SEAT MÓ 125 Performance : Ηλεκτρικό σκούτερ έτοιμο για ρεκόρ

Κοινοποίησε το άρθρο

Το SEAT MÓ 125 Performance διαθέτει ενισχυμένο κινητήρα, βελτιωμένη ανάρτηση, αναβαθμισμένα φρένα και εξαιρετικής ποιότητας καθίσματα.

Το SEAT MÓ 125 ήδη αποτελεί μια ενδιαφέρουσα λύση για τις αστικές μετακινήσεις. Τώρα, η έκδοση Performance, ανεβάσει στα… ύψη τις δυνατότητές του.
Το σκούτερ της SEAT διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα που παράγει ισχύ 7,5 kW (11,5 kW μέγιστης ισχύος) ενσωματωμένο στον πίσω τροχό. Η έκδοση Performance διαθέτει επιπλέον τη λειτουργία eBoost. Η τεχνολογία αυτή προσφέρει αυξημένη τελική ταχύτητα 105 χλμ./ώρα (σε σύγκριση με τα τυπικά 95χλμ./ώρα του SEAT MÓ 125) για 30 δευτερόλεπτα. Το σύστημα που παρέχει την ώθηση μπορεί στη συνέχεια να ενεργοποιηθεί ξανά μετά από δύο λεπτά. Βοηθά επίσης την επιτάχυνση, μειώνοντας το χρόνο για να φτάσει τα 50 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα (3,9 δευτερόλεπτα για τη στάνταρ έκδοση).
Διαθέτει ακόμα βελτιωμένα φρένα με την ενσωμάτωση δίσκων Galfer.

Το SEAT MÓ 125 Performance έχει και αναβαθμισμένο σύστημα ανάρτησης σχεδιασμένο ειδικά για αυτό. Το πίσω, πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ παρέχεται από την Öhlins και επιτρέπει στους χρήστες να συντονίζουν πλήρως την ανάρτηση στο στυλ οδήγησης τους. Tόσο με ρύθμιση συμπίεσης και επαναφοράς του αμορτισέρ όσο και με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου.
Η αγωνιστική τεχνολογία της πίσω ανάρτησης μεγιστοποιεί τον χειρισμό σε κάθε διαδρομή και λειτουργεί σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη μπροστινή διάταξη που αναπτύχθηκε μαζί με την Andreani.
Αναβάτης και συνεπιβάτης πάντως θα εκτιμήσουν το κάθισμα. Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Shad, έχει επένδυση από Alcantara σε μαύρο χρώμα και υπόσχεται μεγαλύτερη άνεση.

Το SEAT MÓ 125 Performance διατηρεί τη λειτουργικότητά του χάρη στην αποσπώμενη και εύκολη στη μεταφορά μπαταρία. Η μπαταρία των 5,6 kWh ζυγίζει λίγο περισσότερο από 40 κιλά και παρέχει αυτονομία έως και 137 χλμ. με μία μόνο φόρτιση με βάση τον επίσημο κύκλο δοκιμών. Όταν λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά επίπεδα χρήσης, οι ιδιώτες χρήστες χρειάζεται να φορτίζουν μία φορά την εβδομάδα και ακόμη και όταν η μπαταρία εξαντληθεί, η επαναφόρτιση είναι απλή.
Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί ενώ βρίσκεται πάνω στο eScooter αλλά μπορεί επίσης να αφαιρεθεί και να συνδεθεί σε μία οικιακή πρίζα ρεύματος. Η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε 6-8 ώρες από οικιακή παροχή.
Οι παραδόσεις του SEAT MÓ 125 Performance Pack πρόκειται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Το SEAT MÓ 125 Performance έχει ήδη υποβληθεί σε απαιτητικές δοκιμασίες. Από τα χιόνια της Baqueira στη Βόρεια Ισπανία μέχρι την έρημο Tavernas. Το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα πάντως ήταν το πρόγραμμα δοκιμών στο Zuera International Circuit όπου και κατέκτησε ένα διπλό Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness. Την μεγαλύτερη απόσταση με ηλεκτρικό σκούτερ σε 24 ώρες από μια ομάδα σκυταλοδρομίας, αφού διένυσε συνολικά 1.430 χλμ. Πέτυχε επίσης τη μεγαλύτερη απόσταση με ηλεκτρικό σκούτερ σε 24 ώρες ατομικά, διανύοντας 1.158 χλμ.