Το HYUNDAI Ioniq 6 στην Ελλάδα: Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Το εντυπωσιακό σχεδιαστικά, ηλεκτρικό IONIQ 6 ξεκινά την πορεία του στην ελληνική αγορά με όπλα του την υψηλή τεχνολογία και το άνετο, εξατομικευμένο εσωτερικό.

 

 

Ακολουθώντας την τάση της εποχής για…ανεξαρτητοποίηση των ηλεκτρικών μοντέλων, η HYUNDAI προβάλει πλέον την IONIQ σαν μια μάρκα αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα.

 

Διαβάστε εδώ ποιες εταιρείες δημιούργησαν την καινούργια μάρκα ηλεκτρικών μοντέλων Ampere.

 

Η αρχή έγινε με το Ioniq 5, ενώ η εμφάνιση του Ioniq 6 δημιούργησε αίσθηση. Κυρίως λόγω του εντυπωσιακού του σχεδιασμού, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να έχει ήδη κερδίσει αρκετά βραβεία.

Εμπνευσμένο από το Prophecy EV Concept της HYUNDAI, το ολοκαίνουριο, μήκους 4,855 χλστ. Ioniq 6 χαρακτηρίζεται από καθαρές, απλές γραμμές και αεροδυναμική σχεδίαση. Είναι ένα σεντάν, αλλά με κουπέ προφίλ.

Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι εφαρμόζει μία σχεδιαστική στρατηγική διαφοροποίησης, που δίνει σε κάθε μοντέλο μια μοναδική εμφάνιση. Γιατί με την… πελατοκεντρική της νοοτροπία, η HYUNDAI σχεδιάζει έχοντας στο επίκεντρο τους διαφορετικούς τρόπους ζωής των πελατών της, αντί να υιοθετεί μια ενιαία προσέγγιση για όλους.

Η σχεδίαση «μονής καμπύλης» εκτός από κομψή και λειτουργική αισθητική, προσφέρει και εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) μόλις 0,21. Σε αυτό συμβάλουν οι πολλές καμπύλες και μία σειρά άλλων χαρακτηριστικών.

Όπως είναι το χαμηλό ρύγχος, οι ενεργοί πρόσθιοι αεραγωγοί, το μειωμένο διάκενο μεταξύ τροχού και θόλου, το πλήρες κάλυμμα κάτω από το αμάξωμα, οι ειδικά σχεδιασμένοι διαχύτες καθώς και οι προαιρετικοί ψηφιακοί πλευρικοί καθρέπτες. Το αεροδυναμικό πακέτο συμπληρώνεται από την ελλειπτική αεροτομή και τις διαχωριστικές «παγίδες» και στις δύο πλευρές του πίσω προφυλακτήρα.

Το Ioniq 6 είναι εύκολο να το αναγνωρίσει κάποιος. Ακόμα και τη νύχτα. Έχεις πάνω από 700 παραμετρικά pixels σε διάφορα σημεία, όπως στους προβολείς, στα πίσω συνδυαστικά φώτα, στους πρόσθιους κάτω αισθητήρες, στο περίγραμμα αεραγωγών και στις ενδείξεις της κεντρικής κονσόλας.

Το βράδυ είναι εύκολο να αναγνωριστεί, χάρη στο εντυπωσιακό ψηλά τοποθετημένο τρίτο φως φρένων που ενσωματώνεται στην πίσω αεροτομή.

Για το εσωτερικό του Ioniq 6, οι σχεδιαστές ξεκίνησαν εξετάζοντας τις ανάγκες των πελατών, με ιδιαίτερη έμφαση στους οικολογικά συνειδητοποιημένους και εργάστηκαν «από μέσα προς τα έξω». Ως αποτέλεσμα, το εσωτερικό του σε σχήμα «κουκούλι» να χρησιμεύει ως ένα άνετο…καταφύγιο. Αλλά και ως ένας προσωπικός χώρος, γεμάτος με πρακτικά χαρακτηριστικά και βιώσιμα υλικά.

Ο μεγάλος χώρος για τα πόδια και η γενικότερη ευρυχωρία, επιτρέπει στους επιβάτες να κινούνται με άνεση και ελευθερία. Κάτι που οφείλεται και στο μεταξόνιο των 2.950 χλστ.

Ο οδηγός πάντως θα εκτιμήσει τις οθόνες ενδείξεων και πολυμέσων, 12,3 ιντσών η καθεμία, που ενσωματώνονται σε ένα αρθρωτό σύνολο σχεδιασμένο να ελαχιστοποιεί την απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση.

Στη δημιουργία…ατμόσφαιρας συμβάλει το Dual Color Ambient Lighting που παρέχει απαλό φωτισμό στο εσωτερικό. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από ένα φάσμα 64 χρωμάτων για κάθε μέρος των θυρών, άνω ή κάτω.

