KIA EV3 : Η…επανάσταση των compact SUV (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Το ΚΙΑ EV3 είναι ένα συμπαγές ηλεκτρικό SUV, το οποίο υπόσχεται ότι οι επιβάτες θα απολαμβάνουν τις ανέσεις και τις παροχές του εσωτερικού, ακόμα και όταν δεν θα κινείται

 

 

 

Μετά το EV9, η KIA αρχίζει σταδιακά να εμπλουτίζει την γκάμα της με μικρότερα ηλεκτρικά μοντέλα. Ήδη έχει παρουσιάσει το EV4, ενώ μας είχε προετοιμάσει για το μικρότερο, μέχρι τώρα, μοντέλο της με το EV3 Concept.

Το οποίο τελικά ήταν πολύ κοντά στο EV3 που αποκαλύφθηκε πρόσφατα. Για το συγκεκριμένο μοντέλο οι άνθρωποι της ΚΙΑ είναι ιδιαίτερα φιλόδοξοι, αφού υποστηρίζουν ότι θέτει νέα πρότυπα που δεν έχουν υπάρξει ποτέ πριν στην κατηγορία των compact ηλεκτρικών SUV. Για τη δημιουργία του, όπως ήταν αναμενόμενο, αξιοποιήθηκε η προηγμένη τεχνολογία του EV9, αλλά με το EV3 να διαμορφώνει τη δική του ταυτότητα.

Εξωτερικά ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της KIA που ονομάζεται “Opposites United”. Πρόκειται για ένα αρμονικό σύνολο, με φουτουριστική αισθητική, που συνδυάζει τα δυναμικά στοιχεία με τη μελετημένη λειτουργικότητα.

Το EV3 έχει μήκος 4.300 χιλιοστά, πλάτος 1.850, ύψος 1.560 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.680 χιλιοστά. Το προφίλ του πάντως με τη μακριά, κεκλιμένη οροφή, θυμίζει χάτσμπακ. Αλλά δεν είναι.

Η KΙΑ προσφέρει το EV3 σε εννέα χρώματα αμαξώματος, δύο από τα οποία έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτό. Τα Aventurine Green και Terracotta. Για τους πιο…ανήσυχους θα υπάρχει και η έκδοση GT-line, με αρκετές σπορ λεπτομέρειες.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός του EV3 προσφέρει μια ευρύχωρη καμπίνα που φιλοξενεί άνετα πέντε άτομα. Με μια ελκυστική ατμόσφαιρα ζωτικού χώρου, σχεδιασμένη για να την απολαμβάνουν οι επιβάτες τόσο σε κάθε ταξίδι όσο και όταν το αυτοκίνητο φορτίζει.

Η κομψή κεντρική κονσόλα ενσωματώνει ένα συρόμενο τραπεζάκι και έναν αποθηκευτικό χώρο. Στον κάτω χώρο μπορούν να τοποθετηθούν αναψυκτικά, ποτά, σνακ, ακόμα και μικρά σακίδια, ενώ τα προσωπικά ηλεκτρονικά αντικείμενα – όπως φορητοί υπολογιστές και tablet – μπορούν να τοποθετηθούν, όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, στο τραπεζάκι.

Μαζί με τον πολυρυθμιζόμενο φωτισμό περιβάλλοντος και τα εξαιρετικά άνετα καθίσματα, τα οποία ενσωματώνουν μια διαμόρφωση χαλάρωσης, το συρόμενο τραπέζι επιτρέπει στους επιβάτες να απολαμβάνουν μέγιστη χαλάρωση όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο.

Με ένα χώρο αποσκευών 25 λίτρων μπροστά και ένα πορτμπαγκάζ 460 λίτρων πίσω, το EV3 προσφέρει το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία του.
Η ρυθμιζόμενη, σε δύο επίπεδα, βάση εξασφαλίζει ευελιξία ύψους 140 χιλιοστών για το χώρο αποσκευών καθιστώντας τον ιδανικό για δραστηριότητες όπως οι οικογενειακές εκδρομές για κάμπινγκ.

Αυτή που ξεχωρίζει βέβαια είναι η ευρεία οθόνη των σχεδόν 30 ιντσών! Η οποία αποτελείται από έναν πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, μια οθόνη για το σύστημα κλιματισμού 5,0 ιντσών και μια άλλη οθόνη AVN 12,3 ιντσών.

Η οθόνη επεκτείνεται επίσης προς το κέντρο του ταμπλό, παρέχοντας στον συνοδηγό πρόσβαση στις λειτουργίες ψυχαγωγίας και πλοήγησης.
Πολλές από τις λειτουργίες του EV3, όπως αυτή της οδήγησης, το cruise control, η ψυχαγωγία και η πλοήγηση, έχουν πρόσβαση και έλεγχο με ένα απλό άγγιγμα των κουμπιών του τιμονιού.

Το EV3 διαθέτει ένα σύγχρονο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης με κίνηση στους εμπρός τροχούς που βασίζεται στην πλατφόρμα Electric Global Modular Platform, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μπαταριών 4ης γενιάς της KIA. Η έκδοση EV3 Standard προσφέρεται αποκλειστικά με μπαταρία 58,3 kWh, ενώ η έκδοση EV3 Long Range εφοδιάζεται με μπαταρία 81,4 kWh.

Και οι δύο διαθέτουν έναν ηλεκτροκινητήρα 150 kW με ροπή 283 Nm, ο οποίος εξασφαλίζει μία επιτάχυνση για το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,4 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητά του είναι 170 χλμ./ώρα.

