Η Porsche επεκτείνει τη σειρά μοντέλων Taycan

Κοινοποίησε το άρθρο
porsche taycan

Με τη νέα Porsche Taycan, η Γερμανική μάρκα λανσάρει την τέταρτη παραλλαγή του πρώτου ηλεκτρικού της μοντέλου. Το νέο μοντέλο ευθυγραμμίζεται παράλληλα με τα Taycan Turbo S, Taycan Turbo και Taycan 4S.

Διαθέτει κίνηση στους πίσω τροχούς και διατίθεται με δύο μεγέθη μπαταρίας: με την τυπική μπαταρία απόδοσης, το νέο entry-level μοντέλο προσφέρει έως και 300 kW (408 PS) σε λειτουργία overboost με Launch Control. Αυτό αυξάνεται σε ισχύ έως 350 kW (476 PS) με την προαιρετική Performance Battery Plus. Η ονομαστική ισχύς είναι 240 kW (326 PS) ή 280 kW (380 PS) αντίστοιχα.

Ως το νεότερο μέλος της οικογένειας μοντέλων, το Taycan περιλαμβάνει, από την αρχή, τα νέα χαρακτηριστικά που εισήχθησαν στις άλλες εκδόσεις κατά τη εμπορική πορεία του μοντέλου. Για παράδειγμα, η λειτουργία Plug & Charge επιτρέπει τη χρέωση και τις πληρωμές χωρίς την ανάγκη για κάρτες ή μια εφαρμογή.

Μόλις συνδεθεί το καλώδιο φόρτισης, η Porsche Taycan δημιουργεί κρυπτογραφημένη επικοινωνία με το συμβατό Plug & Charge σταθμό φόρτισης. Στη συνέχεια, η διαδικασία φόρτισης ξεκινά αυτόματα. Οι πληρωμές γίνονται επίσης αυτόματα.

Επιλογή δύο μπαταριών

Μια μπαταρία με μικτή χωρητικότητα 79,2 kWh είναι στάνταρ. Το Two-deck Performance Battery Plus διατίθεται προαιρετικά. Η μεικτή χωρητικότητα είναι 93,4 kWh. Το εύρος, σύμφωνα με το WLTP, είναι έως 431 ή έως και 484 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

H Porsche Taycan επιταχύνει από στάση στα 100 km / h σε 5,4 δευτερόλεπτα, όποια μπαταρία και αν διαθέτει. Η τελική του ταχύτητα είναι επίσης 230 km / h και στις δύο εκδόσεις, ενώ η μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης είναι έως 225 kW (Performance Battery) ή έως 270 kW (Performance Battery Plus).

Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν από 5 έως 80% SoC σε 22,5 λεπτά και ότι η ισχύς για άλλα 100 χιλιόμετρα επιτυγχάνεται μετά από μόνο πέντε λεπτά.