civic Type R. Ψήνεσαι ;

Κοινοποίησε το άρθρο
μοτέρ Civic Type R

Civic Type R . Έχει χιλιάδες οπαδούς αλλά και άλλους τόσους haters. Ότι και να είσαι από τα δύο, πρέπει να ομολογήσεις ότι το μοτέρ του, το λιγουρεύεσαι …

Ο 2λιτρος Turbo VTEC λοιπόν με την κωδική ονομασία K20C1 διατίθεται από το τμήμα Honda Performance Development στις Η.Π.Α.

Το νέο Honda Civic Type R έχει κατασκευαστεί εξ αρχής  για να προσφέρει την πιο απολαυστική οδηγική εμπειρία  στην κατηγορία hot hatch– στο δρόμο και στην πίστα.

Η επιτάχυνση 0-100km/h γίνεται σε 5,7 δεύτερα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 272km/h, που σημαίνει ότι είναι το πιο γρήγορο, και με την καλύτερη επιτάχυνση μοντέλο στην κατηγορία του.
Με 6.790 δολάρια (5.600 ευρώ) αγοράζεις λοιπόν το μοτέρ -σκέτο- και από εκεί και πέρα πρέπει να υπολογίσεις μερίπου άλλα 4 χιλιάρικα για εγκέφαλο, μετάδοση, καλώδια κτλ.

Να θυμίσουμε ότι στις Η.Π.Α., το τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ αποδίδει 306 ίππους (λόγω περιορισμών) στις 6.500 σ.α.λ. και 400 Nm στις 2.500-4.500 σ.α.λ.

Άν θέλεις λοιπόν να “φρεσκάρεις” το ΕΚ9 σου και από ατμοσφαιρικό πριόνι να το κάνεις υπερτροφοδοτούμενο, πρέπει να τα “σκάσεις” αλλά τουλάχιστον θα πάρεις μαμά μοτέρ Civic Type R “κούτα”…

 

Συγκέντρωσαν όλες τις γενιές Honda Civic Type R σε ένα απολαυστικό video