Το HONDA e:Ny1 ήρθε στην Ελλάδα – Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

Το αμιγώς ηλεκτρικό HONDA e:Ny1 είναι ένα νέο συμπαγές SUV, που αναμένεται να δελεάσει μια νέα γενιά αγοραστών

 

Το e:Ny1 είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της HONDA για την Ευρώπη. Συνδυάζει μία νέα σχεδιαστική προσέγγιση με εξαιρετική ποιότητα εσωτερικού και προηγμένη τεχνολογία. Στοιχεία που το καθιστούν ένα σύγχρονο οικογενειακό αυτοκίνητο, στη δημοφιλή κατηγορία των compact SUV.

Το e:Ny1 βασίζεται σε μια νέα ειδική πλατφόρμα ενώ οι διαστάσεις του είναι παρόμοιες με του HR-V. Το μήκος του είναι 4.387 χλστ. το ύψος του 1.584 και το πλάτος του 1.790 χλστ. ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2.607 χλστ.

Με το e:Ny1 η HONDA εισάγει μία νέα σχεδιαστική ταυτότητα για τα ηλεκτρικά της μοντέλα, με λευκά λογότυπα “H” σε όλο το όχημα. Όπως στο ρύγχος, στα κεντρικά καλύμματα των τροχών και στο τιμόνι. Επιπλέον, η λέξη “Honda” στην πόρτα του χώρου αποσκευών αναγράφεται με νέα γραμματοσειρά ως στοιχείο της φρέσκιας premium εμφάνισης όλων των μελλοντικών EV της μάρκας. Εκτός από τις διαστάσεις και οι γραμμές του θυμίζουν το HR-V, παραπέμποντας σε κουπέ.

Στο εσωτερικό του e:Ny1 δόθηκε έμφαση στην επίτευξη υψηλών επιπέδων άνεσης και ποιότητας σε σύγκριση με άλλα compact SUV. Εμπνευσμένη από τη φύση, η καμπίνα προσφέρει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα με απαλό φωτισμό, ανανεωμένα σχέδια καθισμάτων με ενισχυμένη επένδυση και στήριξη. Χάρη στο χαμηλό ταμπλό και την απρόσκοπτη ορατότητα, οι επιβάτες έχουν μία ανεμπόδιστη θέα από τα παράθυρα.

Άλλωστε, η ορατότητα και η λειτουργικότητα αποτέλεσαν κορυφαίες προτεραιότητες κατά τη διαδικασία εξέλιξης, όπως φαίνεται από τη νέα σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας και την απλή διάταξη των μπουτόν επιλογής ταχυτήτων Drive, Park και Neutral. Όλα αυτά είναι τοποθετημένα με τάξη δίπλα στον διακόπτη του ηλεκτρικού χειρόφρενου, σε θέση άμεσης πρόσβασης από τον οδηγό, όπως και η βάση ασύρματης φόρτισης.

Στο ταμπλό δεσπόζει μια μεγάλη κεντρική οθόνη αφής 15,1 ιντσών, η οποία παρέχει πρόσβαση στα μενού του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας μέσω μιας νέας διεπαφής χωρισμένης σε ζώνες. Την απέριττη φιλοσοφία του εσωτερικού συμπληρώνει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών.

Εκτός από άνεση το νέο HONDA υπόσχεται και εξαιρετική ευελιξία. Έτσι, το e:Ny1 διευκολύνει τη διαδικασία φόρτωσης μέσω ενός χαμηλού ανοίγματος της πίσω πόρτας και ενός επίπεδου δαπέδου φόρτωσης. Με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση, έχει μέγιστη χωρητικότητα 361 λίτρων. Η οποία αυξάνεται στα 801 λίτρα μέχρι τη γραμμή του παραθύρου όταν αυτά είναι αναδιπλωμένα και στα 1.176 λίτρα όταν είναι φορτωμένο μέχρι την οροφή.

Για την κίνησή του φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας 204 ίππων, παράγοντας ροπή έως 310 Nm. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε 7,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 160 χλμ./ώρα, με τη χρήση περιοριστή. Η προηγμένη θερμική διαχείριση επιτυγχάνεται μέσω ενός υδρόψυκτου κυκλώματος, το οποίο εξασφαλίζει σταθερή παροχή ισχύος χωρίς την εμφάνιση φαινομένων υπερθέρμανσης.

Η συμπαγής μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 68,8 kWh, που βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του e:Ny1, παρέχει αυτονομία έως 412 χιλιόμετρα. Η δυνατότητα ταχείας φόρτισης επιτρέπει την επαναφόρτιση από το 10% στο 80% σε περίπου 45 λεπτά με τη χρήση ταχυφορτιστή DC και υποδοχή CCS. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει την προσθήκη 100 χλμ. αυτονομίας σε μόλις 11 λεπτά. Όταν χρησιμοποιείται ένας στάνταρ οικιακός φορτιστής εναλλασσόμενου ρεύματος (AC), η φόρτιση 10-80% μπορεί να επιτευχθεί σε 6 ώρες.