Η έκδοση EV3 Long Range προσφέρει μια εκτιμώμενη αυτονομία έως και 600 χιλιόμετρα, ενώ για τη φόρτισή της μπαταρίας από το 10 έως το 80% χρειάζονται περίπου 31 λεπτά.

Η KΙΑ εξοπλίζει το EV3 με μια σειρά από προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας, οδήγησης, άνεσης και φόρτισης που συνήθως προορίζονται για τα πιο μεγάλα ηλεκτρικά SUV. Μεταξύ αυτών είναι και το σύστημα Remote Smart Parking Assist, που επιτρέπει στους κατόχους να παρκάρουν απομακρυσμένα και με ασφάλεια το EV3, σε στενούς χώρους, χωρίς ο οδηγός να βρίσκεται εντός του αυτοκινήτου.

Το EV3 είναι επίσης το πρώτο μοντέλο που επωφελείται από τη νέα τεχνολογία i-Pedal 3.0, η οποία επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει το επίπεδο της ανάκτησης ενέργειας κατά την διάρκεια της πέδησης, ανάλογα με τις προτιμήσεις του και ταυτόχρονα επιτρέπει την οδήγηση με ένα πεντάλ.

Το EV3 πρωτοπορεί φέροντας στην κατηγορία των κόμπακτ ηλεκτρικών SUV, τη λειτουργία Vehicle-to-Load (V2L). Η οποία δίνει στους επιβάτες τη δυνατότητα να τροφοδοτούν εξωτερικές συσκευές, όπως φορητούς υπολογιστές, μικρά ψυγεία, καφετιέρες ή ακόμα και σεσουάρ μαλλιών.

Θέλοντας να δώσει στο εσωτερικό του EV3 μια «σπιτική» ατμόσφαιρα, η KIA το έχει εξοπλίσει με μια σουίτα πολλών χαρακτηριστικών συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας. Τα περισσότερα από αυτά έχουν σχεδιαστεί για να τα απολαμβάνουν οι επιβαίνοντες με ασφάλεια όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει, ενώ υπάρχουν και άλλα που μπορούν να τα βιώσουν όταν το EV3 είναι ακινητοποιημένο και έχει επιλεγεί η θέση Park.

Είναι διαθέσιμα διάφορα περιεχόμενα με δυνατότητα ροής μέσω της υπηρεσίας Premium Streaming, η οποία παρέχεται μέσω του LG Web OS. Επίσης υπάρχουν arcade παιχνίδια, αλλά και ένα ηχοσύστημα Harman Kardon, το οποίο προσφέρει μια εμπειρία που μοιάζει με οικιακό κινηματογράφο.

Δεν θα μπορούσε να λείψει βέβαια και η τεχνολογία AI Assistant. Ο ψηφιακός βοηθός, που προσεγγίζει το ανθρώπινο στοιχείο, παρέχοντας καινοτόμους τρόπους αλληλεπίδρασης και ελέγχου των λειτουργιών του αυτοκινήτου, άμεσα και διαισθητικά.

Το EV3 θα παρουσιαστεί αρχικά στην Κορέα τον Ιούλιο του 2024, ενώ θα ακολουθήσει το ευρωπαϊκό λανσάρισμά του μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

 

 

KIA PBV : Ένα βήμα πέρα από την κινητικότητα (video)

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες «Παρίσι 2024» : Στείλτε ευχές στους Έλληνες αθλητές

  Περισσότεροι από 250 αθλητές σε όλον τον κόσμο, που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες υποστηρίζονται από την TOYOTA, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και...

KIA : Η μεγάλη ζήτηση αυξάνει την παραγωγή

Αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2024 η παραγωγή των αυτοκινήτων της KIA στο εργοστάσιο της Ζιλίνα στη Σλοβακία       Η ΚΙΑ αναμφίβολα είναι μια από τις...

LIVE TV : Η αποκάλυψη της DUCATI Panigale V4

Δείτε την αποκάλυψη της νέας DUCATI Panigale V4         Η νέα DUCATI Panigale V4, ένα νέο σπορ μοντέλο, που υπόσχεται να συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες...

To νέο FORD Kuga στο Golden Hall

Τη δυνατότητα να δουν από κοντά αλλά και να προγραμματίσουν ένα test drive με το νέο FORD Kuga θα έχουν όσοι επισκεφτούν του Golden...

«Κινούμαι Ηλεκτρικά» : Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Πληρώνονται σύντομα οι επιδοτήσεις φυσικών και νομικών προσώπων στα προγράμματα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 και 3» αλλά και στα «Πράσινα Ταξί» για την αγορά περίπου...

VOLKSWAGEN ID.7 GTX και Tourer 340 ίππων – Τιμές

  Το πιο ισχυρό ηλεκτρικό μοντέλο της VW που κατασκευάστηκε ποτέ, το ID.7 GTX , αλλά και το ID.7 Tourer είναι πλέον διαθέσιμα και στην...

BYD Dolphin σε τιμή έκπληξη

Σε τιμές ιδιαίτερα δελεαστικές είναι διαθέσιμο πλέον το ηλεκτρικό BYD Dolphin         Tο BYD Dolphin είναι σύγχρονο, νεανικό, καλά εξοπλισμένο μικρομεσαίο ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο παράλληλα...

CUPRA The Dream Makers : Στο δρόμο του κινηματογράφου

To “The Dream Makers”, μια πρωτοβουλία από την CUPRA σε συνεργασία με τον J.A. Bayona και την ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals...