RENAULT Arkana : Ανανέωση με μείωση τιμών!

Κοινοποίησε το άρθρο

H RENAULT ανανέωσε αισθητικά και, όχι μόνο, το Arkana, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί μια ιδιαίτερη πρόταση στην κατηγορία των C SUV

 

Αναμφίβολα αυτό που κάνει το Arkana να ξεχωρίζει, είναι η κομψή, για SUV, σιλουέτα του, αφού ειδικά το προφίλ του παραπέμπει σε ένα μεγάλο coupe.
Τα χαρακτηριστικά αυτά το έχουν κάνει ιδιαίτερα δημοφιλές, αφού στην Ευρώπη μέχρι τώρα έχουν πουληθεί περισσότερα από 163.000 αυτοκίνητα. Σε αυτά προσθέστε και άλλα περίπου 80.000 XM3, που ουσιαστικά είναι το ίδιο μοντέλο και παράγεται από τη RENAULT Korea Motors.

Άλλωστε το Arkana είναι ένα…παγκόσμιο αυτοκίνητο, αφού πωλείται πλέον, σε αγορές πολλών ηπείρων. Από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιαπωνία, μέχρι το Ισραήλ και τη Χιλή.
Η ανανεωμένη του έκδοση έχει αρκετές νέες αισθητικές πινελιές, που του εξασφαλίζουν το απαραίτητο…φρεσκάρισμα.

 


Ακολουθώντας την τάση της εποχής, έρχεται με τη νέα..ταυτότητα της RENAULT. Πρόκειται για το νέο σήμα “Nouvel’R” που είναι ενσωματωμένο στη μάσκα, στο κέντρο της μαύρης, εντελώς λείας, γυαλιστερής λωρίδας που ενώνει αισθητικά τα φωτιστικά σώματα.

Ο σχεδιασμός του σήματος βρίσκεται στη βάση του νέου μοτίβου στη μάσκα. Πρόκειται για μια σειρά διαμαντιών που «λάμπει» γύρω από το σήμα στο κέντρο της. Ένα τρισδιάστατο εφέ στις άκρες των διαμαντιών τα κάνει να μοιάζουν σαν χαραγμένα και τους προσθέτει βάθος. Ανάλογα με την έκδοση, ο χρωματισμός της επιφάνειας αυτής είναι είτε σε απόχρωση μαύρου ή σατινέ χρωμίου ή σκούρου χρωμίου.

Το αεροδυναμικό spoiler είναι, πλέον, ενσωματωμένο στον προφυλακτήρα των εκδόσεων Techno και esprit Alpine, ενώ είναι βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος στην έκδοση Techno και, σε γκρι σατινέ στην έκδοση esprit Alpine.

Το σήμα στο κέντρο του πορτμπαγκάζ είναι βαμμένο σε χρώμα σκούρου χρωμίου, όπως και το μπροστινό, το ίδιο και το λογότυπο και οι απολήξεις των εξατμίσεων. Τα πίσω φωτιστικά σώματα διαθέτουν σκουρόχρωμο κάλυμμα που μοιάζει με κρύσταλλο.

Το χρώμιο στα περιφερειακά διακοσμητικά (γρίλια, πλαίσια παραθύρων κ.λπ.) έχει αντικατασταθεί από μαύρο ή σατινέ μαύρο ή γυαλιστερό μαύρο, ανάλογα την έκδοση.

Στην κορυφή της γκάμας του νέου Arkana βρίσκεται η σπορ έκδοση Esprit Alpine. Ένα από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της είναι η λεπίδα/πτέρυγα στον μπροστινό προφυλακτήρα σε γκρι σατινέ απόχρωση. Ένα άλλο είναι το σήμα σε απόχρωση shade grey στα εμπρός φτερά.


Διατίθεται ακόμα νέες ζάντες 19 ιντσών που τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του ενώ μία νέα αεροτομή, στην κορυφή του πορτμπαγκάζ, αποτελεί συνέχεια της οροφής και τονίζει το αεροδυναμικό σχήμα της πίσω πόρτας.

Στο εσωτερικό, τα καθίσματα είναι ένα μείγμα από Eco Tep (10% υλικά βιολογικής προέλευσης) και συνθετικό σουέτ. Διαθέτουν μπλε οριζόντιες ραφές και το λογότυπο Alpine στην πλάτη, όπως και οι ζώνες ασφαλείας με τις δύο μπλε ρίγες.

Τα πάνελ των θυρών και το τιμόνι έχουν κόκκινες, λευκές και μπλε ραφές, ενώ η επένδυση στην περιοχή του ταμπλό μπροστά από τη θέση του συνοδηγού είναι διακοσμημένη σε μοτίβο σχιστόλιθου.
Παράλληλα, με όλους τους κινητήρες, το Arkana Esprit Alpine διαθέτει μοχλό ταχυτήτων e-shifter (shift by wire).

Αυτός που ξεχωρίζει φυσικά είναι ο full hybrid E-Tech των 145 ίππων. Το συγκεκριμένο κινητήριο σύνολο συνδυάζει τη λειτουργία δύο ηλεκτροκινητήρων (ένας κύριος κινητήρας 36kW και μια γεννήτρια/μίζα υψηλής τάσεως 18kW), με έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων 69kW (94 ίππων), ένα έξυπνο κιβώτιο πολλαπλών λειτουργιών, χωρίς συμπλέκτη, και μία μπαταρία 1,2kWh.

Το κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτει 4 σχέσεις για τον βενζινοκινητήρα και 2 σχέσεις για τον κύριο ηλεκτροκινητήρα. Ουσιαστικά ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έως και 14 πιθανούς συνδυασμούς μεταξύ κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα, για βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης.

Το αυτοκίνητο ξεκινά πάντα σε ηλεκτρική λειτουργία, ενώ μπορεί να κινηθεί μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα για έως και στο 80% του χρόνου στην πόλη, γεγονός που μειώνει την κατανάλωση έως και 40% σε σύγκριση με έναν κλασικό βενζινοκινητήρα.

Οι εκπομπές CO2 δεν ξεπερνούν τα 105 γραμ./χλμ., τιμή εξαιρετική για την κατηγορία.
Ιδιαίτερα χρήσιμη πάντως αποδεικνύεται η λειτουργία e-save. Η συγκεκριμένη επιλογή διατηρεί τη φόρτιση της μπαταρίας στο 40% τουλάχιστον, ώστε να έχουμε αυτή την επιπλέον εφεδρική ενέργεια στην οδήγηση με ηλεκτροκίνηση, όταν τη χρειαστούμε ή για πρόσθετη δύναμη.

Εκτός από τον full hybrid κινητήρα E-Tech, το νέο Arkana διατίθεται και με τον mild hybrid κινητήρα turbo βενζίνης 1.3 με απόδοση 140 και 160 ίππων. Ο οποίος συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο EDC διπλού συμπλέκτη.

Το νέο RENAULT Arkana είναι άμεσα διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με νέες μειωμένες τιμές, κατά 4.000 ευρώ, σε όλες τις εκδόσεις του.
Οι τιμές ξεκινούν από 26.680 ευρώ για το evolution mild hybrid 140 EDC. Η αντίστοιχη έκδοση techno κοστίζει 29.340 ευρώ, ενώ η Esprit Alpine mild hybrid 160 EDC φτάνει τα 31.990 ευρώ.

Οι full hybrid εκδόσεις E-TECH των 145 ίππων, evolution techno ξεκινούν από 30.990 και 33.590 ευρώ αντίστοιχα.
Το νέο Arkana πλαισιώνεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση και 3 έτη δωρεάν οδική βοήθεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...