Hyundai KONA N : SUV μόνο στην όψη

Κοινοποίησε το άρθρο
KONA N

Το ολοκαίνουριο KONA N είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη γκάμα υψηλών επιδόσεων N και το πρώτο «Hot SUV» που συνδυάζει επιδόσεις πίστας με την πρακτικότητα ενός SUV

Το KONA N δεν είναι απλά η πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα των μοντέλων υψηλών επιδόσεων της Hyundai, αλλά είναι επίσης το πρώτο SUV μοντέλο Ν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

LIVE TV : Η αποκάλυψη του αυτοκινήτου της XIAOMI

Δείτε live την αποκάλυψη του SU7, του πρώτου αυτοκινήτου της XIAOMI.     Το πρώτο αυτοκίνητο της XIAOMI σας έχει ήδη παρουσιάσει το gonews.gr. https://gonews.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82/xiaomi-su7-video/    

LIVE TV : Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι

Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι που διεξάγεται στην Κένυα   Ο τρίτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2024 διεξάγεται στην Κένυα. Μετά...

JEEP Willys Dispatcher : Ο θρύλος στην…πρίζα (video)

  Το θρυλικό JEEP Willys αναβιώνει με στοιχεία από το παρελθόν και δηλώνει έτοιμο να σκαρφαλώσει στα βουνά, έχοντας πλέον εξηλεκτρισμένη κινητήρια δύναμη   Το σκληροτράχηλο Willys...

Η Hyundai Motor Company παρουσίασε το ολοκαίνουριο KONA N στα πλαίσια της Hyundai N Day, μιας διαδικτυακής παρουσίασης αφιερωμένης στη μάρκα Hyundai N.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η φιλοσοφία της μάρκας N αλλά και η φιλοδοξία της για τη δημιουργία μοντέλων υψηλών επιδόσεων και βιώσιμη οδηγική απόλαυση.

Το KONA N δεν είναι απλά η πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα των μοντέλων υψηλών επιδόσεων της Hyundai, αλλά είναι επίσης το πρώτο SUV μοντέλο Ν. Προσφέρει ένα δυναμικό συνδυασμό ευελιξίας, εκρηκτικών επιδόσεων και ρυθμίσεων προσφέροντας αίσθηση πίστας.

KONA NΗ εταιρεία παρουσίασε τη φιλοσοφία της μάρκας Ν υψηλών επιδόσεων και τα μελλοντικά μοντέλα Ν που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επίσης, η Hyundai υπογράμμισε τη δέσμευσή της για βιώσιμη ηλεκτροκίνηση επιδόσεων (e-performance), δίνοντας μια αίσθηση της μελλοντικής κατεύθυνσης για καινοτομίες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς και πώς αυτές θα χρησιμεύσουν ως βάση για τα επερχόμενα μοντέλα Ν.

Ισχύς, ευελιξία, επιδόσεις

Με τεχνολογία εμπνευσμένη από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, η μάρκα N υπερέχει στο να προσφέρει οδηγικό ενθουσιασμό, μοναδικές συγκινήσεις και εμπειρίες στην καθημερινότητα. Το ολοκαίνουριο KONA N SUV που παρουσιάστηκε στη Hyundai N Day δεν αποτελεί εξαίρεση.

KONA N

Το KONA N εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο 2.0 T-GDI κινητήρα που συνδυάζεται με αυτόματο 8-τάχυτο κιβώτιο διπλού υγρού συμπλέκτη (N DCT).

Το “N DCT” είναι η βελτιωμένη έκδοση του κιβωτίου 8-DCT της Hyundai, ενός οκτατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη υγρού τύπου. Για να καταστεί κατάλληλο για τα μοντέλα Ν, το 8-DCT έχει δεχθεί πληθώρα βελτιώσεων στην αντοχή του, επιτρέποντάς του να διαχειριστεί τις απαιτήσεις των μοντέλων υψηλών επιδόσεων.

Η μονάδα ελέγχου μετάδοσης έχει παραμετροποίηση N, με ταχύτερη λειτουργία του και μια σειρά αποκλειστικών χαρακτηριστικών όπως τα N Grin Shift (NGS), N Power Shift (NPS) και N Track Sense Shift (NTS) – που μεγιστοποιούν την οδηγική απόλαυση.

KONA N

Το σύστημα κίνησης προσφέρει μέγιστη ισχύ 280ps και ροπή 392 Nm. Με το N Grin Shift, η ισχύς αυξάνεται στους 290ps (δεν διατίθεται στην Ευρωπαϊκή αγορά), μεγιστοποιώντας την οδηγική απόλαυση.

Ο κινητήρας προσφέρει γραμμική ισχύ (flat power) που εξασφαλίζει υψηλή απόκριση και βέλτιστη επιτάχυνση για ακόμη περισσότερη απόλαυση στο δρόμο ή στην πίστα. Το KONA N έχει τελική ταχύτητα 240 km/h και μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,5 δευτερόλεπτα, όταν είναι ενεργοποιημένο το Launch Control.

Η Hyundai Motor προσφέρει στο KONA N το N Corner Carving Differential, ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (E LSD) για τον έλεγχο κατανομής της ροπής στους κινητήριους τροχούς και βέλτιστη πρόσφυση. Επίσης, το KONA N είναι εξοπλισμένο με ελαφρού κράματος σφυρήλατους τροχούς 19 ιντσών, καθώς και με φρένα και ελαστικά υψηλής απόδοσης.

KONA NΑκόμη και στη βασική έκδοση, το KONA N διαθέτει λειτουργία Launch Control, σύστημα Variable Exhaust System και κυρίως το N Grin Control System, προσφέροντας την ίδια οδηγική απόλαυση σε όλα τα επίπεδα. Το N Grin Control System προσφέρει υψηλό επίπεδο εξατομίκευσης, με πέντε ξεχωριστά προφίλ οδήγησης : Eco, Normal, Sport, N και Custom.

Αυτά τα προφίλ μεταβάλλουν ανάλογα το χαρακτήρα του ολοκαίνουριου KONA N προσαρμόζοντας τις παραμέτρους λειτουργίας του κινητήρα, το ESC, τον ήχο της εξάτμισης και το σύστημα διεύθυνσης για την βελτιστοποίησή τους σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης.

Τα επιπλέον σημεία συγκόλλησης του αμαξώματος, τα βελτιωμένα σημεία της ανάρτησης και το ενισχυμένο πλαίσιο ενισχύουν την ακαμψία και βελτιώνουν θεαματικά τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.