Το HYUNDAI Ioniq 6 στην Ελλάδα: Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Το εντυπωσιακό σχεδιαστικά, ηλεκτρικό IONIQ 6 ξεκινά την πορεία του στην ελληνική αγορά με όπλα του την υψηλή τεχνολογία και το άνετο, εξατομικευμένο εσωτερικό.

 

 

Ακολουθώντας την τάση της εποχής για…ανεξαρτητοποίηση των ηλεκτρικών μοντέλων, η HYUNDAI προβάλει πλέον την IONIQ σαν μια μάρκα αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα.

 

Διαβάστε εδώ ποιες εταιρείες δημιούργησαν την καινούργια μάρκα ηλεκτρικών μοντέλων Ampere.

 

Η αρχή έγινε με το Ioniq 5, ενώ η εμφάνιση του Ioniq 6 δημιούργησε αίσθηση. Κυρίως λόγω του εντυπωσιακού του σχεδιασμού, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να έχει ήδη κερδίσει αρκετά βραβεία.

Εμπνευσμένο από το Prophecy EV Concept της HYUNDAI, το ολοκαίνουριο, μήκους 4,855 χλστ. Ioniq 6 χαρακτηρίζεται από καθαρές, απλές γραμμές και αεροδυναμική σχεδίαση. Είναι ένα σεντάν, αλλά με κουπέ προφίλ.

Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι εφαρμόζει μία σχεδιαστική στρατηγική διαφοροποίησης, που δίνει σε κάθε μοντέλο μια μοναδική εμφάνιση. Γιατί με την… πελατοκεντρική της νοοτροπία, η HYUNDAI σχεδιάζει έχοντας στο επίκεντρο τους διαφορετικούς τρόπους ζωής των πελατών της, αντί να υιοθετεί μια ενιαία προσέγγιση για όλους.

Η σχεδίαση «μονής καμπύλης» εκτός από κομψή και λειτουργική αισθητική, προσφέρει και εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) μόλις 0,21. Σε αυτό συμβάλουν οι πολλές καμπύλες και μία σειρά άλλων χαρακτηριστικών.

Όπως είναι το χαμηλό ρύγχος, οι ενεργοί πρόσθιοι αεραγωγοί, το μειωμένο διάκενο μεταξύ τροχού και θόλου, το πλήρες κάλυμμα κάτω από το αμάξωμα, οι ειδικά σχεδιασμένοι διαχύτες καθώς και οι προαιρετικοί ψηφιακοί πλευρικοί καθρέπτες. Το αεροδυναμικό πακέτο συμπληρώνεται από την ελλειπτική αεροτομή και τις διαχωριστικές «παγίδες» και στις δύο πλευρές του πίσω προφυλακτήρα.

Το Ioniq 6 είναι εύκολο να το αναγνωρίσει κάποιος. Ακόμα και τη νύχτα. Έχεις πάνω από 700 παραμετρικά pixels σε διάφορα σημεία, όπως στους προβολείς, στα πίσω συνδυαστικά φώτα, στους πρόσθιους κάτω αισθητήρες, στο περίγραμμα αεραγωγών και στις ενδείξεις της κεντρικής κονσόλας.

Το βράδυ είναι εύκολο να αναγνωριστεί, χάρη στο εντυπωσιακό ψηλά τοποθετημένο τρίτο φως φρένων που ενσωματώνεται στην πίσω αεροτομή.

Για το εσωτερικό του Ioniq 6, οι σχεδιαστές ξεκίνησαν εξετάζοντας τις ανάγκες των πελατών, με ιδιαίτερη έμφαση στους οικολογικά συνειδητοποιημένους και εργάστηκαν «από μέσα προς τα έξω». Ως αποτέλεσμα, το εσωτερικό του σε σχήμα «κουκούλι» να χρησιμεύει ως ένα άνετο…καταφύγιο. Αλλά και ως ένας προσωπικός χώρος, γεμάτος με πρακτικά χαρακτηριστικά και βιώσιμα υλικά.

Ο μεγάλος χώρος για τα πόδια και η γενικότερη ευρυχωρία, επιτρέπει στους επιβάτες να κινούνται με άνεση και ελευθερία. Κάτι που οφείλεται και στο μεταξόνιο των 2.950 χλστ.

Ο οδηγός πάντως θα εκτιμήσει τις οθόνες ενδείξεων και πολυμέσων, 12,3 ιντσών η καθεμία, που ενσωματώνονται σε ένα αρθρωτό σύνολο σχεδιασμένο να ελαχιστοποιεί την απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση.