Ή από 6 θέματα διπλού χρώματος που αναπτύχθηκαν από ειδικούς στα χρώματα για να βοηθήσουν τους οδηγούς και τους επιβάτες να αισθάνονται χαλαροί και άνετοι. Τα προαιρετικά διαδραστικά 4 pixels στο τιμόνι επιτρέπουν την εύκολη επικοινωνία μεταξύ οδηγού και οχήματος.

Εξαιρετικές είναι και οι…ηλεκτρικές του επιδόσεις με την αυτονομία των 614 χιλιομέτρων να ξεχωρίζει. Ιδιαίτερα γρήγορη είναι και η φόρτιση αφού από το 10 έως το 80% της μπαταρίας χρειάζονται 18 λεπτά.

Το στάνταρ μοντέλο 2WD των 151 ίππων, με ελαστικά 18 ιντσών επιτυγχάνει κατανάλωση ενέργειας 13,9 kWh/100 χλμ. Υπάρχει ακόμα μια ισχυρότερη έκδοση με 229 ίππους, ενώ η κορυφαία τετρακίνητη έχει 325 ίππους. Η τελευταία, έχει επιτάχυνση από στάση ως τα 100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα.

Στα καινοτόμα χαρακτηριστικά του Ioniq 6 περιλαμβάνεται η τεχνολογία Vehicle-to-Load (V2L), τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και η προηγμένη συνδεσιμότητα με ενημερώσεις λογισμικού over-the-air (OTA).

Οι τιμές του HYUNDAI Ioniq 6 ξεκινούν από 49.490 ευρώ για την έκδοση των 151 ίππων. Από 54.990 ευρώ αρχίζουν οι εκδόσεις των 229 ίππων και από 58.490 ευρώ οι τετρακίνητες των 325 ίππων.
Σε όλες προσφέρεται δωρεάν συσκευή Wallbox, ενώ συνοδεύονται από εγγύηση 5 ετών και 8 ετών για την μπαταρία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Tο αυτοκίνητο της Naomi Campbell στις Κάννες

Η BMW χρησιμοποιεί επίσης τα φώτα της δημοσιότητας στις Κάννες για την παρουσίαση ενός ξεχωριστού οχήματος, το οποίο δημιουργήθηκε για τα...μάτια της Naomi Campbell       Για...

FORD Mustang Mach-E από…δοχεία γιαουρτιού

Η FORD κατάφερε να μειώσει το βάρος της Mustang Mach-E χρησιμοποιώντας μια ιδιαίτερα αποτελεσματική δίαιτα προερχόμενη από τα γιαούρτια       Για την FORD Mustang Mach-E έχουν...

ALFA ROMEO Giulia και Stelvio Quadrifoglio Super Sport (video)

  Οι εκδόσεις Super Sport επιστρέφουν στην γκάμα της ALFA ROMEO για να τονίσουν τα σπορ χαρακτηριστικά αλλά και να θυμίσουν το αγωνιστικό παρελθόν της...

Ηλεκτρονικός έλεγχος οχημάτων για ΚΤΕΟ και ασφάλειες

Η εποπτεία των οχημάτων με την ηλεκτρονική διασταύρωση, αναμένεται να μειώσει τα ανασφάλιστα αλλά και αυτά που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει από Τεχνικό...

DS εμπνευσμένα από τον Antoine de Saint Exupéry

Εμπνευσμένη από τα ταξίδια και τις ιστορίες του Antoine de Saint Exupéry είναι η νέα συλλογή της DS Automobiles, που αποτελείται από DS 3,...

Ράλι Ακρόπολις 2024 με εκκίνηση 200 χιλιόμετρα μακριά από τον Παρθενώνα

  Με σημαντικά διαφοροποιημένη, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, διαδρομή θα διεξαχθεί στις αρχές του Σεπτεμβρίου το Ράλι Ακρόπολις του 2024         Το σήμα κατατεθέν του Ράλι...

NISSAN Ariya με έκπτωση 8.000 ευρώ

Το ηλεκτρικό NISSAN Ariya γίνεται ακόμα πιο δελεαστικό, αφού η NISSAN το προσφέρει με νέες επιπλέον εκπτώσεις     Το αμιγώς ηλεκτρικό Ariya, είναι αναμφίβολα το σήμα...

Ράλι Πορτογαλίας 2024 : Στο ρυθμό του Ogier (video)

  Ο Sebastien Ogier έγινε ο πρώτος οδηγός με έξι νίκες στο Ράλι Πορτογαλίας καταρρίπτοντας ένα ακόμα ρεκόρ στο WRC       Ο Ogier είναι πλέον ο πιο...