Honda e: Design που μαγνητίζει – Εσωτερικό που καθηλώνει!

Κοινοποίησε το άρθρο
Honda e

Αναμφίβολα το πρώτο που προσέχει κανείς στο Honda e είναι το εξεζητημένο Design!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

LIVE TV : Δείτε live το LAMBORGHINI Super Trofeo

  Δείτε live από την πίστα Spa-Francorchamps στο Βέλγιο, τον δεύτερο αγώνα του 2024, για το LAMBORGHINI Super Trofeo Europe    

O Carlos Sainz στην FORD

O Carlos Sainz Sr. αλλά και ο Nani Roma θα οδηγήσουν τα FORD Raptor στο Ράλι Ντακάρ του 2025       Μετά την αποχώρηση από την AUDI...

Έλληνες οδηγοί: Φοβισμένοι, επιθετικοί με τα…μάτια στο smartphone

  To 80% των Ελλήνων οδηγών υπερβαίνει τα όρια ταχύτητας, ασχολείται με το smartphone ή το GPS ενώ οδηγεί, ενώ σχεδόν ένας στους δύο βρίζει...

Του Νίκου Μιχαλόπουλου 

Η ιαπωνική εταιρεία δίνει ρεσιτάλ βιομηχανικού σχεδιασμού με το e, δίνοντας μία πρώτη εικόνα για το πως θα είναι τα αυτοκίνητα του μέλλοντος.

Άκρως φουτουριστικό λοιπόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο. Η Honda έδωσε μεγάλη σημασία στο εξωτερικό Design και το αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε αναδεικνύει την γιαπωνέζικη High-Tech κουλτούρα, πλαισιωμένη με ρετρό στοιχεία.

Honda e

Εμπνευσμένο από τα μικρά Honda N360/600 και Z360/600 της δεκαετίας του 1970, η Honda επενδύει στο παρελθόν της με ένα εύκολα αναγνωρίσιμο σχεδιαστικό σύνολο. Ωστόσο η μεταμοντέρνα αισθητική του είναι περισσότερο φουτουριστική, αφού μοιάζει σαν να ήλθε από το μέλλον!

Ειδικότερα σε ένα αμάξωμα μήκους 3894 mm, πλάτους 1752 mm και ύψους 1512 mm έχει πετύχει αρμονία μεταξύ ακμών και καμπύλων, με αποτέλεσμα ένα πολύ όμορφο συμπαγές αυτοκίνητο.

Στο εμπρός μέρος του ξεχωρίζουν τα χαρακτηριστικά στρογγυλά Full Led φωτιστικά σώματα που πλαισιώνονται από μια μαύρη μάσκα στο κάθετο εμπρός τμήμα. Πάνω στο καπό ξεχωρίζει η θύρα φόρτισης. Το κάθετο πίσω μέρος ακολουθεί την ίδια ακριβώς φιλοσοφία με τα στρογγυλά Led φώτα που φιλοξενούνται στο μαύρο πλαίσιο.

Άλλες σχεδιαστικές λεπτομέρειες, όπως οι κρυφές λαβές των θυρών και οι κάμερες στην θέση των καθρεπτών, ολοκληρώνουν ένα πολύ θελκτικό στο σύνολο αμάξωμα!

Honda e

Μίνιμαλ και High-Tech εσωτερικό 

Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός συνεχίζεται και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Μπαίνοντας στην καμπίνα, το ενδιαφέρον κεντρίζει το High-Tech ταμπλό, το οποίο αποτελείται από πέντε συνεχόμενες οθόνες! Δεξιά και αριστερά, στις άκρες του ταμπλό, υπάρχουν οι οθόνες που αντικαθιστούν τους πλαϊνούς καθρέπτες και προβάλλουν από τις κάμερες την κίνηση που συμβαίνει στο πίσω και πλαϊνό μέρος του οχήματος, αποτυπώνοντας την πραγματικότητα σαν ταινία!

Honda e

Έτσι ο οδηγός έχει τον απόλυτο έλεγχο που του εξασφαλίζει στο έπακρον μια αίσθηση ασφαλείας! Η οθόνη πίσω από το τιμόνι φιλοξενεί τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και τις κατάλληλες πληροφορίες για την οδήγηση, την αυτονομία κλπ.

Honda e

Ωστόσο οι οθόνες στο κέντρο και την δεξιά πλευρά θα εκπλήξουν ευχάριστα καθώς περιέχουν πλειάδα πληροφοριών από το σύστημα πολυμέσων, θυμίζοντας τάμπλετ στον χειρισμό του.

Το επίπεδο ταμπλό σε συνδυασμό με την χρήση απομίμησης ξύλου μπροστά από τις οθόνες, δίνουν την εντύπωση γραφείου. Η υπόλοιπη καμπίνα χαρακτηρίζεται από λιτές, απέριττες γραμμές, δημιουργώντας ένα ευχάριστο περιβάλλον με μίνιμαλ αισθητική για τους επιβάτες. Η χρήση ποιοτικών υλικών είναι γενικευμένη όπως και η συναρμογή τους, ενώ σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται και η εργονομία με τις έξυπνες θήκες που το περιβάλλουν. Όλος αυτός ο διάκοσμος κάνει τους επιβαίνοντες να αισθάνονται σαν το σπίτι τους!

Το στοίχημα για την Honda στο λανσάρισμα του πρώτου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου παραγωγής ήταν να είναι θελκτικό, να μην μοιάζει με κανένα και να διατηρεί την μακροχρόνια φιλοσοφία και το στυλ των συμβατικών αυτοκινήτων της ιαπωνικής εταιρείας.