Φυσικά, το e:Ny1 είναι εφοδιασμένο με πολυάριθμα ηλεκτρονικά συστήματα. Διαθέτει μάλιστα στον βασικό του εξοπλισμό τη σουίτα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας Honda SENSING, η οποία χρησιμοποιεί την πιο σύγχρονη τεχνολογία κάμερας και σόναρ της μάρκας.

Το εμπρόσθιο σύστημα κάμερας διαθέτει ευρυγώνιο φακό με οριζόντια γωνία θέασης 100 μοιρών, ο οποίος συνδυάζεται με ένα τσιπ επεξεργασίας εικόνας υψηλής ταχύτητας που στόχο έχει τη βελτίωση της ακρίβειας ανίχνευσης αντικειμένων για το Collision Mitigation Braking System και άλλα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας.

Μια άλλη κάμερα είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του οχήματος και μία σε κάθε εξωτερικό καθρέπτη, με αποτέλεσμα κάλυψη 360 μοιρών για τις εκδόσεις Advance.

Το σύστημα που βασίζεται σε κάμερα υποστηρίζουν δώδεκα αισθητήρες σόναρ που βρίσκονται γύρω από το αυτοκίνητο, τέσσερις σε κάθε προφυλακτήρα και δύο σε κάθε πλευρά. Αυτοί μπορούν να ανιχνεύουν αντικείμενα όπως κτίρια και άλλα οχήματα με μεγάλη ακρίβεια. Τα συστήματα κάμερας και σόναρ επιτρέπουν στο e:Ny1 να αναγνωρίζει με ακρίβεια την οδική σήμανση και τα όρια δρόμων χωρίς διαγραμμίσεις, καθώς και μοτοσυκλέτες, ποδηλάτες και άλλα οχήματα.

Ιδιαίτερη προσοχή, όπως ήταν αναμενόμενο, δόθηκε και στον τομέα της κατασκευής του. Το e:Ny1διαθέτει ένα ελαφρύ αλλά άκαμπτο πλαίσιο αμαξώματος που είναι κατασκευασμένο από ένα μείγμα χαλύβων υψηλής αντοχής, με το 47% (κατά βάρος) του αμαξώματος να αποτελείται από αυτά τα υλικά. Η στρατηγική χρήση τους γύρω από το όχημα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας και τη μείωση του βάρους, με το e:Ny1 να είναι πάνω από 100 κιλά ελαφρύτερο από ορισμένους Ευρωπαίους ανταγωνιστές του.

Σε σύγκριση με το HR-V, το e:Ny1 διαθέτει πρόσθετες ενισχύσεις υψηλής αντοχής στον εφελκυσμό στα τμήματα του δαπέδου και της οροφής, καθώς και γύρω από τους θόλους των μπροστινών τροχών.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό HONDA e:Ny1, διατίθεται πλέον στην Ελλάδα σε δύο εκδόσεις. Elegance και Advance, με τη λιανική του τιμή να ξεκινά από 45.900 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2». Χωρίς την επιδότηση, η τιμές του είναι 45.900 ευρώ για την Elegance και 50.300 ευρώ για την Advance.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

HYUNDAI Bayon 2024 : «Έξυπνος» εκσυγχρονισμός – Τιμές

Νέα εμφάνιση, έξυπνα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας, αλλά και ανανεωμένο εσωτερικό με σύγχρονες τεχνολογίες διαθέτει πλέον το HYUNDAI Bayon     To HYUNDAI Bayon είναι ένα από...

MG EXE 181 με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο (video)

  Το ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar EXE181 της MG Motor, συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το μέλλον της μάρκας, έχοντας ως κύριο στόχο να σπάσει τα...

Πρωτομαγιά : Πως θα κυκλοφορήσουν τα Μ.Μ.Μ.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μ. Τετάρτη. Γιατί στην απεργία της ΓΣΕΕ, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, θα συμμετάσχουν και τα σωματεία των...

NISSAN Concepts : Το μέλλον ξεκινά από την Κίνα (video)

Πρωτότυπα μοντέλα για όλες τις διαθέσεις, που θα καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας παρουσίασε η NISSAN στην Κίνα       Δεν υπάρχει πλέον εταιρεία που να προγραμματίζει...

VIDEO : Χαλαρωτικό οδοιπορικό στη Μαγιόρκα με Mustang Mach-E

  Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε, ταξιδεύοντας στην πανέμορφη Μαγιόρκα «οδηγώντας» μια αθόρυβη Mustang Mach-E     Το Ford Scenic Project, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Βρετανό...

DFSK: Νέα μάρκα στην Ελλάδα – Ποια μοντέλα έρχονται (video)

  Η DFSK, μια εταιρεία τα μοντέλα της οποίας κυκλοφορούν σε περισσότερες από 70 χώρες, εισάγεται πλέον επίσημα και στην Ελλάδα, από τον όμιλο εταιρειών...

Ανάβαση Ψάθας 2024

Η 3η Ανάβαση Ψάθας ήταν ο δεύτερος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του αντίστοιχου θεσμού Ιστορικών αυτοκινήτων, με τη νίκη σε πολλές κατηγορίες να...

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...