Renault Megane E-TECH : Το επόμενο Megane θα είναι ηλεκτρικό

Κοινοποίησε το άρθρο
Renault Megane E-TECH

Το νέο Renault Megane E-TECH Electric αποτελεί την πιο καινούρια άφιξη στον κόσμο των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων όπου το αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει μια πλατφόρμα hardware και φιλοξενεί λογισμικά τελευταίας γενιάς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

Όπως και ένα smartphone, το νέο Renault Megane E-TECH Electric αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ψηφιακού οικοσυστήματος του χρήστη του.

Πρόκειται για ένα όχημα υψηλής τεχνολογίας έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του, χάρη στις οθόνες OpenR και το νέο σύστημα infotainment OpenR Link, που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Google και βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android Automotive, ενώ έρχεται εξοπλισμένο με Google Assistant, Google Maps και Google Play για μία προσωποποιημένη και ασύγκριτη εμπειρία οδήγησης.

Στη Renault, το όνομα Mégane είναι ο ορισμός του συμπαγούς χάτσμπακ, είναι ένα μοντέλο που αποτελεί μέρος της γκάμας εδώ και 26 χρόνια, με τέσσερις διαφορετικές γενιές. Το νέο Mégane E-TECH Electric αποτίνει φόρο τιμής σε αυτή την κληρονομιά, μέσω του σχεδιασμού και της ευελιξίας του.

Renault Megane E-TECHΔιατηρεί το DNA και την αύρα νεωτερισμού που αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε νέας γενιάς Mégane, αποτελώντας ένα σύμβολο της κατηγορίας του: ευχάριστο στην οδήγηση, άνετο, ήρεμο, ευρύχωρο και με μεγάλο χώρο αποσκευών. Η νέα γενιά του έχει συναρπαστικό σχεδιασμό, κορυφαία αναλογία εξωτερικού μεγέθους/χώρων στο εσωτερικό και όλα τα γνωστά οφέλη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Χαρακτηριστικά εμπνευσμένα κατευθείαν από τον κόσμο των crossover, που δίνουν μια αίσθηση στιβαρότητας: μεγάλοι τροχοί με ζάντες 20 ιντσών, προστατευτικές λωρίδες στην κάτω πλευρά και στα φρύδια των φτερών, ψηλοί ώμοι. Η έντονη κλίση της οροφής, τα φαρδιά μετατρόχια και οι αναδυόμενες χειρολαβές των θυρών κάνουν το αυτοκίνητο να μοιάζει περισσότερο με κουπέ. Το περιορισμένο ύψος, η ευρυχωρία και ο όγκος του πορτμπαγκάζ θυμίζουν παραδοσιακά μοντέλα hatchback.

Renault Megane E-TECH

OpenR: η μεγαλύτερη ψηφιακή οθόνη της αγοράς

Πρόκειται για ένα «κόσμημα» στο εσωτερικό του νέου Mégane E-TECH Electric, ένα στοιχείο που ενσωματώνει όλη της τεχνολογία της νέας γενιάς ηλεκτρικών οχημάτων Renault. Έχοντας κάνει την πρώτη της εμφάνιση στα πρωτότυπα TreZor (2016), SYMBIOZ (2017) και MORPHOZ (2019), η ολοκαίνουργια ενιαία οθόνη OpenR συνδυάζει- σε διάταξη ανάποδου «L» – τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την κεντρική οθόνη πολυμέσων.

Η οθόνη OpenR έχει συνολική επιφάνεια προβολής που δεν μοιάζει με καμία άλλη: 321cm² για την οθόνη του πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών (1920 x 720 pixel, οριζόντια τοποθέτηση) και 453cm² για την οθόνη πολυμέσων 12 ιντσών (1250 x 1562 pixels, κάθετη τοποθέτηση). Η ενσωματωμένη ψηφιακή επιφάνεια έχει συνολική επιφάνεια απεικόνισης 774 cm², σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο όχημα της κατηγορίας.

Renault Megane E-TECHΚινητήρας νέας γενιάς

Ο κινητήρας του νέου Renault Megane E-TECH Electric είναι εντελώς καινούργιος.

Χάρη στον βελτιστοποιημένο σχεδιασμό του, ο κινητήρας αυτός έχει συμπαγείς διαστάσεις και ζυγίζει μόλις 145 κιλά (μαζί με το συμπλέκτη), όντας, παρά την σημαντική αύξηση της ισχύος και της ροπής του, κατά 10% ελαφρύτερος από τον κινητήρα που σήμερα χρησιμοποιείται στο ZOE. Ο νέος κινητήρας του Megane θα διατίθεται με δύο αποδόσεις ισχύος:

–              96 kW (130 hp) και 250Nm ροπής

–              160 kW (218 hp) και 300Nm ροπής

Το νέο Mégane E-TECH Electric χρειάζεται μόλις 7,4 δλ. για το τυπικό 0-100.

Αναβαθμισμένο σύστημα ανάκτησης ενεργείας

Κάθε φορά που το αυτοκίνητο φρενάρει, η μπαταρία ανακτά ένα ποσοστό της ενέργειάς της, όμως το νέο Mégane E-TECH Electric εφοδιάζεται με ένα αναβαθμισμένο σύστημα ανάκτησης ενεργείας κατά το φρενάρισμα. Σε αυτό περιλαμβάνονται 4 βαθμίδες απόδοσης που μπορούν να επιλεγούν από τα paddles αλλαγής πίσω από το τιμόνι: Επίπεδο 0 (μηδενική ανάκτηση) μέχρι και Επίπεδο 3 (μέγιστη ανάκτηση και βέλτιστη χρήση του κινητήρα ως φρένου για πλήρη εκμετάλλευση κατά την οδήγηση στην πόλη) .

Renault Megane E-TECHΕξαιρετικά λεπτή μπαταρία

Το νέο Renault Megane E-TECH Electric εφοδιάζεται με μία νέα μπαταρία βάρους 395 κιλών που είναι σχεδιασμένη για να ταιριάζει ιδανικά στην πλατφόρμα CMF-EV. Χάρη στα 110mm (σε συνολικό μήκος 1.960mm και πλάτος 1.450mm) – 40% μικρότερη από την μπαταρία του ZOE  – είναι η λεπτότερη μπαταρία της αγοράς. Συμβάλλει καθοριστικά στο χαμήλωμα του κέντρου βάρους του αυτοκινήτου, εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά και μεγαλύτερη οικονομία.