Στη δημιουργία…ατμόσφαιρας συμβάλει το Dual Color Ambient Lighting που παρέχει απαλό φωτισμό στο εσωτερικό. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από ένα φάσμα 64 χρωμάτων για κάθε μέρος των θυρών, άνω ή κάτω.

Ή από 6 θέματα διπλού χρώματος που αναπτύχθηκαν από ειδικούς στα χρώματα για να βοηθήσουν τους οδηγούς και τους επιβάτες να αισθάνονται χαλαροί και άνετοι. Τα προαιρετικά διαδραστικά 4 pixels στο τιμόνι επιτρέπουν την εύκολη επικοινωνία μεταξύ οδηγού και οχήματος.

Εξαιρετικές είναι και οι…ηλεκτρικές του επιδόσεις με την αυτονομία των 614 χιλιομέτρων να ξεχωρίζει. Ιδιαίτερα γρήγορη είναι και η φόρτιση αφού από το 10 έως το 80% της μπαταρίας χρειάζονται 18 λεπτά.

Το στάνταρ μοντέλο 2WD των 151 ίππων, με ελαστικά 18 ιντσών επιτυγχάνει κατανάλωση ενέργειας 13,9 kWh/100 χλμ. Υπάρχει ακόμα μια ισχυρότερη έκδοση με 229 ίππους, ενώ η κορυφαία τετρακίνητη έχει 325 ίππους. Η τελευταία, έχει επιτάχυνση από στάση ως τα 100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα.

Στα καινοτόμα χαρακτηριστικά του Ioniq 6 περιλαμβάνεται η τεχνολογία Vehicle-to-Load (V2L), τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και η προηγμένη συνδεσιμότητα με ενημερώσεις λογισμικού over-the-air (OTA).

Οι τιμές του HYUNDAI Ioniq 6 ξεκινούν από 49.490 ευρώ για την έκδοση των 151 ίππων. Από 54.990 ευρώ αρχίζουν οι εκδόσεις των 229 ίππων και από 58.490 ευρώ οι τετρακίνητες των 325 ίππων.
Σε όλες προσφέρεται δωρεάν συσκευή Wallbox, ενώ συνοδεύονται από εγγύηση 5 ετών και 8 ετών για την μπαταρία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

FERRARI 12 Cilindri : Αεροπορία εδάφους -Τιμή (video)

Η FERRARI 12 Cilindri είναι ένα μοντέλο που μας δείχνει ότι η εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας μπορεί να γίνεται χωρίς να ξεφεύγει από το αρχικό...

Νέα CUPRA Leon και Formentor : Σχεδιαστικό άλμα

Η CUPRA παρουσίασε τα ανανεωμένα Formentor και Leon, τα οποία έχουν επανασχεδιαστεί και βελτιωθεί με σκοπό να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων τους     Η...

HYUNDAI Bayon 2024 : «Έξυπνος» εκσυγχρονισμός – Τιμές

Νέα εμφάνιση, έξυπνα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας, αλλά και ανανεωμένο εσωτερικό με σύγχρονες τεχνολογίες διαθέτει πλέον το HYUNDAI Bayon     To HYUNDAI Bayon είναι ένα από...

MG EXE 181 με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο (video)

  Το ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar EXE181 της MG Motor, συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το μέλλον της μάρκας, έχοντας ως κύριο στόχο να σπάσει τα...

NISSAN Concepts : Το μέλλον ξεκινά από την Κίνα (video)

Πρωτότυπα μοντέλα για όλες τις διαθέσεις, που θα καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας παρουσίασε η NISSAN στην Κίνα       Δεν υπάρχει πλέον εταιρεία που να προγραμματίζει...

VIDEO : Χαλαρωτικό οδοιπορικό στη Μαγιόρκα με Mustang Mach-E

  Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε, ταξιδεύοντας στην πανέμορφη Μαγιόρκα «οδηγώντας» μια αθόρυβη Mustang Mach-E     Το Ford Scenic Project, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Βρετανό...

DFSK: Νέα μάρκα στην Ελλάδα – Ποια μοντέλα έρχονται (video)

  Η DFSK, μια εταιρεία τα μοντέλα της οποίας κυκλοφορούν σε περισσότερες από 70 χώρες, εισάγεται πλέον επίσημα και στην Ελλάδα, από τον όμιλο εταιρειών...

Πρωτομαγιά : Πως θα κυκλοφορήσουν τα Μ.Μ.Μ.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μ. Τετάρτη. Γιατί στην απεργία της ΓΣΕΕ, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, θα συμμετάσχουν και τα σωματεία των...