SKODA ENYAQ COUPÉ iV – ένα νέο μέλος στην γκάμα ENYAQ iV

Κοινοποίησε το άρθρο
ENYAQ COUPÉ iV

Το ENYAQ COUPÉ iV αποτελεί τη νέα προσθήκη στην οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων ENYAQ iV της SKODA με δύο μεγέθη μπαταριών, τέσσερα επίπεδα ισχύος από 132 kW (177 PS) έως 220 kW (295 PS) και κίνηση στους πίσω τροχούς ή τετρακίνηση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς»

  Το KΙΑ EV9 πέτυχε διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου του 2024   Τα World Car Awards, που καθιερώθηκαν το 2003, θεωρούνται ίσως η κορυφαία διάκριση...

LIVE TV : Η αποκάλυψη του αυτοκινήτου της XIAOMI

Δείτε live την αποκάλυψη του SU7, του πρώτου αυτοκινήτου της XIAOMI.     Το πρώτο αυτοκίνητο της XIAOMI σας έχει ήδη παρουσιάσει το gonews.gr. https://gonews.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82/xiaomi-su7-video/    

LIVE TV : Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι

Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι που διεξάγεται στην Κένυα   Ο τρίτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2024 διεξάγεται στην Κένυα. Μετά...

Η SKODA AUTO αποκαλύπτει το πολυαναμενόμενο ENYAQ COUPÉ iV. Ένα ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με κουπέ γραμμές, που εμπλουτίζει την γκάμα ENYAQ iV της SKODA η οποία περιλαμβάνει τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας.

Το SKODA ENYAQ COUPÉ iV διαθέτει ακόμα πιο εκφραστικό, ελκυστικό σχεδιασμό και καταφέρνει να συνδυάσει με επιτυχία σπορ γραμμές με γενναιόδωρους εσωτερικούς χώρους και πορτμπαγκάζ 570 λίτρων. Ο ήδη κορυφαίος αεροδυναμικός συντελεστής Cd του ENYAQ iV έχει βελτιωθεί περαιτέρω, φτάνοντας στην κουπέ υλοποίηση την τιμή 0,234.

ENYAQ COUPÉ iV Αυτό συντελεί σε ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία, πλέον στα 545 χλμ. στον κύκλο WLTP. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής δύο μεγεθών μπαταρίας, κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς και τέσσερα επίπεδα ισχύος που κυμαίνονται από 132 kW (177 PS) έως 220 kW (295 PS).

Η τελευταία, αφορά στην έκδοση RS, που επίσης παρουσίασε η SKODA. Στο εσωτερικό, και το ENYAQ COUPÉ iV ακολουθεί την πολύ επιτυχημένη φιλοσοφία των Design Selections, που αντικαθιστούν τα κλασικά επίπεδα επένδυσης.

ENYAQ COUPÉ iV

Το νέο SKODA ENYAQ COUPÉ iV, όπως και το ENYAQ iV παράγονται στο κεντρικό εργοστάσιο της SKODA στη Mladá Boleslav, και αποτελούν τα μοναδικά οχήματα του Volkswagen Group με βάση την πλατφόρμα MEB στην Ευρώπη, που κατασκευάζονται εκτός Γερμανίας.

Λόγω του σχεδιασμού της και του μεγάλου μεταξονίου, η αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) επιτρέπει πλήθος επιλογών όσον αφορά τις αναλογίες αμαξώματος και τη σχεδίαση.

Μία από αυτές – σε αντίθεση με πολλά μοντέλα του ανταγωνισμού – είναι η απουσία σήραγγας μετάδοσης, με την μπαταρία υψηλής τάσης για το ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα να είναι πλήρως ενσωματωμένη στο κάτω μέρος του αμαξώματος, με αποτέλεσμα ο διαθέσιμος χώρος για τους πίσω επιβάτες να είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

ENYAQ COUPÉ iV

Σκούρα φιμέ πανοραμική γυάλινη οροφή στον βασικό εξοπλισμό

Το νέο SKODA ENYAQ COUPÉ iV διαθέτει μια ιδιαίτερη σπορ μπροστινή ποδιά, καθώς και πλαϊνές ποδιές στο χρώμα του αμαξώματος, Εξοπλίζεται με ζάντες αλουμινίου διαστάσεων μεταξύ 19 και 21 ιντσών. Από την κολόνα Β, η γραμμή οροφής κλίνει ελαφρά προς τα πίσω και συγχωνεύεται με την πέμπτη πόρτα σε ένα αιχμηρό πίσω τελείωμα. Οι γραμμές του οχήματος τονίζονται περαιτέρω από τη σκούρα φιμέ πανοραμική γυάλινη οροφή – η μεγαλύτερη πανοραμική γυάλινη οροφή στη γκάμα της SKODA – η οποία αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού. Εκτείνεται σε όλη την οροφή και συγχωνεύεται άψογα με το πίσω παράθυρο. Όντας πιο λεπτή από την πλήρη οροφή, παρέχει άφθονο χώρο για το κεφάλι των επιβατών και επιτρέπει περισσότερο φως της ημέρας στο εσωτερικό, δίνοντας ακόμα πιο ευάερη αίσθηση. Η επίστρωσή της βοηθά να διασφαλιστεί ότι το κλίμα μέσα στην καμπίνα είναι ευχάριστο ανά πάσα στιγμή. Όπως και με το SUV, το κουπέ διατίθεται με το προαιρετικό Crystal Face, όπου οι κάθετες νευρώσεις της εντυπωσιακής μάσκας της SKODA φωτίζονται από 131 LED, ενώ μια οριζόντια φωτεινή λωρίδα ολοκληρώνει την ξεχωριστή εμφάνιση του αυτοκινήτου. Στην περίπτωση του ENYAQ COUPÉ RS iV, το Crystal Face ανήκει στον βασικό εξοπλισμό.

Δύο μεγέθη μπαταριών και τέσσερα επίπεδα ισχύος, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου ENYAQ COUPÉ RS iV

Το νέο κουπέ διατίθεται σε τέσσερα επίπεδα ισχύος. Η ισχύς ξεκινά από 132 kW (177 PS) με το ENYAQ COUPÉ iV 60 με κίνηση στους πίσω τροχούς, το οποίο είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 62 kWh (net: 58 kWh). Το ENYAQ COUPÉ iV 80 είναι επίσης πισωκίνητο και παράγει 150 kW (201 PS) από την μπαταρία 82 kWh (net: 77 kWh). Εκτός από αυτή τη μεγαλύτερη μπαταρία, το ENYAQ COUPÉ iV 80x και το ENYAQ COUPÉ RS iV διαθέτουν δεύτερο κινητήρα στον μπροστινό άξονα, καθιστώντας τα τετρακίνητα. Το ENYAQ COUPÉ iV 80x έχει ισχύ 195 kW (261 PS), ενώ το κορυφαίο ENYAQ COUPÉ RS iV αποδίδει έως και 220 kW (290 PS) και μέγιστη ροπή 460 Nm. Αυτό είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SKODA RS. Ξεχωρίζει από την ιδιαίτερα δυναμική οδήγηση, πλήθος μαύρων σχεδιαστικών λεπτομερειών και την απ’ άκρη σ’ άκρη κόκκινη ανακλαστική λωρίδα στο πίσω μέρος, χαρακτηριστική των μοντέλων RS της μάρκας. Χρειάζεται μόλις 6,5 δευτερόλεπτα για επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα, η τελική του ταχύτητα στα 180 χλμ./ώρα – 20 χλμ./ώρα περισσότερη από οποιαδήποτε άλλη έκδοση του νέου κουπέ ενώ διατίθεται αποκλειστικά στο εντυπωσιακό χρώμα Mamba Green.

Πέραν της εξαιρετικής αεροδυναμικής που συμβάλλει στην επίτευξη αυτονομίας έως 545 χλμ. (κατά WLTP), η δυνατότητα γρήγορης φόρτισης καθιστά το ENYAQ COUPÉ iV κατάλληλο για μεγάλα ταξίδια. Η SKODA AUTO υποστηρίζει την άνετη φόρτιση στο σπίτι, προσφέροντας Wallboxes, τα οποία θα είναι διαθέσιμα με προαιρετική υπηρεσία εγκατάστασης.

Εσωτερικό με Design Selections, οθόνη 13 ιντσών και head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας

Το εσωτερικό του ENYAQ COUPÉ iV επωφελείται από τη νέα φιλοσοφία Design Selections της SKODA, βασισμένη σε μοντέρνα περιβάλλοντα διαβίωσης με χρήση φυσικών, βιώσιμα επεξεργασμένων, ανακυκλωμένων και μη υλικών. Ενδεικτικά, οικολογικά επεξεργασμένο δέρμα ενώ τα καλύμματα καθισμάτων προέρχονται από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET σε συνδυασμό με μη ανακυκλωμένο μαλλί (new wool). Στον προαιρετικό εξοπλισμό, δέκα θεματικά πακέτα και μεμονωμένες επιλογές, κάνουν τη διαμόρφωση του αυτοκινήτου εύκολη. Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια κεντρική οθόνη infotainment 13 ιντσών και ψηφιακό πιλοτήριο 5,3 ιντσών, προαιρετικά με head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας. Εξοπλισμένο με τον προαιρετικό κοτσαδόρο, το ENYAQ COUPÉ iV μπορεί να ρυμουλκήσει ρυμουλκούμενα βάρους έως 1.400 κιλά σε κλίσεις έως 8%.

Το νέο μοντέλο αναμένεται στην Ελλάδα πριν το καλοκαίρι, με την Kosmocar-SKODA να ανακοινώνει τις προτεινόμενες τιμές λιανικής το προσεχές διάστημα.